Zuid-Tirol & Toeristen Industrie pootje gelicht door Italiaanse Overheid - Strengere Toegangsregels Italië!!!!!!!!

OFFICIËLE UPDATE: geldig vanaf 16 december 2021





Toegang tot Italië is mogelijk vanuit alle EU- of Schengenstaten (landen van LIJST C) met het digitale COVID-certificaat van de EU (zogenaamde EU Green Pass). 

De volgende voorschriften zijn van toepassing met ingang van 16 december

Voor gevaccineerden en herstellende personen:
  • Bewijs van een volledige corona vaccinatie met een door het Europees Geneesmiddelen Bureau (EMA) erkend vaccin, dat niet ouder mag zijn dan 9 maanden, of bewijs van herstel van Covid-19-infectie in de afgelopen 6 maanden.
  • Nieuw is: Bewijs van een VERPLICHTE negatieve PCR-test, die niet ouder mag zijn dan 48 uur, of een negatieve antigeentest, die niet ouder mag zijn dan 24 uur.
  • Registratieplicht: Het Digital Passenger Locator Form (dPLF) moet voor binnenkomst worden ingevuld.
Voor de niet-gevaccineerden:
  • Bewijs van een VERPLICHTE negatieve PCR-test, die niet ouder mag zijn dan 48 uur, of een negatieve antigeentest, die niet ouder mag zijn dan 24 uur.
  • Registratieplicht: Het Digital Passenger Locator Form (dPLF)moet voor binnenkomst worden ingevuld. Op dit moment wordt onderzocht of een melding bij de medische dienst ook in dit geval nodig is.
  • Isolatieplicht: te ondergaan isolatie voor een periode van 5 dagen.
  • Nog een Covid-19-test: het nemen van een ander uitstrijkje (moleculaire of antigeentest) nadat de quarantaine van 5 dagen is verstreken.
Voor minderjarigen: 
  • Minderjarigen tot de leeftijd van 17 jaar (niet voltooid 18 jaar) die reizen met een ouder die is vrijgesteld van de verplichting om te isoleren op basis van een vaccinatiebewijs of herstelcertificaat, zijn ook vrijgesteld van isolatie.
  • Kinderen ouder dan 6 jaar moeten in elk geval een bewijs leveren van een negatieve PCR-test, die niet ouder mag zijn dan 48 uur, of een negatieve antigeentest, die niet ouder mag zijn dan 24 uur, voor binnenkomst.
  • Kinderen jonger dan 6 jaar zijn vrijgesteld van de testplicht.
Meer kun je lezen op de website van het Zuid-Tirol Toeristenbureau - Ik geef bewust de Duitse pagina want deze is informatief beter opgebouwd.
Wil je nog even mijn eerdere Blog omtrent winter/skiën in Zuid-Tirol lezen van 2 december over de regels kan dat via deze link.

Met vriendelijke La Dolce Vita groet,
Hedy Talens
Reizenenmeer Blog / Reizenenmeer Fotografie / Reizenenmeer EU & VS
Voor de Facebook leden: Zuid-Tirol / Alto Adige / Südtirol / Sudtirolo – Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen en de 3 vragen beantwoorden, wij doen de rest.

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden