2016 Traveltip 2 - UTAH's less traveled road UT 261- UTAH's minder bekende weg UT 261

US 261 & Moki Dugway, Een Spectaculaire Rit.
-
US 261 & Moki Dugway - A Spectaculair Drive.


De Route
Moki Dugway
Tijdens onze reis in 2011, op mijn website te vinden met de naam Denver Connection, zijn wij van Moab, UT naar Monument Valley, UT/AZ gereden.
Aangezien het niet veel kilometers rijden is, hebben wij er voor gekozen om een scenic byway te rijden. (Zie meer later in dit stuk)Net buiten Moab kom bij Hole 'N the Wall dit is een zeer unieke huis, gesneden uit een enorme rots. Dit historische 465m² grote huis, ongebruikelijke cadeauwinkel en handelspost zijn het hele jaar geopend.
Naast het huis ligt Wilson Arch.
Bij Blanding, UT zijn wij Highway 95 opgegaan naar Natural Bridges National Monument, UTAH’s eerste National Monument.

Natural Bridges National Monument is niet overdreven groot maar zeer de moeite waard en goed te combineren met deze dagrit.
Vanaf het Visitor Center begint een 14,4km (9 mijl) lange rondweg, Bridge View Drive genaamd. 
Achtereenvolgens bereik je de uitkijkplaatsen vanwaar je Sipapu Bridge, Kachina Bridge en Owachomo Bridge kunt zien. 
Je kunt vanaf de uitkijkpunten naar de bruggen wandelen. De weg is elke dag open van de vroege ochtend tot 30 minuten na zonsondergang.  

Wij hadden dit al eens gedaan en zijn daarom vlak voordat wij dit zouden bereiken linksaf geslagen Highway 261 of UT 261 of State Route 261 op. 
De 261 loopt 55 km (34 mijl) vanaf de kruising met de State Route 95 naar het zuiden tot de kruising van de US Route 163 (3 mijl (4,8 km) ten noorden van Mexican Hat).

Muley Point Lookout


De weg is onderdeel van de Trail of the Ancients, een National Scenic Byway die door UTAH en Colorado loopt. 
Het grootste gedeelte van de 261 is verhard maar heeft een 4,8km (3mijl) gravel gedeelte dat alleen aan te raden is met droog weer. 
Vlak voor de start van deze gravel weg is de Muley Point outlook, van hieruit heb je een fantastische uitzicht. 
Het biedt een 360º panorama met zicht op Monument Valley, de Navajo Mountains, de Henry Mountains, the Abajos en Sleeping Ute MountainMoki Dugway
De weg vervolgend kom je op de Moki Dugway, deze smalle weg is stijl (hellingspercentage van 10%) en bevat een aantal stevige haarspeldbochten. Het overbrugt een hoogte van 335m. Het is een zeer spectaculair stuk weg en zeker als je hem van “Noord naar Zuid” rijdt, heb je je volle aandacht nodig bij het sturen en hoogtevrees kun je beter niet hebben (zeker niet als bijrijder).
Het uitzicht leidt absoluut af.

Uitzicht vanaf de Moki Dugway

Beneden aangekomen vervolg je de weg verder, hier kun je op een moment links af slaan om de Valley of The Gods Road te nemen. Dit is ook onderdeel van de Trail of the Ancients en kost zeker de nodige tijd. Lengte 27km (17mijl) en is een onverharde weg met de nodige kuilen erin. Deze weg wordt aangeraden met een 4wheel drive en hou er rekening mee mocht je hem wel doen, dat naar aller waarschijnlijkheid de auto niet verzekert is voor schade bij het verhuurbedrijf.

Valley of the Gods - Foto door Matt Hammond - recent genomen
Wij hebben dit overgeslagen maar vonden het jammer want wat wij vanaf de Moki Dukway zagen is het zeer spectaculair. Bij de US 163 aangekomen zijn wij rechtsaf geslagen naar Mexican Hat.
Mocht je net als wij overnachten in Monument Valley dus The View Hotel, is Mexican Hat nog de enige mogelijkheid om een biertje of iets dergelijks te drinken of te kopen want alcohol wordt er niet geschonken omdat het Navajo land is.

Na Mexican Hat is dit je blik als je Monument Valley nadert.
#moki_dugway #mokidugway #us261 #trailoftheancients #utah #visitutah #scenic_byway #scenicbyway #valleyofthegods #muley_outlook #muleyoutlook #holenthewall #wilsonarches #monumentvalley +Visit Utah +Visit Utah Valley 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Special: The Pale Mountains, a Ladinic Saga / De Bleke Bergen, een Ladinische Sage

La Terrazza delle Dolomiti - Het Terras van de Dolomieten

2018 Travel Tip 4 - The 3 WWW of Canada / De 3 WWW van Canada - Reistip 2018 Tip 4