Glacier National Park, Montana - All You Need To Know

Glacier National Park, Montana
Indrukwekkender kan het bijna niet
-
It could hardly be more impressive

Lake McDonald - Glacier National Park, Montana
Lake McDonald, Glacier National Park, Montana
Alles wat je moet weten over Glacier National Park
Enkele van de meest indrukwekkende landschappen in Noord-Amerika liggen aan de grens van de Verenigde Staten en Canada.

"Crown of the Continent" is een toepasselijke bijnaam, en beschikt over een aantal van de meest indrukwekkende berglandschappen in Noord-Amerika.
Glacier National Park in Montana en Watertown Lakes National Park in Alberta , sinds 1932 samengevoegd als 's werelds eerste internationale vredespark, bieden een aaneengesloten hoogland wonderland van rots, ijs, water en bossen.

Grinnell Glacier, Glacier National Park
Grinnell Glacier, Glacier National Park, Montana
Glacier National park, een zeer populair park in het noordwesten van Montana, dankt zijn naam aan de vele gletsjers en gletsjerkrachten die zijn ruige topografie gedurende twee miljoen jaar hebben gevormd. Behalve dat het park nog steeds de thuisbasis is van meer dan een dozijn gletsjers, zijn de enorme U-vormige valleien en kolossale granieten pieken uitgehouwen door ijsstromen van lang geleden zeer indrukwekkend.

Snelle feiten
Opgericht 1910
Grootte 1.013.322 hectare
Jaarlijkse bezoekers 3,3 miljoen
Bezoekerscentra Apgar, St. Mary, Logan Pass
Toegangsprijzen $30 per voertuig, $15 per persoon
Website              nps.gov/glac

Going-to-the-Sun Road, Glacier National Park, Montana
Wat je niet mag missen!
Niemand verlaat het park zonder op zijn minst een deel van de Going-to-the-Sun Road te hebben gereden rijden
Of je nu begint bij Lake McDonald in het westen of Lake St. Mary in het oosten, klamme handen kun je van een gedeelte van deze weg zeker krijgen.

Onder de vele bezienswaardigheden langs deze weg:
  • Avalanche Creek met zijn oude hemlock-ceder bos, 
  • Een haarspeldbocht genaamd The Loop, 
  • Weeping Wall en 
  • Het uitzicht op de grote Jackson Glacier.
Het Continental Divide splitst de weg op de 6.646 meter hoge Logan Pass, waar een bezoekerscentrum en boekhandel beschutting bieden tegen het kille hooglandweer.

Berggeiten (Mountain Goats), dikhoornschapen (Bighorn Sheep) en marmotten (Marmots) bewonen de rotsachtige hellingen rond Logan Pass, die ook het startpunt is voor verschillende grote wandelingen, waaronder de gezinsvriendelijke Animal Super Heroes Trail en het 2.5 km natuurpad naar Hidden Lake. Het westelijke uiteinde van lake St. Mary, beginnen paden die je naar leiden drie prachtige watervallen brengen, het is een geweldige plek om te wandelen.

Hidden Lake, Glacier National Park, Montana
Hidden Lake, Glacier National Park 
Apgar Village ligt aan het westelijke uiteinde van de weg met zijn hotels aan het meer, restaurants, winkels en bezoekerscentrum.
In de zomer varen er cruises over Lake McDonald; kajaks, kano's, roeiboten en waterfietsen zijn ook te huur.
Camas Road loopt ten noorden van het dorp naar de toegang tot de oever van Rocky Point en een brug over de North Fork Flathead River die een geweldige locatie is voor het maken van mooie foto's.
Een ruwe grindweg loopt door het zelden bezochte North Fork Area van het park en over afgelegen kampeerplekken naast Kintla Lake en Bowman Lake.

Snelweg 2 loopt rond het zuidelijke einde van Glacier en fladdert in en uit tussen het park en twee nationale bossen (Flathead en Lewis en Clark). Ongeveer halverwege is Goat Lick Overlook , waar u over de vallei kunt staren naar een verheven spoorweglatwerk en mogelijk Rocky Mountain Goats kunt zien die op de kliffen verblijven.

De oostkant van Glacier NP wordt begrensd door de Blackfeet Nation en reservaatsteden zoals East Glacier die bezoekers van het park bedienen. Net buiten East Glacier is een spectaculair, maar minder bekend deel van het park: Two Medicine , waar de Blackfeet ooit heilige overgangsrituelen ondernam. Paden slingeren rond drie meren en langs een kreek naar Running Eagle Falls , die door een gigantische stenen opening stroomt.

St. Mary ligt aan de oostkant van Going-to-the-Sun Road. Naast een lodge, hutten en verschillende eetgelegenheden, biedt het gehucht nog een bezoekerscentrum voor het nationale park. Net voorbij de ingang van het park, is een groot grasveld, Two Dog Flats, een geweldige plek om naar beren of elanden te zoeken. Negentig minuten durende boottochten van St. Mary Lake vertrekken vanaf een drijvend dok op Rising Sun Campground.

Swift Current Lake, Glacier National Park, Montana
Een andere langgerekte vallei, Many Glacier , biedt een aantal van de populairste wandelingen van het park, waaronder een 8.8 km wandeling naar de voet van Grinnell Glacier, een zware klim naar Swiftcurrent Pass (9.6 km) en een relatief gemakkelijke wandeling naar Ptarmigan Falls ( 4 km). Een boottochtje kan je via Swiftcurrent Lake naar Lake Josephine brengen maar daar moet je ook nog een 400m te voet overbruggen Kajaks, kano's en roeiboten zijn te huur.
Twee particuliere bedrijven organiseren gemotoriseerde rondleidingen in het park. De legendarische Red Bus Tours opereert in vintage, eikenhouten voertuigen uit de jaren 1930, en de Sunfeet-eigendom en geëxploiteerd Sun Tours interpreteert het park vanuit een authentiek Indiaans perspectief.

Ps hou er rekening mee dat het de Going-to-the-Sun Road geen vaste openingsdatum heeft maar normaal gesproken eind juni/begin juli opengaat.
De weg is zeer weerafhankelijk dus kan ook zomaar een dag tussendoor dicht zijn.

Veel plezier met ontdekken,
Hedy Talens
Reizenenmeer-Canada / Reizenenmeer Blog
Voor de FB leden: Canada ReisInfo – Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen en de 3 vragen beantwoorden, wij doen de rest.

Reacties

  1. Hallo Hedy, lang geleden maar ik lees regelmatig wel je blogs. Vermoed dat jij nu ook wel thuisgebonden bent met deze virus die de wereld beheerst maar dat is wel net zo veilig.Al zal jij vast ook wel het reizen missen. Blijf veilig en gezond dat is nu op dit moment wel erg belangrijk. Groetjes, Tine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh Tine - inderdaad lang geleden - leuk weer iets van je te horen. Na google+ is alles een beetje doodgebloed en ben ik op Facebook een Pagina begonnen over Canada.
      Ja het reizen is wat lastig tegenwoordig maar ja dat komt wel weer het is niet anders. Eerst maar eens gezond door de crisis heen zien te komen. Blijf ook gezond en misschien tot horens. Gr.Hedy

      Verwijderen

Een reactie posten

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden