Special: 2017 Marks Canada's 150th Anniversary - No Entrance Fee National Parks / 150 jarig Bestaan Canada - Geen Entree Geld Nationale Parken


Canada Viert zijn 150 jarig bestaan in 2017 met een Groots Gebaar.
Geen Entree Geld voor alle Nationale Parken
-
Canada Celebrates it's 150th birthday in 2017 with a Grant Gesture.
No Entrance Fee for all National Parks


Canada bestaat dit jaar 150 jarig en viert dit door "geen entree geld te heffen in alle Nationale Parken" in 2017. Ik noem het een groots gebaar omdat de entree gelden gebruikt worden voor onderhoud van de parken en dat dit jaar moet de National Park Services het dus zonder deze steun doen. En deze steun is groot gezien de hoeveelheid bezoekers er elk jaar weer naar de nationale parken van Canada komen.

Nu zul je misschien denken jaja dat weet ik al maar ik wilde mijn oude berichtje van vorige jaar nog maar een keer onder de aandacht brengen want het is een mooie opstap mocht je er over denken om naar Canada op vakantie te gaan. 
Canada is voor veel mensen een gerealiseerde droom maar staat ook voor veel nog op het verlanglijstje. 
En al staat Canada bij mij inmiddels niet meer op mijn verlanglijstje, het is een plek waar ik graag terug kom, zowel zomer als winter. (zie mijn laatste avontuur in maart 2017 in Alberta).

Canadian Pacific Railway, veel gezien en gehoord in Canada

Vanuit Europa is Canada goed realiseerbaar en zeker als je erin slaagt een goede ticketprijs en autoverhuurprijs te vinden mocht je zelf willen boeken maar ook via de diverse reisbureaus krijg je soms zeer aantrekkelijke aanbieding.
Boeken via een reisbureau kost je natuurlijk veel minder tijd dan alles zelf uitzoeken maar dat brengt ook wel weer een extra vakantie prikkel mee vind ik altijd zelf.

Ik heb voor jullie even mijn reizen op een rijtje gezet mocht je interesse hebben in een vakantie in Canada.
2 maal oostkust van Canada en 4 maal westkust van Canada;
 1. Atlantisch Canada, deze 21-daagse reis is fantastisch om een stuk onbekend en rust Canada te ontdekken maar ook het gezellige Montreal & Quebec te ontdekken.

  Percé Rock, Gaspésie Peninsula
 2. Oostkust & Niagara Falls, deze 21-daagse reis is inclusief Algonquin National Park en de Adirondacks in New York State.

  Algonquin National Park
 1. Canada/Amerika Onbekend, deze 20 daagse reis is een prachtige combinatie van 2 landen incl. Glacier & Waterton National Park - Deze trip is wel meer weggelegd voor degene die al vaker in deze omgeving zijn geweest en het is een keertje rustig aan wil doen.

  Waterton National Park
 2. Canada Relax Trip, deze 23-daagse reis brengt je langs de voor mij mooist Nationale Parken in Alberta & British Columbia en inclusief overnachten op een paarden ranch

  Emerald Lake, Yoho National Park
 3. Knight Inlet Lodge, deze 22-daagse reis is inclusief beren excursie met vliegen vanaf Vancouver naar Campbell River op Vancouver Island en transport met watervliegtuig naar een drijvende accommodatie

  Vervoer naar Knight Inlet Lodge
 4. Britisch Columbia & Alberta, deze 21-daagse reis is een combinatie van auto en veerboten en brengt je via de Inside Passage van Noord Vancouver Island naar noordelijke vasteland van British Columbia. Mocht je dit nog willen combineren met de trein dan kun je terecht om mijn blog voor een trip idee.

  Inside Passage, British Columbia
Wat biedt de Discovery Pass normaal gesproken!
Als je in Canada meerdere nationale parken of historic sites gaat bezoeken is het de moeite waard om de Discovery Pass te kopen, deze pas geeft toegang tot 100 aangesloten parken en historic sites
Of je nu naar Britsh Columbia, Alberta, Yukon, Nova Scotia, Quebec of Ontario gaat, dan is deze pas zeer handig want je mag ook vaak via een speciale ingang naar binnen zodat je niet in de rij hoeft om een entreebewijs te kopen. Dit kan je soms veel tijd besparen. 

De pas kostte in 2016 Can$ 136,40 en geldig voor 1 auto, maximaal 7 inzittende en de geldigheidsduur is een jaar.
Het beste kun je even een rekensom maken wat de kosten van de te bezoeken parken zijn. Bv. Fort Langley National Historic Site kost Can$ 7.80 p.p., Banff National Park kost Can$ 9.80 p.p.p.d.
Als je zo alles goed op een rijtje zet kan het je zeker geld besparen en je ondersteunt de parken financieel met betrekking tot onderhoud.

Maar dit jaar is deze pas dus gratis en wordt je aangeboden bij de ingang van het park en eventueel een map van het betreffende park.

Ik hoop hiermee weer een reis idee gecreëerd te hebben en wens je dan ook veel plezier in mooi Canada

Met vriendelijke reisgroet,Reacties

Populaire posts van deze blog

Special: The Pale Mountains, a Ladinic Saga / De Bleke Bergen, een Ladinische Sage

Special: Part 2 - Winter Tour Eastern Canada & the state of New York January / February 2018

2018 Travel Tip 4 - The 3 WWW of Canada / De 3 WWW van Canada - Reistip 2018 Tip 4