Acadia Nationaal Park, Een Eeuw Jaar / A Centennial Year

Acadia Nationaal Park, Maine – 2019 Een Eeuw Jaar

Acadia National Park, by Susan Garver Photography
Tranquility at Jordan Pond, Acadia National Park - Photo credit Susan Garver Photography from Maine

 Acadia National Park is een van de minder bekende parken en is bovendien nog redelijk klein ten opzichte van de bekendere Nationale Parken. En is hoofdzakelijk bekend bij de Amerikanen zelf en zeer druk gedurende de zomermaanden en ligt in het zuidoosten van de staat Amerikaanse staat Maine. 
Het beschermt een groot gedeelte van Mount Desert Island en een aantal kleinere eilanden voor de Atlantische kust. Het gebied bestaat uit bergen, kustlijn, bossen en meren. Naast Mount Desert Island omvat het park een groot gedeelte van het Isle au Haut, een klein eiland ten zuidwesten van Mount Desert Island. Ook een deel van het Schoodic-schiereiland op het vasteland van Maine is onderdeel van het park. 

Geschiedenis
8 juli 1916: het Sieur de Monts National Monument werd opgericht en viel onder het beheer van de National Park Service. 
26 februari 1919: van National Monument naar National Park genaamd Lafayette National Park als eerbetoon aan de Markies de la Fayette, een invloedrijke steunbetuiger aan de Amerikaanse Onafhankelijkheidsstrijd. 
19 januari 1929: het park kreeg de huidige naam Acadia National Park.
17 oktober 1947: 40 km² van het park door brand verwoest. De brand was ontstaan op het vasteland in een cranberry-veen. De bosbrand was er één uit een serie van branden die een groot deel van de bossen van Maine verwoestte door uitzonderlijke droogte in dat jaar

Flora & Fauna
Het park herbergt: 11 soorten amfibieën, 300 vogelsoorten, 24 verschillende vissoorten, 40 verschillende soorten zoogdieren en 1100 verschillende soorten planten.

6 Wat je niet mag Missen!
  1. Cadillac Mountain, het hoogste punt van het park met zijn 466 m, een 5.6 km smalle slingerende weg brengt je naar de top en biedt een spectaculair 360 gr uitzicht bij mooi weer;
  2. Sand Beach;
  3. Jordan Pond House bekend om zijn afternoon tea;
  4. Loop Road (43 km): deze weg biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn van het park, kustwouden en bergachtige silhouetten. Dit historische wegennet is open van 15 april tot en met november, 24 uur per dag, afhankelijk van het weer (kleine porties blijven het hele jaar open).;
  5. Thunder Hole, een door de natuur gegroefde haven waar de oceaan met geweld tegen de wanden beukt;
  6. Sieur de Monts Springs.
Ripples at Sand Beach, Acadia National Park by Susan Garver Photography from Maine
Ripples Sand Beach, Acadia National Park - Photo credit Susan Garver Photography from Maine
 
Op Mount Desert Island ligt o.a. Bar Harbor en ligt aan Frenchman Bay, het is een van de bekendste plaatsen voor bezoekers.
Bar Harbor biedt avontuur, romantiek, een kiezelstrand en hoge granieten rotsen en ligt min of meer naast het Acadia National Park.  
In Bar Harbor kun je walvistochten maken, bezoekje brengen aan het Oceanarium, een kreeften kwekerij, golf spelen, vuurtoren excursies maken en nog veel meer.
’s Winters kun je hier langlaufen en met een sneeuwscooter op pad.
En wat is er in Maine fantastisch te doen? Kreeft eten! Er worden jaarlijks meer dan 5.3 miljoen kreeften gegeten.

Wat, waar en hoe information vind je niet alleen op de website van het park maar ook via Acadia National Park Insider Guide.

OvernachtingstipBar Harbor Inn & Spa met een fantastisch mooi uitzicht over de oceaan.
Walvissen: in Maine te zien tussen midden april tot oktober, waarbij april het beste is omdat de walvissen hongerig zijn en op zoek gaan naar eten en oktober vertrekken ze weer naar warmere wateren. 
Ik heb hier de walvis excursie gedaan in 1999 via de Bar Harbour Whale Watch Co, ik vond het een wat mindere ervaring omdat de boten veel lawaai maken. 

TIP: mocht je een New England trip in gedachte hebben, maak dan een walvis excursie in Glouchester via de Cape Ann Whale Watch Co   Daar hebben ze een veel gemoedelijker beleid voor walvis excursies en is het een onderzoeksboot met biologen aan boord.
Mocht je meer info willen over New England kijk dan op mijn site voor een rondreis idee.

Met betrekking tot de gebruikte foto's. 
Omdat mijn foto's uit 1999 niet digitaal zijn en groen zijn geworden, heb ik toestemming gekregen van Susan Garver Photography om haar foto's te gebruiken. Susan Garver woont aan de kust van Maine in de buurt van het Acadia National Park op Mount Desert Island.
Haar landschap- en natuurfotografie legt de schoonheid en sereniteit vast van het park, de oceaan en de lokale steden en dorpen waar ze zo van houdt. 
Ik raad iedereen aan om haar portfolio op haar website te bekijken om een prachtige indruk te krijgen van Maine & Acadia National Park. Het downloaden van haar foto's van mijn blog of haar website is verboden en de foto's zijn beschermd volgens de auteursrechten-wet.

Ik hoop dat dit blog je een idee geeft voor een volgende reis.
Geniet van het prachtige Acadia Nationaal Park in Maine, een van de 6 staten die New England vormen.

Met vriendelijke reisgroet
Hedy Talens,


Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden