Sea to Sky Highway - Van Whistler naar Horseshoe Bay

The Sea to Sky Highway & mijn Favoriete Stops

Vandaag wat extra aandacht aan een stukje weg waar best wel licht over gedacht wordt terwijl het een onwijs mooie weg is.

Wie van Whistler naar Horseshoe Bay of omgekeerd reist denkt vaak:  oh dat is maar 102 km,  maar beseft op dat moment nog niet hoe mooi en hoeveel stops er onderweg gemaakt kunnen worden.
Op de interactieve kaart hierboven , die ook in google te openen is door er op te klikken, geeft aan wat er zoal is.

Ik heb slechts het deel belicht dat Sea to Sky Highway heet.

Highway 99, ook bekend als de Sea to Sky Highway, Squamish Highway of Whistler Highway ten noorden van Vancouver, is de belangrijkste noord-zuid-ader.
De hele Highway 99 loopt vanuit de grens met VS door het Greater Vancouver-gebied van British Columbia, via Howe Sound door de zee naar Sky Country naar Lillooet en aansluitend op Highway 97 net ten noorden van Cache Creek.
Het nummer van de snelweg is afgeleid van de voormalige Amerikaanse Route 99, waarmee de snelweg oorspronkelijk verbonden was aan de grens.
De snelweg sluit tegenwoordig aan op de Interstate 5 aan de grens met de Verenigde Staten.
Lokale media hebben deze weg ook de "Killer Highway", "Highway of Death", and the "Ski-And-Die Highway".

Wat maakt het nou zo dat je er absoluut de tijd voor moet nemen?
Brandywine Falls Provincial Park – hier vertrekt een wandeling naar het uitkijkpunt over Daisy Lake & de Black Tusk – Een informatie bord bij dit uitkijkpunt geeft je informatie over de Ring of Fire waar dit gedeelte volledig in ligt. Onderweg kom je langs de Brandywine Falls en pas op met oversteken bij het treinspoor. Het is een makkelijke wandeling dus zelfs met een goede buggy zou het nog mogelijk zijn om bij het uitkijkpunt te komen.

Brandywine Falls – Brandywine Falls PP

 Black Tusk – een stratovulkaan onderdeel van de Ring of Fire.
  De als een neushoorn uitziende punt ligt in het Garibaldi PP

Overzicht over Daisy Lake vanaf het uitkijkpunt in Brandywine Provincial Park

Tussen Brandywine PP & de eventuele stop bij Alice Lake Provincial Park, dat een plek is om te zwemmen of kano te varen is zeer geschikt met kinderen, liggen een aantal uitzichtpunten zoals Cheakamus Canyon Picnic Site en Tantalus Lookout

Squamish of zoals het bekend staat “Outdoor Recreation Capital of Canada” is een uitstekende plek om boodschappen te doen voor onderweg en het ligt even voor de volgende bestemmingen:Bij de Sea to Sky Gondola is een hangbrug, niet zo spannend als de Cloudraker bij Whistler maar absoluut mooi en zeker een stop waard als je niet in de gelegenheid bent geweest om de Cloudraker te doen want deze gaat meestal pas medio juni en is ook nog eens afhankelijk van sneeuw die er van de winter is gevallen.

                                                                                            Sea to Sky hangbrug die weggaat bij het Restaurant van het bergstation.

                                     Uitzicht over de Howe Sound vanaf het Squamish and Chief Viewpoint dat te bereiken is via het Panorama Trail

Eenmaal boven bij het restaurant, kun je ook een paar korte trails lopen en naar 3 uitkijkpunten.

NOTE: De parkeerplaats bij de gondel is toegankelijk voor invaliden en je mag er (officieel) maximaal 3 uur staan, blijf je er langer moet je eigenlijk op de overflow parkeerplaats van de Shannon Falls PP parkeren, deze ligt op 10-15 minuten lopen van het gondelstation. (Zie hieronder).

Shannon Falls Provincial Park - Je kunt vanaf de gondel ook lopend naar Shannon Falls Provincial Park maar er is ook een prima parkeerplaats bij de Falls en wil je dus langer dan 3u tijd besteden aan de Sea to Sky omgeving kun je het beste hier parkeren anders moet je gaan betalen voor het parkeren.

De Shannon Falls zijn een absoluut prachtig, zeker in het voorjaar met al het smeltwater, en mag je in mijn ogen absoluut niet overslaan. Het is ook maar een korte wandeling ernaar toe.

Vanaf Squamish slingert de Sea to Sky Highway langs de Howe Sound en biedt vanaf verschillende locatie prachtige uitzicht zoals Nch’ḵay̓ Viewpoint, Quercus Point,  Britannia Beach Scenic Lookout en Furry Creek Beach and Lookout.
Tussen Britannia Beach en Furry Creek vind je ook nog het Britannia Mine Museum National Historic Site te bezoeken.  
Tegenwoordig toont het de geschiedenis van de mijn en het gebied, maar het was ooit de thuisbasis van de grootste koper producerende mijn in het Britse Gemenebest.  Stap aan boord van een mijntrein en reis diep een oude mijntunnel in.  Pan naar goud, neem deel aan interactieve tentoonstellingen en bekijk historische mijnbouwapparatuur.

Porteau Cove Marine Park, gelegen iets ten noorden van Horseshoe Bay, is een populaire duikbestemming.  Kunstmatige scheepswrakken en riffen ondersteunen honderden soorten zeeleven, zoals octopus, kabeljauw en zeesterren. 
Geen duiker?  Verken het rotsachtige strand of neem een ​​duik in de oceaan. Het is een prima plek voor een lunch.

Na Porteau heb je nog 2 uitkijkpunten de Porteau Cove Road Lookout en Tunnel Point voor aankomst in Horseshoe Bay.

Met vriendelijke reisgroet,
Hedy Talens
Reizenenmeer Canada / Reizenenmeer Blog / Reizenenmeer Fotografie / Reizenenmeer.com
Voor de FB leden: Canada ReisInfo – Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen, de 3 vragen
invullen en wij doen de rest.




Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden