De Wereld van de Vergelijkingen - Alaska, Washington State, Oregon, South Dakota

De Wereld van de Vergelijking - Over de Plas & Dichtbij.

Men zegt dat ieder mens een dubbelganger heeft! Zou dit ook voor gebieden in de wereld zijn?
Ik heb er een aantal op een rijtje gezet in diverse staten zoals Alaska, Washington State, Oregon & South Dakota met dubbelgangers ook in Nederland en Frankrijk

Kenai Fjords National Park, Alaska
Het lijkt erop: Disko Bay, Groenland
Alaska is de thuisbasis van meer dan 3 miljoen meren, maar we hebben een beetje tunnelvisie als het gaat om Bear Lake. Gelegen in het Kenai Fjords National Park, onderscheidt de site zich door zijn enorme gletsjers, het hele jaar door watersporten (kajakken, schaatsen) en bezichtigingen van het noorderlicht van september tot april.


Denali National Park, Alaska

Het lijkt erop: Himalaya in Nepal

Denali National Park krijgt meer dan een half miljoen bezoekers per jaar, en het is gemakkelijk te zien waarom. Het park is een wild en massief landschap van besneeuwde amfitheaters, gletsjers, ijsgrotten en bergen die in de Himalaya niet zouden misstaan. 



Badlands National Park, South Dakota

Het lijkt erop: Bungle Bungle Range, Australië

Gelegen in de zuidwestelijke hoek van South Dakota, Badlands National Park worden bezoekers met een buitenaardse landschap van roestkleurige heuvels genaamd Buttes en deze strekken zich over grote oppervlakte uit. Wie in Australie is geweest zou ze kunnen aanzien voor de Bungel Bungle Range.



Sequim-Dungeness Valley, Washington

Het lijkt erop: Provence, Frankrijk

Alsof de stranden en bergen van het Olympisch Schiereiland nog niet genoeg zijn, zijn de lavendelboerderijen van de Sequim-Dungeness Valley een perfecte, geurige toevoeging. In juli is het jaarlijkse Lavendel Weekend, maak een toer over de boerderijen, kies je eigen lavendel, en koop genoeg lotions en oogkussens om thuis weer lekker te genieten van de heerlijke geur.



Skagit Valley, Washington

Het lijkt erop: Nederland

Wie aan tulpen denkt, denkt aan Nederland toch? Maar deze prachtige lentebloemen zijn te vinden in de Skagit-Valley in Washington. Het heeft uitgestrekte tulpenvelden zoals Lisse's Keukenhof (de grootste bollentuin ter wereld), met elk jaar in april een festival met begeleide fietstochten en fotowedstrijden.



Yakima County, Washington

Het lijkt erop: Napa Vallei

Slechts twee uur ten oosten van Seattle, Yakima County is een mooi doel voor wijnliefhebbers. Er zijn genoeg proeflokalen en restaurants om je dagenlang bezig te houden, groene wijnranken te midden van de prachtige Columbia Gorge en woestijnachtig terrein



Cannon Beach, Oregon

Het lijkt erop: Bathsheba Beach, Barbados

De Oregon's kust is een road trip die zelfs Californië Highway 1 in het niet doet vallen, met zijn prachtige staatsparken, ruige kustlijnen, en afgelegen schuilplaatsen. Cannon Beach is een essentiële pitstop bij Highway 101, en het zien van de 72 m hoge Haystack Rock boven het water zien uitsteken is een waanzinnig gezicht, zeker bij zonsondergang.



Oneonta Gorge, Oregon

Het lijkt erop: Vintgar Gorge, Slovenië

De basaltmuren van de Oneonta Gorge zijn gedrapeerd in briljante groene mossen en varens, waardoor het een van de typische bezienswaardigheden in de Pacific Northwest is. Nog beter? De site maakt deel uit van de enorme Columbia River Gorge.

 


The Palouse, Washington/Idaho

Het lijkt erop: Morovian Fields, Czech Republic

De glooiende regio van de Palouse beslaat 4.000 vierkante mijl van het noorden van Idaho en het zuidoosten van Washington. De heuvels van silt lijken op zandduinen in vorm (waarschijnlijk omdat ze werden gevormd door door de wind geblazen sediment, geen erosie), maar worden een droomlandschap van verschillende tinten groen tijdens de natte lentemaanden.



Hoh Rainforest, Olympisch Nationaal Park, Washington.

Het lijkt erop: Valdivian Temperate Forest, Zuid-Amerika

De Hoh Rainforest is een van de enige regenwouden in de VS, met korstmos-gehulde bomen en schimmel bedekte logs die je vergeten welk land je in voor een moment. Nog beter? De Hoh River Valley is de thuisbasis van de rustigste plek in de aaneengesloten 48 staten, volgens een deskundige "akoestische ecoloog."


Met vriendelijke reisgroet

Hedy Talens

Reizenenmeer Canada / Reizenenmeer Blog / Reizenenmeer Fotografie

Voor de FB leden: Canada Reis Info – Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen en de 3 vragen

invullen en wij doen de rest.


Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden