Nahanni National Park - Griezelig Stil.

𝐍𝐚𝐡𝐚𝐧𝐧𝐢 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐏𝐚𝐫𝐤 𝐑𝐞𝐬𝐞𝐫𝐯𝐞 
-
𝐔𝐧𝐞𝐬𝐜𝐨 𝐖𝐞𝐫𝐞𝐥𝐝 𝐄𝐫𝐟𝐠𝐨𝐞𝐝, 𝟓𝟎𝟎 𝐤𝐦 𝐭𝐞𝐧 𝐰𝐞𝐬𝐭𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐘𝐞𝐥𝐥𝐨𝐰𝐤𝐧𝐢𝐟𝐞.

Nahanni NP Red Shares - Foto Parks Canada

𝐍𝐚𝐡𝐚𝐧𝐧𝐢 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐏𝐚𝐫𝐤 𝐑𝐞𝐬𝐞𝐫𝐯𝐞 ligt langs de South Nahanni River - een van de meest spectaculaire wilde rivieren in North Amerika – en je vindt hier diepe canyons, spectaculaire watervallen zoals de Virgina Falls of Náįlįcho zoals het Dehcho First Nations – een tribale raad die de Dene & Metis volkeren vertegenwoordigt - deze rivier noemen en een bijzonder kalksteen grottenstelsel.
Het boreale bos is een thuisbasis voor wolven, grizzlyberen en kariboes met als tegenhanger de Mackenzie Mountains waar zich Dall schapen en berggeiten bevinden.

 

Het park is niet zomaar te bereiken – in de eerder geschreven post vind je hier meer over.
Het park heeft ook op een prachtige locatie de “Red Chairs” staan die denk ik wel op een hele geweldige plaats staan.

 

De vallei werd in het verleden ook “Death Valley” genoemd nadat een groep pioniers hier in de winter 1849-1850 de weg kwijtraakte. Voor zover bekend, stierf slecht één persoon uit de groep, maar ze hadden allemaal verwacht dat de vallei hun graf zou zijn. 
De rest overleefde het door twee jongemannen die een training als scout hadden gehad. Via de Panamint Mountains verlaten ze de vallei en bij het nog een keertje achterom keken deden zijn de uitspraak “ Goodbye Death Valley”.

 

De vallei bevat een aantal mysteries:

Het mysterie van de Hoofdeloze Lichamen.
Zo verlieten twee broers, Frank en Willie McLeod, Edmonton, AB en gingen in de vallei op zoek naar goed. De trip begon ineen hele koude winter met een primitieve uitrusting en bereikte na reizen over land, boot en per trein Gold Greek en een jaar later vonden ze goud en keerde terug naar huis.

Hebzucht bracht ze in 1905 terug naar de Nahanni Valley maar deze keer kwamen ze niet terug en jaren later vond hun broer Charlie hun onthoofde lichamen aan de rand van de rivier.
Dit leidde tot de nieuwe naam van Gold Creek – Headless Creek.

Maar twee hoofdloze dode was niet genoeg want in 1917 raakte een goedzoeker uit de Yukon genaamd Martin Jorgensen vermist en werd later gevonden nabij zijn tot de grond afgebrande hut en ook hij had zijn hoofd verloren.


Het Naha- de verdwenen stam.
En er zou een hele stam, de Naha – een nomadisch, oorlogszuchtig volk – verdwenen zijn. Het volk leefde in berggrotten en daalde regelmatig af om de dorpen van het Dene volk te plunderen.
Na jaren geplunderd te zijn hadden de Dene er genoeg van een reisde af naar het Naha gebied voor wraak, het enigste dat zij vonden waren verlaten tipi’s en verder niks. En keerde uit angst voor de gigantische kannibalen en boze geesten snel terug naar hun eigen nederzetting en van de Naha werd nooit meer een spoor gevonden. 


De vallei is rijk aan mythes: 
The Evil Spirit
- het verhaal verteld door inheemse jagers die opzoek gingen naar voedsel het de geest overleefde. The Evil Spirit zou met zijn buitenaardse geschreeuw op koude en winderige nachten de vallei onveilig maken.
Giants: Er zouden heuse reuzen geleefde in de vallei en hun maaltijden bereiden in de “Rabbitkettle Hotsprings”

Prehistorische monsters – jagers en inheemse trappers vertellen over mammoets, mastodongen (leken op mammoeten) en andere beesten in de Vallei met sporen zichtbaar inde sneeuw en kreekbedden. En de vondst van slagtanden .

The Waheela – een wolfachtig wezen dat in verband gebracht wordt met sterfgevallen, ongelukken, onverklaarbare en vreemdheden die geologen en naturisten overkwamen.
The Nuk-Luk – een kleine half naakte ondermenselijk wezen dat gezien is rond de gebieden van Fort Lierd, Fort Simpson en Nahanni Butte. Hij was in het bezit van een stenen knots en een lange donkere baard.


Met vriendelijke reisgroet
Hedy Talens
Reizenenmeer Canada / Reizenenmeer Blog / Reizenenmeer Fotografie / Reizenenmeer EU & VS
Voor FB leden: Canada Reis Info – Voor Oost en West uit Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen en de 3 vragen invullen en wij doen de rest.

 

 

 

 

 

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden