Slocan Valley: Kaslo & Kootenay Lake, BC

 The Koots - Come Play Hide & Seek with us!!!

.

Come Play With The Koots!! 

Kaslo heeft ook wat wandelpaden waaronder het Kaslo River Trail dat begint bij de Trailblazer Bridge langs Highway 31A. Het is maar kort (3.2km) en maakt het sinds 2020 ook voor kleine kinderen bijzonder want het heeft de bijnaam Hide & Seek en is een soort sprookjes wandeling. Want naast de twee rode overdekte bruggen vind je ook 8 beton sculpturen, 7 kinderen die verstoppertje aan het spelen zijn en en 1 volwassen die op ze past.

Tussen de Selkirk en de Purcell Mountain bergen ligt Kootenay Lake.
Ontstaan door de bouw van de Corra Linn Dam en vanuit Kootenay Bay aan de oost oever is er een veerboot verbinding naar Balfour dat op de west oever ligt.Het is een van de grootste meren van BC met een lengte van 104 km en stroomt bij Nelson als de Kootenay Rivier verder. De bekendst en meest interessante plaatsen zijn: Nelson – de grootste van allemaal en zeer bekend om zijn treinsysteem, Balfour waar de veerboot is, Ainsworth Hot Springs, met de hoogst aangeschreven warmwaterbronnen van deze buurt en Kaslo met zijn historische radarboot en overheidsgebouw.

En over deze laatste, Kaslo – ook wel Klein Zwitserland genoemd - gaat deze post.

Waar ligt Kaslo? 
Halverwege het meer gelegen is Kaslo onderdeel van de Silvery Slocan Circle Route of ook wel de Hot Springs Circle Route genoemd.
Voor de komst van de Europese kolonisten was dit de thuisbasis van 2 First Nation Volkeren de Kutenai (Ktunaxa) en Lakex (Sinixt), deze beide semi-nomadische leefde van het oogsten van wortels, plukken van bessen, vissen en jagen.
De kolonisten bouwde hier een zagerij in 1889 en daarna begon Kaslo te groeien door de ontdekking van zilver in de 19e eeuw. Kaslo was een van de belangrijkste plaatsen voor het transport van het zilvererts daar hier uit de mijnen werd gehaald en werd in 1895 het oostelijk eindpunt van de treinverbinding Kaslo en Slocan Railway.
Tegenwoordig zijn bosbouw en het toerisme het grootste deel van de economie van Kaslo.

Het tegenwoordige Kaslo straalt nog steeds de historische sfeer uit de mijndagen en heeft 2 National Historic Sites:
  • De SS Moyie is de oudste radar stoomboot in de wereld, en heeft dienst gedaan van 1889(gebouwd door de Canadian Pacific Railway) tot 1957. Hiermee was ze de laatste stoomboot die passagiers vervoerde in Canada Na haar bijna 60 jaar dienst, werd ze verkocht aan de stad Kaslo en werd gerestaureerd. Het had een grote en elegant ingerichte eetzaal, een luxe rokerslounge, een eigen “Ladies Saloon” en voor toen comfortabele overnachting-hutten, allemaal rijkelijk ingericht in bladgoud. De radarboot vervoerde gemiddeld 250 passagiers maar op hoogtij dagen soms zelfs wel 450. Tegenwoordig ligt hij permanent aan de Front Street in Kaslo.
  • Kaslo City Hall Building dat werd gebouwd in 1898 (sinds 1984 historic site) en is een van de slechts 2 nog intact zijnde houten gemeente gebouwen die nog steeds in gebruik zijn in Canada
Een van de andere hoogte punten in dit plaatsje is Hotel Kaslo.
Het werd oorspronkelijk gebouwd in 1896 en werd gezien als zeer groots voor die tijd. In de loop der jaren, daalde de drukke mijnbouw en houtkap industrieën alsmede het aantal inwoners van de stad en raakte het hotel in verval en werd in 1920 over genomen door de stad.
Die gebruikte het tussen 1942 tot 1945 als accommodatie voor Japans-Canadese geïnterneerden. Het hotel brandde af en werd gesloopt in 1950.
Een nieuwe hotel werd gebouwd en geopend in 1958 op de originele site met uitzicht op Kootenay Lake. Het veranderde haar naam naar Mariner Hotel in 1981. Het hotel werd gesloten voor uitgebreide renovatie in 2006, en weer geopend voor gasten in het begin van 2009 als Kaslo Hotel.


Ik heb er zelf niet geslapen maar het hotel ziet er absoluut goed uit en zou zeker voor boetiek hotel door kunnen gaan.

Met vriendelijke reisgroet
Hedy Talens
Voor de FB leden: Canada Reis Info – Voor Oost en West uit Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen en de 3 vragen invullen en wij doen de rest.

       


Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden