2017 Travel Tip 8 - Estes Park & Rocky Mountain National Park, Colorado - Reistip 2017 Tip 8


National Park Week – Estes Park, Colorado is 100 geworden
Beste Trip in 21 jaar Noord-Amerika
-
National Park Week – Estes Park, Colorado
turned 100 year 
Best Trip in 21 Years North America

Saint Malo's Chapel on the Rock
National Park Week is Amerikaan grootste viering van nationaal erfgoed. Het gaat om goede verbindingen, het ontdekken van geweldige plekken, het ontdekken van open ruimtes en het verbeteren van het beste idee van Amerika - de nationale parken!
Dit is een jaarlijks terugkerend event en biedt in deze week gratis toegang tot alle nationale parken in Amerika. Deze keer 15-16 april en 22-23 april. Over het algemeen iets te vroeg voor de Europese bezoeker maar toch de moeite waard om even te noemen.Estes Park, Colorado - 100 jaar
Twee jaar nadat Rocky Mountain National Park (RMNP) werd opgericht (1915), kwam in april 1917 de formele oprichting van de stad Estes Park en de start van de lokale overheid om de zaken van een snelgroeiende gemeenschap te begeleiden. RNMP is de hoofdattractie van Estes Park.
Estes Park is een plaats in de Amerikaanse staat Colorado. Estes Park kreeg zijn naam van Joel Estes, een man uit Missouri die hier in 1859 arriveerde.
Estes Park ligt vlak bij een oostelijke ingang van het Rocky Mountain National Park en de Big Thompson River loopt door de plaats. 
Arapaho, maar ook Ute en Apachen waren de oorspronkelijke bewoner voordat de blanken er kwamen wonen.
In het centrum ligt Lake Estes met aan de oostelijke zijde de Olympus Dam die hydro-elektriciteit levert. Het geloosde water wordt via de Big Thompson River afgevoerd. De rivier heeft gezorgd voor het ontstaan van de Big Thompson Canyon. De weg langs de Big Thompson Canyon verbindt Estes Park met Loveland. Dit is een zeer mooie weg om te rijden.
Estes Park ligt op zo’n 122 km van Denver als je kortste en minst leuke route neemt maar ga je voor de mooie variant dan is het 180 km maar duurt wel langer. 
Als je voor de laatste kiest kom je langs het plaatsje Nederland en de weg is prachtig.

’s Zomers is het hier een eldorado voor heel veel dingen zoals, wandelen, paardrijden, vissen, golfen, bergbeklimmen en nog veel meer.
Estes Park biedt een legio aan hotels, motels, 
inns en cabins. Je kunt in elke prijsklasse verblijven.
Het dorp biedt zeer leuke winkeltjes, goede supermarkt en veel gezellige en goede restaurants.
Estes Park is een uitstekend startpunt voor uitstapjes in het Rocky Mountain National Park.
De officiële bezoekersgids vind je via deze link.Rocky Mountain National Park
Een van de hoogstgelegen nationale parken, het Rocky Mountain National Park ligt in het noorden van Colorado. De 77 km lange Trail Ridge Road, de hoogste verharde weg in de Verenigde Staten, bevindt zich hier en kruist het Continental Divide. Het Continental Divide loopt midden door het park en brengt je naar een hoogte van 3.700m. De weg is alleen zomers geopend voor autoverkeer en gaat meestal eind mei open, deze openstelling is volledig afhankelijk van het weer. Voor de sportieve fietser is de weg inmiddels wel open.

Trail Ridge Road zie je aan de bovenkant van de berg omhoog kruipen

De weg biedt veel uitzicht over de vergezichten voor het bewonderen van het landschap, het observeren van het wild, of het maken van foto's.
Met meer dan 480km aan wandelpaden, kunnen bezoekers kiezen voor een gemoedelijke wandelroutes of voor uitdagende berg beklimmingen. Daarnaast zijn er back-country routes beschikbaar waarvoor vaak een vergunning nodig is.

Beaver Meadows Rocky Mountain National Park

In de zomer zijn er Ranger programma’s voor groot en klein, je kunt er kamperen, vissen, paardrijden en picknicken populair. Elanden, bighorn schapen, herten, beren, coyotes, bobcats en vossen kunnen worden gezien in het park


Old Fall River Road
Old Fall River Road is een ervaring op zich en die je eigenlijk niet mag missen in het park.
De in 1920 geopende weg is niet voor iemand weggelegd die snel bang is of hoogtevrees heeft.

Het was de eerste autoweg in het Rocky Mountain National Park en de eerste route die het Continental Divide doorkruiste. De Amerikaanse waterscheiding die een gedeelte van de beekjes brengt naar de Atlantische Oceaan en het andere gedeelte naar de Stille Oceaan.
De 18 km eenrichtingverkeer gravel weg is smal en heeft scherpe haarspeldbochten en geen vangrails, trailers/campers (dus langer dan 25 ft) mogen hier niet op. 
De weg brengt je naar een hoogte van 3.500m genaamd de Fall River Pass.
De weg opent meestal zo rond de 4e juli.
Voor meer informatie 
klik hier.Psst: wij verbleven hier in Boulder Brook on Fall River, een accommodatie met prachtige cabins vlak bij de ingang van Estes Park en het fameuze Stanley Hotel
Het Stanley Hotel, bekend om zijn architectuur, prachtige omgeving en beroemde bezoekers, is wellicht vandaag bekend om zijn inspirerende rol in de roman Stephen King, The Shining. Dit hotel in Colorado is gekenmerkt als een van de meest spookachtige hotels van Amerika en met de talrijke verhalen van bezoekers en personeel blijft The Stanley Hotel vandaag 'shine', zoals het in 1909 deed toen de eerste opening werd geopend.

Best Trip.
Estes Park is al 2 keer onderdeel geweest van onze vakanties:
Denver & Parks in september 2003
Denver Connection in juni 2011
Beide reizen zitten vol met nationale parken en monumenten in de staten Colorado, UTAH, Arizona, Wyoming en South Dakota.
De Denver Connection is mijn absolute favoriet met hele mooie herinneringen.

Ik hoop dat ik met dit BLOG weer een reis idee heb kunnen neerzetten en wens je veel plezier met ontdekken van de 5 prachtige staten die ik hierboven heb genoemd.

Met vriendelijke reisgroet
Hedy Talens
Reizenenmeer Blog
Reizenenmeer Fotografie 
Reizenenmeer.com

Reacties

  1. Wat een heel informatieve (reis)blog heb je neergepend. Naast jouw eigen ervaringen vind ik ook jouw foto's en de daarbij horende video's op jouw YT kanaal ook prachtig om te zien. Je bent heel creatief en innovatief. Daar houd ik helemaal van. Met vriendelijke groet Catherine Boone

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel Catherine voor dit mooie compliment. Het is ook een vreselijk mooi stuk in Amerika en deel mijn rijke ervaring graag met anderen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Special: The Pale Mountains, a Ladinic Saga / De Bleke Bergen, een Ladinische Sage

La Terrazza delle Dolomiti - Het Terras van de Dolomieten

2018 Travel Tip 4 - The 3 WWW of Canada / De 3 WWW van Canada - Reistip 2018 Tip 4