Oost vs West Canada - Een Land, 2 Gezichten

Oost Canada vs West Canada – hoogte punten & verschillen!

Foto Shiv Toronto
Foto Mat Dupuis
De beslissing om Canada te bezoeken valt meestal uit ten gunste van West Canada.
Maar waarom toch want beide delen zijn super mooi maar oh zo verschillend.

Oost Canada: natuur/ijsbergen, geschiedenis en steden.
t.o.v
West Canada: natuur/bergen en steden

Oost Canada met zijn provincies vanaf Manitoba lopend naar de Atlantische Oceaan. Hier vind je vele invloeden van viking-kolonisten uit de 11e eeuw en de Franse invloeden, die oh zo duidelijk aanwezig zijn in Quebec. Daardoor hebben cultuur en geschiedenis zo’n grote invloed op de indentiteit van het Oosten.  Maar ook hier kun je gewoon alle kanten op.

West Canada met zijn provincies ten westen van Ontario en worden vaak “The Prairies of West Coast” genoemd.
Het westen heeft een wat wildere natuur en de echte kustvibes en iets meer trendy steden.

Wat hebben ze gemeen?
De verdreven oorspronkelijk bewoners door de kolonisten.

 

Oost Canada

West Canada

Belangrijkste stad

Toronto

Vancouver

Populairste bestemming

Niagara Falls

Banff National Park

Natuurlijke aantrekkingskracht

Bay of Fundy

Canadian Rockies

 

 

 

Attracties

Rijd langs de Cabot Trail, Nova Scotia - Het staat bekend als een van de mooiste ritten ter wereld terwijl het langs de ruige kustlijn slingert.

Fiets in Stanley Park, Vancouver - Stanley Park neemt je mee langs de kust en in verschillende lussen in het binnenland van Vancouver. Het is een perfecte manier om een idee te krijgen van de stad.

 

Ga walvissen spotten - Met meer dan 20 soorten walvissen om te spotten, is Oost-Canada een goudmijn. Juli tot september is over het algemeen de beste tijd om bultruggen, beloega's en meer te zien.

Ga orka's spotten - Langs de Johnston Strait zijn orka's massaal te zien.
Je kunt een meerdaagse kajak- en kampeertrip maken om naast deze sierlijke wezens te peddelen.

 

Peddelen tussen ijsbergen - Iceberg Alley is de bijnaam voor het pad waarin ijsbergen uit het Noordpoolgebied elk voorjaar tot september afbreken en langs Newfoundland drijven. De meest indrukwekkende manier om ze te zien is van dichtbij en persoonlijk tijdens een kajaktocht.

Ga wandelen in de Canadese Rockies - De ultieme trekpleister voor iedereen die West-Canada wil bezoeken, zijn de beroemde bergwandelingen in Banff, Jasper en Yoho National Parks (onder andere), met adembenemende vergezichten van met sneeuw bedekte bergen en helderblauwe gletsjermeren.

 

Skate op het Rideau-kanaal in Ottawa - Een klassieke Canadese winteractiviteit voor alle leeftijden. Graaf die schaatsen uit en vaar langs het bevroren Rideau-kanaal in de Canadese hoofdstad Ottawa.

Skiën in Whistler – Als je wilt skiën of snowboarden in Canada, zoek niet verder te. Whistler heeft meer dan 8.000 hectare geschikt voor alle niveaus en een spectaculaire bergomgeving die niet kan worden verslagen.

 

Bekijk de CN Tower in Toronto - Het iconische uitzicht op de CN Tower in Toronto is het best te zien vanaf de pittoreske Toronto-eilanden met de hele skyline in zicht.

Surfen in Tofino – Tofino ligt op Vancouver Island, voor de kust van Vancouver. Het heeft een van de warmste klimaten van het land.

 

Proef de Europese cultuur in Montreal en Quebec City - Ervaar de Franse invloed in deze twee historische steden met geplaveide straten en indrukwekkende architectuur.

Proef wijn in Okanagan Valley - Het klimaat in Okanagan Valley maakt het perfect voor het verbouwen van fruit zoals abrikozen en druiven voor wijn. De wijngaarden hier met de achtergrond van glooiende heuvels en sprankelende meren hosten de ideale wijnproeverij.

 

Bezoek Niagara Falls - Slechts anderhalf uur buiten Toronto heeft Niagara Falls de hoogste stroomsnelheid van elke waterval ter wereld. Neem de boot mee in de mist op de bodem van de watervallen om zijn kracht uit de eerste hand te voelen.

Bezoek Fisherman's Wharf in Victoria - Fisherman's Wharf is een drijvend dorp in Victoria, vol met kleurrijke huizen en is een must-see op Vancouver Island. Je zult waarschijnlijk een zeehond of twee zien die je vanaf het water in de gaten houden.

Eten en drinken

PEI Mosselen – Mosselen van Prince Edward Island zijn notoir goed. Dit komt vooral door het zeeklimaat en de getijdenpatronen die perfect zijn voor het kweken van malse, mollige en smakelijke mosselen. Proef deze schoonheden bedekt met de traditionele witte wijnsaus, of kies voor de meer experimentele variëteiten.

Kariboes en bizons - Kariboes en bizonsteaks worden geserveerd in heel Canada en zijn een groot kenmerk tijdens het reizen in West-Canada.

 

Kreeft – Als er een gebied is dat kreeft goed weet te doen, dan is het Oost-Canada en vooral in Nova Scotia. Er zijn een aantal rondleidingen en festivals rond kreeften en een verscheidenheid aan verschillende manieren om ze te eten, waaronder kreeft mac en kaas, ravioli en poutine.

Pacific zalm - Aangezien Pacific zalm de officiële vis van British Columbia werd genoemd, verdient het een toppositie in de keuken van West-Canada. Gezien de overvloed en veelzijdigheid in veel visgerechten, is Pacific zalm een must-try wanneer je in BC bent.

 

Peameal bacon - Naar verluidt afkomstig uit de stad Toronto, Peameal, of 'Canadees' spek, is rug spek, nat gezouten en gerold in maïsmeel. De beste plek om in deze heerlijke traktatie te vinden, is in een broodje bij de Carousel Bakery in St Lawrence Market, Toronto.

Ambachtelijke brouwerijen - Zelfs binnen Alberta is het aantal ambachtelijke brouwerijen de afgelopen drie jaar verdrievoudigd. De ambachtelijke bierscene van West-Canada is in een gestage opmars bezig en leidt de leiding in Canada.

 

Poutine – Een typisch Canadees gerecht, poutine bestaat uit friet, jus en een kaaswrongel. Blijf trouw aan zijn oorsprong en ga naar Montreal of Quebec City voor een voorproefje, maar het is zo'n klassiek hoofdbestanddeel in Canada dat het bijna overal te vinden is.

Nanaimo-reep - Deze zoete lekkernijen gemaakt van een chocolade toplaag, wafelkruimbasis, sandwich een centrum met vla-smaak.

 

Ahornsiroop - Met Canada dat ongeveer 85% van 's werelds ahornsiroop produceert, is het een belangrijk symbool en onderdeel van de Canadese cultuur, maar het is Quebec dat trots de kroon van ahornsiroopkoning neemt, die bijna 8 miljoen gallons oogst.

Saskatoon bessentaart - Dit gerecht is ontstaan in de Prairies, bestaande uit het zoete fruit gebakken in gouden taarten met dubbele korst.

 

Met vriendelijke reisgroet
Hedy Talens
Reizenenmeer Canada / Reizenenmeer Blog / Reizenenmeer Fotografie / Reizenenmeer EU & VS
Voor FB leden: Canada Reis Info – Voor Oost en West uit Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen en de 3 vragen invullen en wij doen de rest.

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden