A Day in Portland - Dagje Portland - 2 highlights / 2 hoogte punten

Satuday Market & Lan Su Chinese Garden

- 

Zaterdag Markt & Lan Su Chinese Tuin


Vandaag hebben we de tijd om een stukje Portland te ontdekken, ik haal er 2 hoogte punten uit want anders wordt het allemaal teveel want er is ongelooflijk veel te doen.

Portland Saturday Market viert zijn 42ste seizoen in 2015. PSM is de grootste openlucht kunst en ambachtelijke markt. Elke zaterdag en zondag van maart tot 24 december, deze markt biedt 252 plaatsen voor lokale ambachtslieden om hun vaardigheden te tonen en verkopen hun handgemaakte spullen.
Openingtijden zaterdag van 10.00-15.00u en zondag van 11.00-15.00u.
Het is een zeer levendige markt waar echt van alles te koop is, van handgemaakt spullen tot toeristische dingen. Lokale artiesten laten er hun zangkunst horen,  goochelen er lustig op los en nog veel meer.
Wat ook op valt zijn de vele "food carts" die hier zijn. Uit alle windhoeken kun je hier eten. Er wordt zelfs een  food cart tour georganiseerd. Wordt zeer aanbevolen.

In Chinatown, ja waar eigenlijk anders, vind je Lan Su Chinese Tuin. Het is hier een oase van rust.
Leer de geschiedenis, kunst en verhalen achter enkele van China's meest bekende voedingsmiddelen met lezingen en smaken uit meer dan een dozijn lokale Chinese restaurants in de maand juni.

Met lezingen en proeverijen  elke donderdag, zaterdag en zondag in juni, bereid je smaakpapillen voor een rondleiding van de Chinese lekkernijen. Gespreksonderwerpen zijn de geschiedenis en de kunst van de knoedels, potstickers, Lanzhou-stijl noodle trekken, dim sum, gemarmerde thee eieren, Chinese thee ceremonies en nog veel meer.


Rondwandeling uit de Lonely Planet Gids (Inmiddels flink gedateerde route)
Deze wandeling brengt je volgens het boek langs een aantal hoogte punten. Wij vonden het niet de moeite waard maar daar hebben wij wel ons bezoekje aan Lan Su Chinese Garden aan over gehouden

Shoppen kun je hier tax-free en dat scheelt toch een boel.

Voor meer informatie over Portland klik hier.

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden