2016 Traveltip 35 - Autumn in Eastern-Canada or United States - Herfst in Oost-Canada of Verenigde Staten - Reistip 2016 Tip 35

Op Zoek naar een Herfst Bestemming? - September/October is de Perfecte Tijd voor de zogenaamde Indian Summer of Fall Folliage!
-
Looking for an Autumn Destination? - September/October is the Perfect Time for an Indian Summer or Fall Folliage!

 
De herfstkleuren op schiereiland Gaspésie, Quebec

Voor degene die nog op vakantie gaan en een herfst bestemming zoeken, heb ik 3 rondreizen op een rijtje gezet. 
Wij hebben zelf ondervonden hoe mooi het in deze periode kan zijn qua kleuren, ik zeg kan zijn qua kleuren want het is niet altijd een garantie dat de kleuren even mooi zijn of intens. 
Het hangt ook af van:
  • waar je bent 
  • wat voor soort bomen er zijn want niet alle boombladeren worden rood maar soms alleen geel dus pigment afhankelijk. 
  • hoe warm en droog de voorafgaande zomer was.
Wat voor kleur (rood, oranje, geel, paars of bruin) er in deze periode ook is, het is een zalige tijd om te zijn.  "So Lets Get Leaf Peeping"
Ja ja zul je denken Leaf Peeping, nee echt het is een officiele term en Leaf Peeping Tourisme is een waar rage vanaf midden september.
Onze reizen starten allen vanaf de laatste week september.
  1. Klassieke Indian Summer in New England, 18 dagen met als startpunt Boston. De echte klassieke herfstreis in Noordoost Amerika. De 6 Staten: Vermont, New Hampshire, Maine, Rhode Island, Connecticut en Massachusetts vormen samen New England. Veel vuurtorens aan de kust, taxfree shopping en Acadia National Park zijn de bonussen. Oh ja ook de kreeft in Maine is een hoogtepunt in de rondreis
  2. Ontario & Quebec inclusief Niagara Falls, Algonquin National Park & Adirondacks in de Staat New York, 21 dagen met als startpunt Toronto.De Niagara Falls zien? Dat kun je in deze rondreis want naar mijn mening is deze mooist van de Canadese kant te zien. De prachtige natuur in Algonquin National Park, het 3e grootste park in Ontario en je pakt in deze reis ook nog een stuk New York State mee en een bezoek aan de Adirondacks met  Lake Placid bekent van de Olympische Winterspelen in 1932 en 1980.
  3. Quebec & Atlantische kust inclusief schiereiland Gaspésie, 21 dagen met als startpunt Montreal. Quebec is rondweg een prachtige provincie met hoofdstad Quebec, nee niet Montreal ondanks dat het een stuk groter is dan Quebec. Prachtige natuur is hier te vinden met onder andere de St.Lawrence Rivier en het schiereiland Gaspésie.
Vanaf midden september beginnen de bladeren aan de bomen te kleuren in het oostelijk deel van Canada en Amerika.
Canada begint eerder dan Amerika omdat het noordelijker ligt. Zelfs in de noordelijke staten van New England beginnen de kleuren eerder dan in de zuidelijke staten.
Dit gebeurt meestal na de eerste nachtvorst, dan krijgen de bladeren een soort seintje om te stoppen met voeding opnemen en daarmee begint de verkleuring van de bladeren. 
Vaak gaat na de eerste vorst de temperaturen overdag weer omhoog en koelt het 's avonds af tot rond het vriespunt. 
Dan laat het weer zich nog een keertje van zijn goede kant zien en creëert een zalige nazomer of genaamd Indian Summer. 
Andere termen in Nederland voor de Indian Summer zijn: Oudewijvenzomer (overgewaaid van het Germaanse woord Altweibersommer) of St.Michielszomer

2 Mythes over de herfst kleuren
De indianen geloofden dat de bladeren in de herfst verkleurde onder invloed van de jagers in de hemel. Toen de jagers op jacht gingen, werd het sterrenbeeld de Grote Beer neergehaald en het bloed kleurde de bladeren rood. Als de jagers hem later op het spit roosterde kleurde het vet de bladeren geel.

In de moderne tijd was een elf, genaamd Jack Frost de boosdoener. Jack Frost kan worden gezien als Vadertje of Koning Winter. 
Hij zou de bladeren geel en rood verven als de winter er aan kwam. Jack Frost is een personage uit de Anglo-Saksische en Noorse cultuur en kan worden gezien als personificatie van het koude winterweer. 

Veel plezier en een prachtige herfst in Oost-Canada en Amerika

Met vriendelijke reisgroet,
Hedy Talens

#oostcanada #easterncanada #newengland #fallfoliage #indiansummer #leaf_peeping #leafpeeping #ouwewijvenzomer #jackfrost #indian_mythes # herfstkleuren #quebec #ontario #adirondacks #algonquin #connecticut #maine #massachusetts #newhampshire #rhodeisland #niagarafalls #montreal #toronto #lakeplacid #acadia

Reacties

Populaire posts van deze blog

Special: The Pale Mountains, a Ladinic Saga / De Bleke Bergen, een Ladinische Sage

La Terrazza delle Dolomiti - Het Terras van de Dolomieten

2018 Travel Tip 4 - The 3 WWW of Canada / De 3 WWW van Canada - Reistip 2018 Tip 4