Gold River – Tahsis – Out of The Box Trip!

Gold River - Tahsis Avontuur! Out of the Box

Een Out of The Box Trip - Out of the box???
Yep omdat een gedeelte van deze trip via een dirt-road gaat.
Dit zal ik in principe nooit aan raden simpelweg omdat het met een huurauto/camper niet toegestaan is vanuit de verhuurder.

Het eerste gedeelte van dit ideetje gaat gewoon via een geasfalteerde weg, BC 28, maar brengt je wel op een plek waar je een bootexcursie kunt doen die een lijkt beetje op de “historische mailvlucht” vanuit Campbell River of de Lady Rose Marine dagtrip van Port Alberni naar Bamfield”.

Van

Naar

Kilometers

 

Van

Naar

Kilometers

Campbell River

Gold River

87

 

Campbell River

Gold River

87

Gold River

Moutcha Bay

42

 

Gold River

Moutcha Bay

42

Moutcha Bay

Tahsis

25

 

Moutcha Bay

Tahsis

25

Tahsis

Campbell River

153

 

Tahis

Muchalat Lake

77

 

   

 

 

Muchalat Lake

Campbell River

103

 

Totaal

307

 

 

Totaal

334


De route brengt je vanuit Campbell River via Strathcona PP naar Gold River.
Nabij Gold River kun je eventueel overnachten zowel wie met auto rijdt (bv The Lodge at Gold River) als wie met een camper( bv Gold River Munical Campground) rijdt.
Dit hele gedeelte gaat dus gewoon via een geheel geasfalteerde weg dus geen vuiltje aan de lucht.

 
De interactieve kaart waar je het in dit blog genoemde bezienswaardigheden/locaties vindt

Bijzonder opties zijn:
In Gold River kun je:
  1. sightseeing tour met een helikopter boeken bij 49 North Helicopters. Er zijn diverse tours van 20 minuten tot een 90 minuten tour, uiteraard hangen daar prijskaartjes aan maar dat is aan eenieder of dit wel of niet iets is. Er is de Discovery Tour, Desolation Sound Tour, Comox Glacier Tour en de laatste de West Coast Glacier Tour en in deze volgorder stijgen de tour rijden maar ook de prijzen. Maar ja je bent hier volgend jaar ook niet 123 weer terug. Hier kun je dus een cruise maken langs de historische westkust van Vancouver Island. 
  2. Bij Air Nootka kun je net als in Campbell River een Historic Mail Route doen maar je hebt ook nog de keuze uit Hesquiat Peninsula & Friendly Cove Scenic Flight of de Glacier & Mountain Tour. 
  3. De MV Uchuck III brengt je langs de afgelegen noordwestkust van Vancouver Island.  Het is jammer dat er geen auto’s op mogen anders zou het een perfect rondje zijn. Er worden stops gemaakt om vracht te lossen bij afgelegen viskwekerijen, houthakkers kampen, resorts en maritieme dorpen. Deze zijn volledig afhankelijk van de toevoer van de MV Uchuck III. Ze brengen kajakkers naar afgelegen plekken. 
Foto MV Uchuck III – Nookta Marine Adventures
Ondertussen kun jij als passagier genieten van de schoonheid van de omgeving en zien hoe het leven hier zijn gangetje gaat.
Onderweg kun je nog de mazzel hebben om orka's, grijze walvissen, zwarte beren, zeeotters, zeehonden en zeeleeuwen, Pacifische dolfijnen en Amerikaanse zeearenden te zien dus zorg voor een volle batterij van je camera.
Via Get West kun je dus:
  1. de Nootka Sound Dag Cruise maken die ’s morgens om 9am vertrek vanaf het dok en’s avonds in het hoogseizoen weer om 8pm terug is. 
  2. wil je het helemaal bijzonder maken een 2-daagse Overnight Excursie doen? Dan slaap je in Yuguot dat echt in de middel of nowhere ligt op het zuidelijkste puntje van Nootka Island. Deze excursie gaat alleen op de donderdag/vrijdag vanaf 2/3 juni t/m 13/14 juni. 
Je kunt buiten deze bijzondere opties ook gewoon genieten van de verlaten omgeving want er zijn campgrounds en accommodaties in Strathcona PP, Gold River en diverse andere provinciale parken.

Wil je nog meer avontuur ervoor of erna zou je dus bij Gold River kunnen afslaan richting Tahsis maar dan komt vanaf hier een groot stuk dirt-road om de hoek kijken.

De eerste plek die je tegenkomt is dus het Moutcha Bay Resort (accommodatie/campground), 42 km naar het west vanuit Gold River, waarvan de eerste 4km, tot net over de kruising van de Upana Rivier nog is geasfalteerd maar daarna kan ik helaas niet niet meer zien op google maps en verandert de weg volgens mijn info in een verharde grindweg/dirt-road.
Dus sowieso alleen rijden bij droogweg en bij voorkeur als het al een tijdje droog is want anders komt je camper of auto er niet uit te zien.
Onderweg kom je langs de Cala Creek Falls en kun je de Upana Caves Interpretive Forest Trail doen.
Upana Caves – Foto Discover Campell River
Cala Creek Falls – Foto Gold Pan Girl 
Na Moutcha Bay Resort kun je zelfs nog verder de stoute schoenen aantrekken en doorreizen naar Tahsis, een klein dorpje gelegen aan de Tahsis Inlet en is een vooraanstaand eco-toeristische bestemming dat puur gebaseerd is op natuur. Je kunt er wandelen speleologie, kajakken, surfen en kiteboarden.
Het dorpje kent een oude geschiedenis, die teruggaat naar 1774 toen de eerste Europeanen in Tahsis aankwamen met op hun hielen Captein Cook in 1778, en is leefgebied van de First Nation volkeren.
Onderweg kom je nog langs Three Sisters Falls en Leiner River Recreation Site. 
⬅️ ⬆️Tahsis – Foto Expereince Tahsis 
Helaas is het dus niet mogelijk om met de boot van Tahsis terug naar Gold River te gaan dus je zult via dezelfde weg terug moeten nu kun je dit natuurlijk in een keer doen of nog een nachtje inplannen bij Muchalat Lake, dit is vlak voor Gold River.
Het is een provincial park en je vindt er een campground.

Muchalat Lake – Foto Donna Schneider 
Voor wie de stoute schoenen aantrekt – veel plezier 

Met vriendelijke reisgroet
Hedy Talens
Reizenenmeer Canada / Reizenenmeer Blog / Reizenenmeer Fotografie / Reizenenmeer EU & VS
Voor FB leden: Canada Reis Info – Voor Oost en West uit Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen en de 3 vragen invullen en wij doen de rest.



Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden