Oregon - A Visit More Than Worth - Een Bezoekje Meer Dan Waard.


Klaar met "de" uitgesproken bestemmingen in Amerika?
Ga naar Oregon en Shop Tax Free
-
Done with all "the" obvious destinations in America?
Go to Oregon and Shop Tax Free.


Oregon ligt in het Pacific Northwest (#PNW)van Amerika tegen de staats grenzen van Washington State in het Noorden en Californië in het Zuiden aan. In het Oosten aan Idaho en het Noordoosten aan Nevado. De Columbia Rivier en de Snake Rivier vormen de natuurlijke grens met resp. het Noorden en het Oosten.
Het is in 1959 als 33ste staat toegelaten tot de Unie.
De bijnaam van Oregon is de "Beaver State".
De hoofdstad is Salem en niet Portland zoals veel zullen denken omdat hier het de meeste inwoners heeft.

Nu heb ik het geluk gehad om hier 3 weken, in combinatie met Washington State , door te brengen en dit is uitermate goed bevallen. Het maakt met zijn bergtoppen, vulkanen en uitgestrekte stranden grote indruk en je hoeft je hier zeker niet te vervelen.

Hoogtepunten uit onze reis:


Portland is de grootste stad van Oregon en de 29ste van Amerika.
Portland staat zeer bekend om  zijn tram, microbier brouwerijen en word ook de City of Roses genoemd, dit door het gunstige klimaat om rozen te kweken. Ook zijn er tientallen cafés en eetkraampjes.
Portland heeft ongelooflijk veel bruggen wat je zal opvallen als je hier arriveert.De stad heeft een Europees gevoel en is zeer trendy. Wat wij Europeanen zeer prettig vinden is dat het er fiets veilig is met mooie fietspaden en de fiets heeft veel voor op de automobilist in deze stad. Het is ook uitgeroepen tot fietsstad van Amerika

Het is teveel om op te noemen dus noem
ik er maar een paar zoals
  • Su Lan Chinese Garden, mooie tuin met veel sereniteit.
  • De zaterdag markt bij de rivier, gezellige sfeer met eetkraampjes en artiesten
  • De kabelbaan, geeft een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving zoals Mt. Hood
  • Powells bookstore, claimt de grootste onafhankelijke boekwinkel te zijn, nieuw en gebruikt.
Een special over Su Lan Chinese Garden en de Zaterdagmarkt lees je door hier te klikken.

De Kust van Oregon of Highway 101, 585 km pure schoonheid en vergt zeker een week als je hem van het Noorden naar het Zuiden wilt rijden. Noord naar Zuid is aan te bevelen i.v.m. parkeren en het uitzicht. In mijn ogen is het gedeelte van Highway 101 in Oregon mooier dan het stuk tussen San Diego en San Francisco, met uitzondering van het Big Sur gedeelte.
Een uitgebreide special over wat te doen vindt je door hier te klikken.
Crater Lake National Park een de grootste attractie van Oregon. Het omvat 741 km² rondom de verwoeste stratovulkaan Mount Mazama, inclusief het kratermeer Crater Lake, dat ongeveer 7700 jaar geleden is ontstaan bij een zeer zware vulkanische uitbarsting. Hoogste punt van het park is de 2.722m hoge vulkaan Mount Scott.
Het park werd in 1902 onder president Theodore Roosevelt opgericht.
In 2005 werd Crater Lake afgebeeld op een State Quarter, een herdenkingsmunt.
Een special over Crater Lake vindt je door hier te klikken.


Mt Hood & Timberline Lodge
Mount Hood is een kegelvulkaan en ligt ongeveer 70 km ten oosten van Portland, op de grens van Clackamas en Hood River County ligt. Met zijn 3.429m is het de hoogste piek van de staat Oregon. Mount Hood wordt beschouwd als een potentieel actieve vulkaan, alhoewel de laatste uitbarsting in 1782 was. Op de hellingen van Mount Hood zijn er twaalf gletsjers. Deze gletsjers reiken tot ongeveer 2100 meter.
Op de zuidflank van de vulkaan staat de Timberline Lodge, een hotel uit 1935, waar in 1980 The Shining van Stanley Kubrick is opgenomen.
Mt. Hood is een icoon in de omgeving en steekt overal boven uit, zeer bekend om zijn winter en zomer skien. En dit maakt de Timberline Lodge onmisbaar want in deze oude lodge is zalig verblijven.


Columbia Gorge River Scenic Area & Waterfalls
Meest bekende waterval is Multnomah Falls, De Multnomah watervallen zijn de grootste en bekendste watervallen van Oregon. De waterval bestaat uit twee delen: bij het bovenste deel valt het water 165 meter en in het laagste deel met nog eens 21 meter.
Het kan hier behoorlijk druk zijn zeker in weekenden of vakanties dus probeer dat te mijden maar het is wel een unieke waterval net als de logde die er staat.Bij dit wil ik het laten, mocht je nog meer informatie willen, kijken dan even op mijn website daar vindt je nog veel meer informatie over deze rondreis, genaamd Vulkanen & Stranden.

TIPS:
Portland, verblijven in Hotel Lucia en eten in Imperial. Voor Asian fusion moet je zeker naar Departure gaan.
Timberline Lodge - zeker overnachten - wel een stevig gevulde portemonnee meenemen voor het eten.
Astoria - niet genoemd in de hoogte punten maar is er zeker een voor Cannery Pier Hotel en Bridgewater Bistro - zie mijn website
#multnomahfalls
#columbiagorge
#portland
#exploreoregon
#craterlake
#timberlinelodge
#mthood
+Travel Oregon
+Travel Portland
#oregancoast
#astoria

Reacties

Populaire posts van deze blog

Special: The Pale Mountains, a Ladinic Saga / De Bleke Bergen, een Ladinische Sage

La Terrazza delle Dolomiti - Het Terras van de Dolomieten

2018 Travel Tip 4 - The 3 WWW of Canada / De 3 WWW van Canada - Reistip 2018 Tip 4