Howdy to Wyoming the Cowboy State!

Wyoming Biedt Meer Dan Yellowstone & Grand Teton National Park & Devils Tower


Wyoming is tijdens de Louisiana Purchase in 1803 gevormd en heeft de bijnaam "The Equality State" gekregen, dit omdat het als eerste het vrouwenkiesrecht erkende in 1869. 
Pas in 1890 werd Wyoming officieel de 44ste staat van Amerika.
Het wordt ook wel de "Cowboy State" genoemd simpel weg omdat ze de meeste rodeo's hebben maar ook door klinkende namen als Buffalo Bill, Butch Cassidy, Kid Curry en The Sundance Kid.

Wie Wyoming hoort, denkt eigenlijk altijd aan Yellowstone National Park, geisers en hotsprings. En dan zullen de meesten ook nog wel Grand Teton National Park en Devil's Tower kennen.
Maar natuurlijk is Wyoming meer dan dat. Samen met Montana, South Dakota en North Dakota vormt het eigenlijk het echte "Wilde Westen".Uitgebreide info hierover kun je vinden op mijn eerdere blog.

Hieronder vind je de interactieve kaart van bezienswaardigheden die je er allemaal kunt vinden, natuurlijk bij lange na niet compleet maar het begin is er.


Aan alle eerdere informatie en dingen die er te doen ga ik vandaag toch maar eens één van de 21 Scenic Byways eruit lichten.

De Chief Joseph Scenic Byway, Wyoming 296, begint 27 km ten noorden Cody en verbindt deze 74 km noordelijke met de Beartooth Highway en de Noordoostelijke Poort van Yellowstone National Park. De route doorkruist het Shoshone National Forest door het Absaroka-gebergte naar de Clarks Fork Valley.

De beste tijd om deze weg te rijden is in de zomer en herfst. In het vroeger voorjaar kan de weg nog gesloten zijn. Zelf heb ik half juni nog sneeuw gehad en erg lage temperaturen want Yellowstone ligt tenslotte op zo’n 2.500m hoogte

Hoe de Weg aan zijn Naam komt!
De Chief Joseph Scenic Byway is vernoemd naar de Native American chief van de Nez Perce Tribe.
Na de Battle of Big Hole in Idaho in 1877 vluchtte Chief Joseph oostwaarts door Yellowstone. Hij en 1.000 leden van zijn stam vluchtten voor de Amerikaanse cavalerie, die probeerden de stam naar een reservaat te dwingen, zodat blanke boeren het land konden krijgen. Tijdens het oversteken van Yellowstone hielden de Nez Perce kort verschillende toeristen gevangen voordat ze noordwaarts de Clarks Fork River op gingen. De Nez Perce probeerden naar Canada te vluchten (een tocht van 2.900km), maar gaven zich over na de zesdaagse Battle of the Bear Paw in het noordoosten van Montana.
De stam werd tegengehouden op slechts 48 km van hun bestemming, de Canadese grens.

Foto van Chief Joseph genomen in November 1877 door O.S. Goff in Bismarck

In zijn toespraak van overgave drukte Chief Joseph zijn waardigheid en nederlaag uit met zijn beroemde woorden: 
'Luister, mijn chefs, ik ben moe; mijn hart is ziek en verdrietig. Van waar de zon nu staat, zal ik niet meer voor altijd vechten.'
De Nez Perce-stam werd gedwongen tot reservaten in Oklahoma en Washington ondanks beloften om hen weer op hun land toe te laten.
De Nez Perce Creek in Yellowstone is genoemd naar deze dappere poging tot vrijheid.

Veel plezier in de Cowboy State en als je toch in Cody bent in de juiste maand, ga dan zeker een keertje naar een van de Rodeo shows die er jaarlijks worden gehouden.

Met vriendelijk reisgroet,
Henry van Halm & Hedy Talens
Reizenenmeer Canada / Reizenenmeer Blog / Reizenenmeer.com / Reizenenmeer Fotografie
Voor de Facebook leden: Canada Reis Info – Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen en de 3 vragen beantwoorden, wij doen de rest.

 

 

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden