Special - Discover the Senales Valley, Vinschgau, South Tyrol / Ontdek het Schnalsdal, Vinschgau, Zuid-Tirol - Special

Skiën en Wandelen in het Schnalsdal in de Zomer
-
Skiing and Hiking in Schnals Valley in the SummerVandaag een prachtige dag dus een goede gelegenheid om een klein uitstapje te maken naar het nabij gelegen Schnalsdal/Val Senales. Het schnalsdal ligt in de Vinschgau/Val Venosta, de ingang van het dal ligt op ongeveer 20 km ten Westen van Meran.
De weg het dal in begint smal en eindigt in een breed dal zo’n 30 km na de afslag. 
De hoge wanden met zijn mooi gekleurde bomen zijn indrukwekkend. En het uiteindelijke doel is met de kabelbaan de gletsjer op.

Er liggen slechts een paar kleine plaatsjes in het dal met klinkende namen als 
 • Katharinaberg / Monte Santa Catharina, hierboven op de berg bevindt zich een prachtige kerk.

 • Karthaus / Certosa,
 • Unser Frau / Madonna di Senales , hier kun je terecht in het ArcheoParc
 • Vernagt / Vernago, waar een groot stuwmeer ligt met de passende naam Lago di Vernago. Om dit stuwmeer kun je een prachtige wandeling maken en er gaan hier meerdere wandelingen van start. Ook is er aan het einde het Ötzi Klimpark te vindenNiet zo heel gek natuurlijk dat het klimpark Ötzi heet want hoog in de bergen van dit dal op de grens met Oostenrijk werd de gletsjermummie Ötzi gevonden. 
Op 19 september 1991 ontdekte het Duitse echtpaar Simon een lichaam aan de rand van een gletsjer op 3.210 meter hoogte in de Ötztaler Alpen. Na veel gesteggel over de vindplaats van de mummie werd later definitief verklaard dat de mummie 1 meter over de grens in Italië was gevonden, dus werd Italiaans eigendom. In 1998 is Ötzi dan ook overgebracht van Innsbruck naar Bozen/Bolzano.Dan kom ik aan bij mijn eindbestemming: de Schnalstaler Gletscherbahn
Deze lift brengt je in korte tijd van 2.011m naar 3.212m. 
Hier kan het hele jaar door worden geskied en biedt een adembenemend uitzicht over de omliggende bergen: De Ötztaler Alpen, het Naturpark Texelgruppe en andere kant de bergen van het Naturpark Stilfserjoch en zelfs de alpen van Naturpark Svizzera. Je kunt hier zelfs nog een klein stukje omhoog klimmen naar de Grawand op 3.521m. Vroeger luidde de naam Kwahwand / Croda delle Cornacchie afgeleid van het woord kraai. Hier bevindt zich ook een stalen kruis.

Pfossendal

Op de weg terug of eventueel op de heenweg kun je afslaan naar het Pfossendal / Val di Fosse. Een kort rit van zo’n 5 km, brengt je over een smalle geasfalteerde weg diep in het het hart Naturpark Texelgruppe. 
Je auto kun je achterlaten op Parkeerplaats Vorderkaser. 
Vanaf hier loopt een wandeling die begint bij Gasthaus Jägerhaus (1.693m) en eindigt op 2.070m bij boerderij Eishof. Tussentijds kun je eventueel stoppen en omdraaien bij boerderij Mitterkaser(1.954m) en Rableid (2.004m).


Gasthaus Jägerhaus, Vorderkaser

Het is overduidelijk dat het Schnalsdal een ideale plek is voor de wandel en skiliefhebber. 
’s Winters is hier een klein skigebied van 35km terwijl er zomers vele wandelkilometers zijn af te leggen.

Een vriendelijke reisgroet en veel plezier met het ontdekken van dit mooie dal.
Hedy Talens

Reacties

 1. Goedemorgen Hedy, Jij bent vast als gids geboren want het is weer fantastisch hoe je deze omgeving beschrijft met foto's die elke reiziger zeker laat zien hoe mooi het hier is. Ga zo door meis. xx Liefs Tine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow Tine wat een mooi compliment. Blij dat je ervan kunt genieten. Liefs Hedy

   Verwijderen

Een reactie posten