Washington State - A Visit More Than Worth - Een Bezoekje Meer Dan Waard

Klaar met "de" uitgesproken bestemmingen in Amerika? 
Ga naar Washington State
-
Done with all "the" obvious destinations in America? 
Go to Washington State.


Als je zegt dat je naar Washington gaat, roept iedereen Washington DC, maar er is ook een staat Washington. Washington ligt in het Pacific Northwest (#PNW)van Amerika tegen de Canadese grens aan. Het is in 1889 als 42ste staat toegelaten tot de Unie.
De bijnaam van Washington State is de "Evergreen State" en het is de enige staat die naar een president is genoemd.
De hoofdstad is Olympia en niet Seattle zoals veel zullen denken, omdat in Seattle 60% van de bevolking woont. Dit omdat het het centrum is van de transportsector, zakenwereld en de industrie uit de regio is.
In de rest vindt je grote regenwouden en bergketens.

Nu heb ik het geluk gehad om hier 3 weken, in combinatie met Oregon, door te brengen en dit is uitermate goed bevallen. Het maakt met zijn ruige bergtoppen, vulkanen en regenwoud grote indruk en je hoeft je hier zeker niet te vervelen.

Als je zoals wij vanuit Canada, Washington State binnen rijdt, wordt je begroet door Mt. Baker, een kegelvormige vulkaan van 3.286m en ligt in de Cascade Range en ontvangt de meeste sneeuwval in de regio. Zeer geliefd onder bergbeklimmers, wandelaars, skiërs en langlaufers. Het is een fascinerend gezicht om zomaar uit het niets een berg te zien komen en daar heeft deze staat er heel veel van.

Hoogtepunten uit onze reis:
Mount Rainier National Park, met daarin de naamdrager Mt. Rainier, 87 km ten zuidoosten van Seattle en is zoals de meeste hoge bergen, een kegelvulkaan met een hoogte van 4.392m en is daarmee de hoogste in de Cascade Range. De bijnaam Her Majesty Mt. Rainier is niet voor niets . Je kunt hier fantastische wandelingen maken Mount Rainier NP bestaat uit 5 ontwikkelde gebieden: Longmire, Paradise, Ohanapecosh, Sunrise en Carbon/Mowhich.


Mount St. Helens National Volanic Monument, deze kegelvulkaan heeft op 18 mei 1980 letterlijk zijn hoed er afgeblazen. De eruptie was zo heftig dat er maar liefst 400m is verdwenen. En dit bracht de vulkaan tot zijn huidige hoogte van 2.550m. De eruptie was de meest dodelijkste en verwoestende in de geschiedenis van Amerika en heeft geleidt tot de dood van 57 mensen en vernielde 200 huizen, 47 bruggen, 24 km spoorweg en 300km weg.  De hele uitbarsting heeft slechts 1 minuut geduurd. Maar heeft in een zeer groot gebied nog zeer lang zijn voet print achter gelaten in de vorm van as.

In het Johnston Ridge Observatory is de zeer indrukwekkende gebeurtenis te lezen. Nog is er bewijs te zien van de kracht van de uitbarsting. Afgetopte bomen, bomen liggen allemaal een kant op en de rest is gezandstraald. In 2004 en 2005 heeft de vulkaan weer van zich laten horen maar is niet tot een nieuwe uitbarsting gekomen


Olympic National Park, gelegen op het Olymic Peninsula, in het noordwesten van de staat. Het staat sinds 1981 op de Werelderfgoedlijst.
Het herbergt een aantal gematigde regenwouden zoals Hoh regenwoud en Quinalt regenwoud. Als je om het park wilt rijden komt dat uit op een lengte van 700 km.
Je kunt het park maar op een aantal plekken in: Port Angeles, Lake Quinalt , Hoh Rain en Lake Cushman/Staircase.

Wij bezochten Lake Quinalt hebben daar een regenwoud tocht gemaakt, een wandeling gemaakt bij Hoh regenwoud en de prachtige kust bezocht bij Kalaloch- en Ruby Beach.
Hier heb je toegang tot de Grote Oceaan.
Voor een bezoek aan het regenwoud van Hoh, Quinalt en Staircaise moet je in het bezit zijn van een dag of park pas.
Er bevinden zich in het park 24 watervallen en zijn allemaal met een makkelijke of stevige wandeling te bereiken.Voor de hele rondreis kun je terecht op mijn website. Onder de naam Vulkanen & Strand vindt je onze laatste reisverslag.


Een paar tips - waarheen te gaan/verblijven:
Mount Rainier NP verblijven in  Stormking Spa & Cabins - fantastische cabins - super vriendelijke eigenaar
Mount Rainier NP als je in Ashford verblijft ga dan eten bij  Copper Creek Restaurant - goede burgers en service
Port Angeles - voor een goede thaise maaltijd ga naar Sabai Thai Restaurant- authentieke keuken - Vergeet niet te reserveren, wachttijd kan lang zijn
Olympic National Park verblijven in  Lake Quinalt Lodge voor dat "Dirty Dancing Film" gevoel
Olypmic National Park - wandelen in Staircase & Hoh Rain & Quinalt, regenwoud excursie bij Lake Quinalt - als je mazzel hebt ontmoet je Leroy, de wandelende info gids over Quinalt indianen, regenwoud en de history achter de de lodge.

#washingtonstate
#scenicwashington
#washingtonlive
#explorewashington
#pnw
#pnw_life
#mountrainier
#mountsthelens
#olympicnational
#hohrainforest
#Quinaltrainforest
#staircaise
#washingtontrails
#experiencWA

Reacties

  1. Alweer een mooie reis die jullie hebben ondernomen. Zover zal ik zeer gewis niet komen. Maar het leven is al een reis door alle jaren heen en waar ik net als jij volop van geniet. Dank je wel om de mooie reizen van jullie met je bezoekers te delen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Tine de Jong. Het is een prachtig stuk amerika - niet de eerste keus als je voor het eerst naar Amerika gaat maar top als je er vaker bent geweest.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Special: The Pale Mountains, a Ladinic Saga / De Bleke Bergen, een Ladinische Sage

La Terrazza delle Dolomiti - Het Terras van de Dolomieten

2018 Travel Tip 4 - The 3 WWW of Canada / De 3 WWW van Canada - Reistip 2018 Tip 4