Ontdek Zuidelijk Vancouver Island


Ontdek Zuidelijk Vancouver Island & de Pacific Marine Trail Route

Wie naar British Columbia gaat wil eigenlijk ook altijd naar Vancouver Island maar dat is niet altijd even makkelijk in te passen in een reis gecombineerd met de Canadian Rockies, dit puur door tijdgebrek want de afstanden op Vancouver Island zijn groot en het duurt langer om van A naar B te komen. En omdat iedereen altijd alles wil zien en dat gaat niet.
Toch zijn er mogelijkheden om beide te doen zelfs in 2 weken maar dan zul je absoluut beslissingen moeten nemen maar meer daarover later in dit blog

Dus vandaar mijn korte rondreis over het zuidelijke deel van Vancouver Island van 629 km.
Waarom? Omdat dit stukje heel veel te bieden heeft, van mooie wandelingen, oude treinbruggen (genaamd Trestle), walvissen/orka’s zien tot de historie van Victoria.

Verder vind je op de onderstaande interactieve kaart ook de provinciale parken in het zuidelijk deel en een klein stukje van het middelste deel van Vancouver Island.
De legio mogelijkheden aan bezienswaardigheden kun je via de kaart terug vinden. Ook staan er een aantal plaatsen op waarmee je eventueel zuid met midden kunt linken.


Vancouver Island of zoals het vroeger genoemd werd Island of Quadra and Vancouver, ligt in de noordoostelijke Stille Oceaan. Het eiland 460 km lang en 100 km breed.
Het is het grootste eiland aan de westkust van Noord-Amerika.
Het eiland ligt samen met de Juan Islands voor de kust van het vasteland van de provincie Brits-Columbia in Canada en de Amerikaanse staat Washington. De hoofdstad van de provincie, Victoria, ligt op het eiland. Op het eiland wonen ongeveer 750.000 mensen.
Andere plaatsen op Vancouver-eiland zijn Nanaimo, Port Alberni, Parksville, Courtenay, Ladysmith, Campbell River en Tofino.
Het eiland wordt al achtduizend jaar bewoond door Indigenous People (Kwakwaka'wakw, Nuu-chah-nulth, en Salish).
Op het eiland leven onder andere zwarte beren, poema's, wolven en marmotten. De grizzly beer kun je hier ook tegenkomen maar Vancouver Island is niet zijn oorspronkelijk thuisbasis en is vaak een overgezwommen grizzly.

Pacific Marine Trail Route, zoals ik al in de titel noemde, is een prachtige route die ongeveer dezelfde route heeft als in mijn reisvoorbeeld. Meer informatie vind je via de link hierboven.
Walvissen en orka’s!!
In het zuidelijke deel van Vancouver Island kun je heel makkelijk deze fantastische dieren zien en het scheelt je veel heen en weer gerij over het eiland.
Waar je deze kunt zien in het zuiden kun je lezen in een pdf dat ik daarvoor heb gemaakt met de titel:
Whale Watching bij Victoria - Sydney.

2 Weken British Columbia is dat te combineren met de Canadian Rockies? 
Ja maar is niet ideaal.
Ik heb een 3-tal voorbeelden gemaakt waarin ik laat zien wat de mogelijkheden zijn maar je zult absoluut keuzes moeten maken.
* Calgary - Vancouver of vice versa En enigste mogelijkheid als combinatie (blauw)
* Rondje Vancouver inclusief Vancouver Island (rood)
* Rondje Calgary inclusief Canadian Rockies (groen)


Veel plezier met het ontdekken van Zuidelijk Vancouver Island,
Henry van Halm & Hedy Talens
Reizenenmeer Canada / Reizenenmeer Blog / Reizenenmeer.com.                                                           Voor de Facebook leden: Canada Reis Info – Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen en de 3 vragen beantwoorden, wij doen de rest.
     

Reacties

  1. Het blijft een onuitroeibaar iets dat mensen te veel in de auto zitten omdat ze zich steeds vergissen in de afstanden (vaak niet te vergelijken met de Europese verbindingen).
    Wij zijn zelf ook ervaringsdeskundigen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden