Glacier National Park - “The Crown of the Continent” - Waar te overnachten???

The Crown of the Continent - Overnachten rondom het Park

Grinnell Glacier, Glacier National Park, Montana

Glacier National Park aka “The Crown of the Continent” in The Northern Rockies.

Dit prachtige park ligt op de grens tussen Canada en Montana en is een plek waar je niet aan voorbij mag gaan in je haast om van Waterton National Park naar Yellowstone NP te komen want het staat voor een betoverende natuur met zijn helaas smeltende gletsjers, alpenweiden, door gletsjers gevormde valleien en spectaculaire meren.
Met meer dan 1120 km aan paden biedt Glacier NP een paradijs voor wie op zoek is naar een wildernis vol geschiedenis.
Herbeleef de dagen van weleer in historische chalets, lodges en de beroemde Going-to-the-Sun Road.

De keerzijde van zijn prachtige natuur is dat ook hier inmiddels de bezoekers gekte heeft toegeslagen waardoor er een voertuig quotum voor toegang is ingesteld door National Parks Services.

Ook voor 2023 gaat dit reserveringssysteem weer in werking:

Bezoekers van Glacier National Park in 2023 kunnen een voertuigreserveringssysteem gebruiken om toegang te krijgen tot Going-to-the-Sun Road via de westelijke ingang en het North Fork-gebied van het park van 26 mei tot 10 september 2023, van 06.00 uur tot 15.00 uur
Dit is ook vereist voor Two Medicine en Many Glacier Valley en de St. Mary Entrance naar Going-to-the-Sun Road aan de oostkant van het park van 1 juli tot 10 september 2023, van 06.00 uur tot 15.00 uur.

Reserveren doe je op Recreation.gov. Voor elk van de gespecificeerde delen van het park is een aparte reservering vereist. Net als vorig jaar moeten bezoekers een account aanmaken op Recreation.gov om reserveringen te verkrijgen.
Lees meer op nps.gov/glac

Overnachten

Het maakt het ook best moeilijk om een geschikte locatie te vinden, echt midden in het park is geen accommodatie, accommodaties liggen aan de grens (net erin of net buiten) of in de omgeving en dat varieert van de klassieke en typisch park lodges, tot B&B, glamping, (rustic)cabins etc.
Deze kaart bevat de meest dichtbij zijnde accommodaties/campgrounds maar er zijn er nog veel meer zeker aan de kant van West-Glacier zoals in Corm, Martin City, Hungry Horse, Columbia Falls maar vooral Whitefish is een top locatie waar je uitstekend kunt overnachten. Wel zelf even de campgrounds checken of je er met een camper terecht kan.

 
Klik op de  kaart om de interactieve kaart te openen.

Dus je ziet er is hier voor iedereen wat wils dus van super luxe tot basic.
Via AirB&B en VRBO zijn accommodaties te boeken zoals Vintage Log Cabin, Historic Homestead, Meadowlark Treehouse. The Nooq en de Quintessential Whitefish Cabin
Ik zeg er wel bij dat ik niet naar prijzen heb gekeken maar zou me zo kunnen voorstellen dat er aan sommig een stevige prijskaartje hangt. Maar dat mogen jullie zelf uitzoeken.
The Lodge at Whitefish Lake
St. Mary Village Resort
Mijn eigen ervaringen zijn bij:
The Lodge at Whitefish Lake (Links) is een mooie luxe lodge gelegen aan een meer en heerlijk om te vertoeven, je kunt er een boot huren, heerlijk op de patio zitten en eten.
Sinds ons laatste bezoek (2012) is hier wel het een en ander verandert want je kunt hier tegenwoordig ook een appartement boeken waar je kunt koken en een bbq op je patio of terras hebt staan.
Maar ook Whitefish zelf heeft leuke restaurants.
en
St. Mary Village Resort (Rechts).
St. Mary Village Resort ligt aan de oostingang en was vele jaren geleden een goede accommodatie maar qua restaurant - toen wat groot en onpersoonlijk maar mega uitzicht -vonden wij het lastig om een ander restaurant te vinden dat niet meteen een burgertent was. Maar ik neem aan dat er sinds 2012 wel het een en ander is veranderd.

Met vriendelijke reisgroet
Hedy Talens
Reizenenmeer Canada / Reizenenmeer Blog / Reizenenmeer Fotografie / Reizenenmeer EU & VS
Voor FB leden: Canada Reis Info – Voor Oost en West uit Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen en de 3 vragen invullen en wij doen de rest.

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden