Sourtoe Cocktail uit Dawson City - Ooit van Gehoord??

Je kunt het snel drinken, je kunt het langzaam drinken, maar je lippen moeten in aanraking komen met de teen. 

Een menselijke teen ipv een olijf in de  'sourtoe cocktail' - Een Dawson City traditie. Photo: Alamy

Een iet wat merkwaardig drankje is te drinken in het Downtown Hotel in Dawson City, Yukon.
Denk wel dat het een drankje is wat zeker niet voor iedereen is weggelegd, zeker niet voor mij.
Nou moet ik ook eerlijk bekennen dat toen ik in Dawson City was het ook niet heb gezien of over heb gehoord. 


Volgens het verhaal vond de lokale Yukon Captain Dick Stevenson de teen, bewaard in een pot met alcohol tijdens het schoonmaken van een hut in 1973.

Na het bespreken met vrienden, Captain Dick bewaarde hij zijn vondst en begon het schenken van de teen in een "Sourtoe Cocktail" in de Eldorado bar van het hotel. Zo werd de Sourtoe Cocktail Club gevormd.

De eerste teen zou toebehoord hebben aan een mijnwerker genaamd Louie Liken, die had zijn bevroren teen geamputeerd in de jaren 1920, stopte hem in een pot met alcohol in zijn hut, waar Stevenson hem 50 jaar later vond.
Helaas, de eerste teen overleefde slechts zeven jaar na de ontdekking ervan.
Volgens de Sourtoe Cocktail Club, "In juli 1980, een mijnwerker genaamd Garry Jongere probeerde een Sourtoe record te zetten.  Bij zijn dertiende glas Sourtoe champagne, viel zijn stoel achterover, en hij slikte de teen in. Helaas, Toe # 1 kwam nooit meer terug. "

Sindsdien zijn er meerdere tenen geschonken aan de bar en plaatste het hotel in 2013 nog een oproep voor tenen.

Vandaag kunt je nog steeds de Sourtoe Cocktail drinken (die nog steeds wordt geschonken wordt met  een echte teen) en lid van de club worden, compleet met certificaat. 
De oorspronkelijke regels waren dat de teen moest worden geplaatst in een bierglas vol champagne, en dat de teen de lippen van de drinker moet aanraken tijdens de consumptie ervan voordat hij of zij aanspraak kon maken om een echte Sourtoer te zijn.
De regels zijn veranderd in de afgelopen 29 jaar. De Sourtoe kan nu worden gehouden met elk drankje, maar één regel blijft hetzelfde: ". Je kunt het snel drinken , je kunt het langzaam drinken - maar de lippen moeten in aanraking komen met de teen".

Op het inslikken van de teen staat een boete: vroeger stond daar $500 op maar deze is inmiddels fors verhoogd naar zo'n $ 2500,00.

Met vriendelijke reisgroet,
Hedy Talens
Ben je Facebook lid? Dan kun je heel makkelijk worden van de Canada Reis Info - Pure Passie! Groep. 3 Simpele vragen beantwoorden en wij doen de rest.

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden