Hotel Rosa Alpina ***** San Cassiano Italy - Exquisite Lodging and Restaurant - Exclusief Slapen en Eten


HOTEL ROSA ALPINA *****
Familie Hugo Pizznini
Strada Micurá di Rü 20
39036 San Cassiano in Badia (BZ) 
Italië
Telefoonnummer: +39 0471 - 84 95 00 


Dit 5* Chateau & Relais hotel is een waar genot want je kunt hier niet alleen op niveau slapen maar ook eten. 

Laat ik beginnen met het hotel, het is luxe, heeft een fantastische spa met een binnenzwembad, gym en sauna.
De kamers zijn mooi en de inrichting typische alpen. Maar heeft toch een moderne uitstraling. Kamers hebben verschillende thema's. 
In totaal zijn er 51 kamers van een gewone - nou ja gewone - Deluxe kamer tot de penthouse suite en daartussen liggen diverse mogelijkheden.
Naast de kamers heeft het hotel inmiddel ook Chalet Zero, seperate accommodatie waar je met 7-8 personen kunt verblijven en een appartement voor 2-6 personen geschikt (het chalet en appartment waren toen wij er geweest zijn nog niet aanwezig). Bij het appartement kunt je zomers gebruikmaken van de bbq


Dan eten.
Aangesloten bij Rosa Alpina is Restaurant Huburtus en bekroont met 2 Michelinsterren. .
Chefkok Norbert Niederkofler zwaait d e scepter in Hubertus en kookt zelfs nog op open vuur. Door deze manier van koken en de hoogteligging hebben maaltijden zoals risotto, een andere bereiding nodig en krijgen een andere smaak.
Restaurant Wine Bar & Grill heeft gegrilld vlees/groente op de kaart maar ook pasta's en pizza. De pizza is behoorlijk roemrucht.
Ook is er een Fondue Stube met een beperkt aantal tafels.

Hubertus is geopened aan voor diner 's winters en zomers. Hou er rekening mee dat je in de juiste tijd bent want vroeg in het seizoen is er veel gesloten.
Wij zijn hier vorig jaar geweest midden juni maar toen was het een dooie boel in San Cassiano.

TIP 1.
De omgeving is prachtig 's winters fantastisch om te skiën en zomers kun je hier prachtig wandelen. Boven op de berg ligt bv Las Vegas waar je zalig kunt zitten en een mooi uitgangspunt is voor wandelingen.

TIP 2.
Rifugio Lagazuoi gelegen op het hoogste punt van Passo Falzarego. De weg naar Passo Falzarego is al de moeite waard en je vindt hier heer veel bewijzen van de WOI.
Lagazuoi is te bereiken met een kabelbaan vanaf Passo Falzarego.
Hier kun je zo gauw als de sneeuw weg is een route lopen die je brengt door de gangen die er gegraven zijn in de strijd tussen de Oostenrijkers en de Italianen.


Klein stukje historie:Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd op de berg Lagazuoi

verbitterd strijd geleverd tussen Italiaanse en Oostenrijkse troepen. De Italiaanse stellingen op de grote rotsband onderaan de top van de berg vormden twee jaar lang een ondoordringbaar bolwerk in het front dat dwars door de Dolomieten liep.

Maar ook de Oostenrijkers hadden zich er niet ver vandaan ingegraven.
Om de Oostenrijkse stelling te kunnen veroveren, plande het Italiaanse oppercommando de aanleg van een rots tunnel door de berg. Het begin van de tunnel zou in de buurt van de 'Cengia Martini' komen te liggen. Er werd, met enkele onderbrekingen, ca. 6 maanden aan de tunnel gewerkt. In die tijd werden er een 1100 m lange hoofdtunnel en talrijke zijtunnels gegraven en uitgehakt.
Op 19 juni 1917 werd 33 ton springstof tot ontploffing gebracht. Tegen alle verwachting in hadden de Oostenrijkers hun stellingen in de tussentijd verlaten. In 1996 werd de verwoeste rots tunnel over de hele lengte gerestaureerd.
De Oostenrijkers en de Italianen hebben meer mensen verloren door de kou dan door de oorlog.

ADVIES: goede schoenen zijn zeer aan te raden als je de route gaat lopen.
TIP 3. 
Cinque Torri of 5 Torri, een groep van 5 hoge bergpunten. Het ligt vanaf Passo Falzarego richting Cortina d'Ampezzo. 's Winters is het onderdeel van een groot skigebied en zomers kun je hier prachtig fietsen, wandelen en klimmen. De rotsformatie is te bereiken via een stoeltjeslift die van het Rifugio Bai de Dones aan de Falzaregopasweg naar de berghut Scoiattoli (2230 m) gaat. Aan de zuidzijde van de Cinque Torri ligt op 2137 meter hoogte een naar de berggroep vernoemde berghut die met de auto via een smalle weg te bereiken is. Deze weg is in de maanden juli en augustus voor verkeer afgesloten.
Aan de voet van de Cinque Torri ligt een volledige stelling van de Italianen uit de Eerste Wereldoorlog. Deze zijn het hele jaar te bezichtigen.Reacties

Populaire posts van deze blog

Special: The Pale Mountains, a Ladinic Saga / De Bleke Bergen, een Ladinische Sage

Special: Part 2 - Winter Tour Eastern Canada & the state of New York January / February 2018

2018 Travel Tip 4 - The 3 WWW of Canada / De 3 WWW van Canada - Reistip 2018 Tip 4