The Great Lakes - Michigan - Perfect met Canada te combineren

The Great Lakes!
Perfect voor combinatie met Ontario

Lake Michigan - Foto R Boed

Alweer een tijdje terug heb ik een aantal cross border reizen gemaakt rondom de Great Lakes en heb deze reizen laten beginnen in Toronto.

Dit kan natuurlijk ook een one-way Toronto -> Winnipeg worden maar heeft als nadeel dat je van of naar Winnipeg toch een overstap moet maken in Toronto.
Of mocht je tegen een goedkope vlucht oplopen naar Detroit, kun je natuurlijk ook daar beginnen. 
Voor ieder wat wils denk ik dan maar zo.

Een rondreis genaamd The Great Lakes maar er zijn ook 2 alternatieve van deze reis een inclusief Algonquin PP en de andere met Killarney PP
Twee varianten vind je via onderstaande interactieve kaart inclusief de Sleeping Giant PP & Isle Royal.
Aan de interactieve kaart heb ik vandaag weer een aantal bijzondere plekken toegevoegd en zijn in het paars terug te vinden op de kaart. En allemaal in te passen in bovengenoemden reisvoorbeelden.



Belle Island – Detroit, Michigan
Belle Isle Park is een eiland rijk aan geschiedenis en natuurlijke schoonheid en ligt in de Detroit Rivier die de verbinding is tussen Lake St. Claire & Lake Erie.
Belle Isle heette vroeger Wah-na-be-zee (Swan Island) naar de Chippewa en Ottawa Native American stammen en als Hog Island (Île aux Cochons) genaamd door de Franse kolonisten.
Heen en weer geschoven tussen de Britten en de Fransen werd het uiteindelijk gekocht door de stad Detroit.

Het staatspark ligt in Michigan, Amerika maar wel vlak tegen de Canadese grens aan.
Het 397 hectare grote eilandpark bevat het Anna Scripps Whitcomb Conservatory, het Belle Isle Aquarium, het Dossin Great Lakes Museum, een reuzenglijbaan, sportvelden, picknickplaatsen, tennisbanen, Belle Isle Nature Zoo, de James Scott Memorial Fountain en meer attracties die populair zijn bij alle leeftijden en interesses.
Het park omvat drie meren, een bebost gebied van 150 hectare en een spectaculair uitzicht op de skyline van Detroit en Windsor.
Verhuur: waterscooters, fietsen, sneeuwsporten.
Verkoop: etenswaren
Recreatiepaspoort vereist voor toegang.
Michigan State Historic Preservation Office
Skyline & MacArthur Bridge Bryan Debus
Conservatory & Acquarium  Buckshot Jones

Motown Museum of “Hitsville USA”, Detroit, Michigan
"Hitsville USA" is de bijnaam voor het eerste hoofdkantoor van Motown Records, dat was gevestigd in 2648 West Grand Boulevard in Detroit, Michigan. Voordat Berry Gordy, de oprichter van Motown het gebouw in 1959 kocht, was in het pand een fotostudio gevestigd.
Als je een fan bent van Stevie Wonder, Diana Ross of Aretha Franklin kun je hier de “Great Lake State” bedanken voor hun ontdekking.
Muziekfans kunnen rondleiding door de studio maken meer informatie vind je op de Motown Museum website.

Foto Amy

Kitch-iti-kipi - Manistique, Michigan
Het is de grootste natuurlijke zoetwaterbron van Michigan. De naam betekent "grote koude bron" in de Ojibwe-taal. Het wordt ook wel de Big Spring genoemd. Kitch-iti-kipi, of "Mirror of Heaven" zoals het tegenwoordig wordt genoemd, kreeg die naam oorspronkelijk van de Ojibwe.
Een groep indigenous people uit Canada die onderdeel zijn van de het Algonquin volk.
Bezoek de prachtige turquoise wateren van deze natuurlijke bron, die echt zelf moet worden ervaren om te geloven hoe groen het water is. De vissen zie je onder het uitkijkplatform zwemmen en koesteren in de schaduw van het omliggende bos - gewoon mooi!
Locatie: Noordelijke kant van Lake Michigan

Foto Rick Briggs

Porcupine Mountains – Ontanagon, Michigan
Michigan staat zeker niet bekend als uitzonderlijk bergachtig, maar we toch is er een prachtige bergrug en zeker een bezoekje waard.
De Porcupine Mountains of “de Porkies” zoals ze ook genoemd worden, zijn zeker een van de mooiste verborgen juweeltjes van Michigan.
Of je nu de Escarpment Trail wandelt of Lake of the Clouds bewondert, je zult zeker een prachtige reis door deze regio maken.
Locatie: Zuidzijde van Lake Superior 
Lake of the Clouds – Jim Sorbie
Little Carp River, Porcupine Mts Chris Herald
Escarpment Trail - Curtis Abert

Turnip Rock, Port Austin, Michigan en staat niet in New Brunswick
Turnip Rock is een kleine geologische formatie in Michigan. Het is een stapel gelegen in Lake Huron, in ondiep water een paar meter uit de kust, vlakbij de rots genaamd de Thumbnail, het uiterste puntje van Pointe Aux Barques, een klein schiereiland in Pointe Aux Barques Township dat op zijn beurt op het uiterste puntje van The Thumb ligt, een groot schiereiland met verschillende provincies in het oosten van Michigan.

De rots is door golfslag ondergraven en daardoor is bovenkant aanzienlijk groter van doorsnede dan de basis.
Ondanks dat het op privéterrein ligt en alleen over water bereikbaar is is het zeer populaire bezienswaardigheid.
Dus voor de liefhebber van kajakken is dit de ultieme plek om er eentje te huren.
Foto Derek A Joung
Foto David Marvin

Soo Locks of Sault Locks – Sault Ste. Marie, Michigen en Sault Ste. Marie, Ontario
De Soo Locks (soms gespeld als Sault Locks, maar uitgesproken als 'soo') zijn een reeks parallelle sluizen, bediend en onderhouden door het United States Army Corps of Engineers, Detroit District, waarmee schepen tussen Lake Superior en de lagere Grote Meren kunnen reizen.
Ze liggen in de St. Marys River tussen Lake Superior en Lake Huron, tussen het Upper Peninsula van de Amerikaanse staat Michigan en de Canadese provincie Ontario.
Ze omzeilen de stroomversnellingen van de rivier, waar het water 6,4 m valt.
Jaarlijks passeren zo’n 10.000 schepen de sluizen, ondanks dat ze van januari tot maart gesloten zijn omdat het ijs de scheepvaart stil legt in de Grote meren. In die periode is het tijd voor de grote inspectie.
De Sault Ste. Marie International Bridge tussen de Verenigde Staten en Canada loopt over de sluizen en rivier en is de grensovergang tussen Canada en Amerika
Foto’s Missie
 

Fort Mackinac (Mackinac Island), Michigan
Fort Mackinac is een voormalige Britse en Amerikaanse militaire buitenpost gelegerd van de eind 18e eeuw tot eind 19e eeuw in de stad Mackinac Island, Michigan, op Mackinac Island.
De Britten bouwden in 1782 het fort tijdens de Amerikaanse Revolutionaire Oorlog om de strategische Strait of Mackinac tussen Lake Michigan en Lake Huron te beheersen, en ter uitbreiding van de pelshandel op de Grote Meren.
De Britten gaven het fort pas vijftien jaar na de Amerikaanse onafhankelijkheid prijs.

Fort Mackinac werd het middelpunt tijdens de oorlog van 1812 en vonden er twee strategische veldslagen plaats om de controle over de Great Lakes.
Gedurende het grootste deel van de 19e eeuw diende het als een buitenpost van het Amerikaanse leger.
Het fort werd gesloten in 1895 en is aangepast als museum op het terrein van Mackinac Island State Park.
Foto Andrew Petro
Foto Frank Thomson Photos

Paradise, Michigan.
Op meest noordoostelijke punt van Michigan ligt Paradise waar je bij Whitefish Bay prachtige stranden hebt. Daar vlakbij op Whitefish Point liggen Whitefish Point Light House, Great Lakes Shipwreck Museum, Edmund Fitzgerald Memorial en Whitefish Point Bird Observatory.
Elk vaartuig dat Lake Superior binnenkomt of verlaat, moet Whitefish Point passeren.
Whitefish Point is een van de gevaarlijkste scheepvaartgebieden in de Grote Meren.
Bekend als het “kerkhof van de Grote Meren”, zijn er meer schepen verloren gegaan in het gebied van Whitefish Point dan enig ander deel van Lake Superior.
Ook is het een uitstekende plek om op ontdekking te gaan naar de Tahquamenon Falls te gaan dat op 23 km afstand is van Paradise.
Whitefish Point Light House – Jenn Goellnitz
Tahquamenon Falls - LadyDragonflyCC

Ocqueoc Falls – Ocqueoc, Michigan
Ocqueoc Falls is de grootste waterval in het Lower Peninsula van Michigan en de enigste openbaar toegankelijke waterval in de Verenigde Staten.
Ocquoec biedt een kleine 10km aan wandel-, fiets- en langlauf mogelijkheden met drie gemarkeerde lussen. Fatbiken is hier toegestaan, maar er zijn geen speciale fietspaden voor.

Na het wandelen kun je een ​​duik nemen in de watervallen! Tijdens het paaiseizoen kun je zalmen in de Ocqueoc rivier zien zwemmen.
De overblijfselen van een oude molen zijn vlak boven de watervallen te zien. Een State Forest Campground bevindt zich ook bij de watervallen.

Foto Stephen

Hopelijk hebben jullie wat aan de kaart en geeft deze informatie een nieuwe reis idee voor in de toekomst

Met vriendelijke reisgroet
Hedy Talens
Reizenenmeer Canada / Reizenenmeer Blog / Reizenenmeer Fotografie
Voor de FB leden: Canada Reis Info – Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen en de 3 vragen
invullen en wij doen de rest.

Print Friendly and PDF

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden