2017 Travel Tip 22 - Meran/Merano, A Great City to Explore / Een Fantastische Stad om te Ontdekken - Reistip 2017 Tip 22

Meran/Merano: Cultuur, Wijn en Mediteraans Klimaat - Zeer Bezoekwaardig
-
Meran / Merano: Culture, Wine and Mediterranean Climate - A Visit Worth


Meran met zijn prachitg Duomo (kathedraal) S. Nicoló

Zuid-Tirol heeft vele mooie plaatsen maar ik denk dat Meran of Merano wel een van de mooiste is, het ligt in de regio Bozen/Bolzano.
Het is voornamelijk bekend als spa/kuur stad en om zijn milde klimaat. 
Dit milde klimaat wordt gegenereerd door de omliggende hoge bergen die het dal beschermen. Hierdoor wordt een perfect klimaat gerealiseerd voor wijn- en appelbouw.
Het is de ingang naar het Passeierdal en de Vinschgau.
Het heeft een klein maar gezellig centrum met zijn vele restaurants en winkels is het hier goed toeven. 
Daarbij komen nog de mooie middeleeuwse gebouwen zoals Duomo S.Nicoló/Pfarrkirche St. Nikolaus, de toegangspoorten Passeirer Tor/ Porto Passira en Vinschgauer Tor/Porto Venosta

Steinerner Steg/Ponte Romano

Er worden hier regelmatig paardenrennen gehouden bij de Pferderennplatz, dit uit 1935 stammende terrein is een schoolvoorbeeld uit de Italiaanse architectuur en ligt in het stadsdeel Untermais/Maia Bassa. Hier vinden van mei t/m oktober internationale paardenraces plaats, zoals de Grote Prijs van Merano op de laatste zondag in september.

De plaats is populair bij artiesten, schrijvers en zelfs de Keizerin Elisabeth van Oostenrijk/Koningin van Hongarije, die vele onder ons misschien beter kennen uit de mierzoete films Sissi. Door slechte gezondheid heeft zij hier vele jaren doorgebracht, er is zelfs een park naar haar vernoemd.
Maar ook de beroemde bergbeklimmer, avonturier en ontdekker Reinhold Messner noemt Meran zijn thuis. Reinhold Messner was de eerste die de Mount Everest afdaalde zonder behulp van extra. Zuurstof. Een indrukwekkend stukje over zijn leven kun je vinden op Wikipedia.

Sissi Beeld in het Elisabeth Park - hier begint de Sissi-wandeling

Meran is een uitstekend uitgangspunt voor mooie wandelingen en andere uitstapjes. 
Meer kun je hier over lezen op mijn laatste blog over de Haflingerpaarden en mijn reistip van vorig jaar.
Er zijn legio mogelijkheden voor accommodaties in Meran zelf maar ook in de omliggende plaatsen.

De Wanderhalle, overdekte bogen galerij aan de winterpromenade.

NOTE: een grote markt is er in Meran op vrijdag bij het treinstation en op zaterdagochtend een kleine markt met lokale producten nabij het Kurhaus.

Ik kan een bezoek aan Meran en omgeving zeer aanbevelen.
Ik hoop met dit korte blog je op een volgend reis/vakantie idee gebracht te hebben en wens je daar dan veel plezier mee.

Met vriendelijke reisgroet,
Hedy Talens


Reacties

Een reactie posten