Skiën over de Grote Plas - De Beste Resorts in Noord Amerika

De Beste Ski Resort in Canada en aanliggende Staten van Amerika!

.

Skiën in Noord Amerika is niet iets vanzelfsprekends want het kost je tenslotte meer geld dan skiën in Europa , dit door de vliegticket kosten, de aanwezigheid van het fenomeen jetlag en het kan er behoorlijk koud zijn door de ligging en skiën boven de boomgrens.

Ikzelf heb een aantal keren in Noord-Amerika geskied; Breckenridge & Winter Park in Colorado en Lake Louise in de Canadese Rockies. Meer hierover vind je via deze link.
Het was simpelweg fantastisch, alhoewel in Amerika heb je, zeker in de Rockies vaak met de hoogte te maken, waar wij als onder de zeespiegel wonend behoorlijk last van kunnen hebben. 
Denk aan duizelig, benauwd en slecht slapen.
Dit heb ik ervaren in Breckenridge en Winter Park, Colorado waar het dorpen op een hoogte van resp 2926m en 2780m liggen en je skiet ver boven de boomgrens die hier op zo’n 3500m. 

Maar het is wel heel gaaf in Noord Amerika want de sneeuw is er gewoon anders, als je aan mooie sneeuw in Europa denkt kun je dat tov Noord Amerika wel vermenigvuldigen met een nummertje of 4-5.
Vooral in de binnenlanden, zoals de provincies Alberta en het oostelijke deel van British Columbia en Utah en Wyoming, vind je pure “Champagne Powder Snow”. 
Dus een beetje simpel gesteld: de binnenlanden hebben betere sneeuw dan de gebieden aan de kust.

Wil je niet lang vliegen maar toch in bv Canada wil skiën, zeker als je met kinderen bent, kun je perfect terecht in Mont-Tremblant in Quebec. Aanvliegen doe je op Montreal en dat is slechts 7u vliegen en transport naar Mont-Tremblant duurt 1-2u. 

Voor de beste ski-resorts in Canada heb ik al een keer een lijstje gemaakt en deze kun je via deze link vinden.

De hieronder staand informatie heb ik verzameld van Condé Nast Traveler en deze lijst is gebaseerd op keuzes van hun lezers. De volledige lijst vind je via deze link
De resort liggen of in Canada of in de aan Canada grenzende Amerikaanse Staten.

 Foto Banff Sunshine Resort


Banff Sunshine Resort, Alberta (de nummer 2 op de lijst)
Sunshine's zeven maanden seizoen loopt van begin november tot eind mei, het biedt een van de langste non-glaciale ski-seizoen in Canada.  Een basis-gebied hoogte van 2195m houdt de sneeuw licht en droog (dit is welk afhankelijk van de kou, dus breng extra lagen).  
Sunshine ligt in het hart van Banff National Park, op slechts 15 minuten van de stad Banff, en omvat drie uitgestrekte bergen met meer dan 1,335 hectare aan ski-terrein.  
Er zijn tal van rustige afdalingen, maar dit resort is vooral bekend om zijn steile backcountry-zone, Delirium Dive.  Uitgeroepen tot een van de top 10 off-piste bestemmingen ter wereld, dit vereist toegang met een lawine veiligheidsuitrusting.
Statistieken: 12 liften voor 137 afdalingen. Dagpas voor SkiBig3 is gemiddeld C$ 50,00

Foto Sun Valley Resort

Sun Valley, Idaho (de nummer 6 op de lijst)
Welkom in een stukje geschiedenis: ontwikkeld door W.Averell Harriman, vooraanstaand zakenman, politicus, diplomaat en socialite, eind jaren dertig was Sun Valley het eerste winterbestemmingresort in het Amerikaanse beginnersvriendelijke Dollar Mountain, het werelds eerste stoeltjeslift.  
Bald Mountain, de grootste van de twee bergen van het resort, verhoogde zijn expertterrein in 2020 met de opening van de Cold Springs Canyon-uitbreiding, een extra 12 hectare met geavanceerde afdaling tussen de bomen dat toegankelijk is vanaf de top van Seattle Ridge.
Statistieken: 18 stoeltjesliften voor 120 afdalingen tussen Bald Mountain en Dollar Mountain.  Dagpas tussen $ 131-165.

Foto Getty

Whistler Blackcomb, British Columbia (de nummer 11 op de lijst)
In de afgelopen jaren is Whistler een must-go-resort geworden voor hoogwaardige ski- en snowboardheuvels.  Met 3.307 hectare aan ski-terrein, is er gemakkelijk genoeg terrein om je tijdens het reguliere seizoen van zes maanden nieuwe paden te ontdekken. De afdalingen  bieden een breed scala aan moeilijkheidsgraden, waardoor dit de perfecte plek is voor beginners, adrenaline-junkies en iedereen daar tussenin.  Beloon je inspanningen met een welverdiende après-ski-sessie - de barscene hier is legendarisch, zoals Dubh Linn Gate Irish Pub, Black’s Pub, Longhorn Saloon & Grill en RMU.
Statistieken: 37 stoeltjesliften, 16 alpine bowls en meer dan 200 gemarkeerde pistes.  Dagpas vanaf C$ 139,00.

Foto Waterville Valley Resort

Waterville Valley Resort, New Hampshire (de nummer 13 op de lijst)
Waterville Valley, een familie favoriet van New Englanders, is een betaalbare skiheuvel op slechts twee uur ten noorden van Boston met een terrein dat kan wedijveren met enkele van de grotere bergen.  
Het 18 hectare grote Green Peak-gebied debuteerde in 2017 en markeerde de eerste uitbreiding van het resort in 30 jaar.  Hoogtepunten in de bergen zijn onder meer de op bestelling gemaakte ontbijtsandwiches in Schwendi Hutte en flatbreads in Freestyle Lounge.  Waterville Valley staat ook bekend om zijn Nordic trails (langlauf), die toegankelijk zijn vanuit het Adventure Centre op Town Square.
Statistieken: 12 liften voor 62 afdalingen. Dagpas vanaf $ 62. 

Getty

Jackson Hole, Wyoming (de nummer 17 op de lijst)
Met de toepasselijke bijnaam "The Big One" heeft Jackson Hole een van de meest uitdagende skimogelijkheden in heel Noord-Amerika. Ondanks zijn welverdiende hard-core reputatie, is er genoeg voor halfgevorderden vanaf de Bridger-gondel, en een nieuwe quad-lift in het basisgebied, Eagle’s Rest, deze brengt beginners naar het twee jaar oude Solitude Station Learning Centre in het midden van de bergen.  
Zowel Teton Village als de nabijgelegen stad Jackson bieden een heleboel honky tonk après-ski-afleiding (de Million Dollar Cowboy Bar is legendarisch) evenals serieus goede eetgelegenheden.
Statistieken: 133 afdalingen en 14 stoeltjesliften, sleepliften, gondels en treintjes. Dagpas vanaf $ 93.00.

Foto Jamie Walter /Sugarloaf

Sugarloaf, Maine (de nummer 19 op de lijst)
De ‘Loaf, zoals de lokale bevolking het noemt, heeft een legendarische bergstatus onder East Coasters die graag naar het uiterste noorden van Maine rijden om te skiën op het 502 hectare ontwikkelde terrein van het resort.  Sinds de toevoeging aan de Ikon Pass is bekend geworden dat Sugarloaf skiën van wereldklasse levert.  Sugarloaf, het grootste skigebied ten oosten van de Rockies, beschikt over de enige skilift die boven de boomgrens komt, evenals cat-skiën (met de pistenbully) op de naburige piek Burnt Mountain, een soort van variant op heli-skiën.
Skiën in de lente is een specialiteit, met enkele van de beste omstandigheden eind april en begin mei.
Statistieken: 12 liften voor 162 afdalingen.  Dagpas vanaf $ 109,00.

Getty

Stowe Mountain Resort, Vermont (de nummer 20 op de lijst)
De 196 hectare van Stowe is voornamelijk middelzwaar afdalingen, hoewel er voor alle anderen een goede variëteit aan afdalingen is, inclusief gemakkelijke greens en dubbele zwarte diamanten, waardoor het een allround favoriet is voor East Coasters.  De twee toppen van Stowe - Spruce en Mount Mansfield - zijn ook gemakkelijk verbonden dmv een lift, wat betekent dat er nog meer afdalingen zijn voordat de dag eindigt in een van de meest pittoreske skistadjes van Vermont.
Waar te verblijven: de eigenzinnige, authentiek Oostenrijkse Trapp Family Lodge, waar de heuvels echt leven met de eigen backcountry en langlauf loipes van het resort.
Statistieken: 12 liften voor 116 routes.  Dagpas vanaf $ 104

Getty

Mont-Tremblant, Québec (de nummer 22 op de lijst)
Ten noordwesten van Montreal, stijgt Mont-Tremblant 848m in het Laurentian-gebergte, beslaat 306 hectare en lijkt, zelfs met zijn nieuwe North Side-afdaling en glad terrein, vreemd in vergelijking met de meeste kanshebbers op deze lijst. Maar Tremblant brengt wat je wenst van een Europees geïnspireerd skigebied in Franstalig Québec: een nieuw opgewaardeerd wandelbaar voetgangersdorp aan de voet van de berg, ski-evenementen zoals de FIS Freestyle Ski World Cup en Le P'tit Caribou,  een serieuze après-skibar met een terras aan het meer en bars waar men tot 3 uur 's nachts kan dansen. Grote investeringen in sneeuwkanonnen en de aanschaf van twee nieuwe trimmachines zorgen ervoor dat de pistes gegarandeerd goed zijn.
Statistieken: 14 liften en 102 afdalingen. Dagpas vanaf $ 105,00.

Getty

Big Sky, Montana (de nummer 27 op de lijst)
Het wordt niet voor niets "het grootste skigebied in Amerika" genoemd: het eerste dat opvalt, is het gebrek aan drukte. Met 2367 hectare is het niet ongebruikelijk om een ​​hele afdaling voor jezelf te hebben. De berg heeft de meest consistente “Powder Dump” in de Northern Rockies.  
Het beschikt over de meest geavanceerde stoeltjesliften, met stoelverwarming en overkapping.  
Statistieken: 38 liften voor 300 afdalingen met een naam.  
Liftkaarten kunnen vooraf online worden gekocht, prijzen zijn momenteel niet beschikbaar.

Foto Sunday River Resort

Sunday River Resort, Maine  (de nummer 29 op de lijst)
Door goede sneeuwkanonnen en voorbereidingen is Sunday River een van de vroegste bergen die in het oosten (en soms in Noord-Amerika) opengaat, en het resort blijft elk jaar open tot eind april of begin mei.  Met acht toppen is er fantastisch terrein voor iedereen, van beginners tot experts.  
Statistieken: 18 liften voor 135 afdalingen.  Dagpas vanaf $ 119,00.

Misschien brengt deze informatie genoeg om een winter trip naar Canada/Amerika te overwegen.
Twee voorbeeld reizen van een winter trip:
20-daagse rondreis Montreal - winter 2018

Met vriendelijke wintergroet
Hedy Talens
Reizenenmeer Canada / Reizenenmeer Blog / Reizenenmeer Fotografie
Voor de FB leden: Canada Reis Info – Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen en de 3 vragen invullen en wij doen de rest.





Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden