Tacoma - City of Glass - Hotel Murano - Murano Glass - Italian Glass from Murano

Tacoma - City of Glass & Home of the Glass Museum

-

Tacoma - Stad van het Glas & Thuis van het GlasmuseumNou ben ik niet van musea en van glasblazen maar ik moet eerlijk bekennen dat ik vandaag na het oversteken van de Bridge of Glass best wel even een bezoekje had willen aan het Museum van glas. De brug stelt een aantal prachtige stukken tentoon en dat vraagt naar meer maar helaas door het 4th of July weekend was het musuem gesloten dus moeten jullie het helaas met deze foto's van het plafond van de brug doen.
Murano glas
is gemaakt op traditionele wijzen op het eiland Murano nabij Venetie gelegen.
In 1291 werden alle glasblazers uit Venetië gedwongen om te verhuizen naar Murano, vanwege het brandrisico. Ook werd wel gezegd dat het de bedoeling was de geheimen van het glasblazen op die manier beter te beveiligen. Op straffe des doods was het glasblazers verboden om hun kunst door te vertellen; deze mensen leefden als gevangenen op het eiland. Murano werd beroemd om het glaswerk en ook om de spiegels. Ook werd op Murano het Aventurijnglas uitgevonden. Later werd het eiland beroemd om zijn kandelaars. In de achttiende eeuw nam de industrie af, doordat de glaskunst in Bohemenopkwam. Maar ook aan het begin van de eenentwintigste eeuw is glas nog de belangrijkste industrie op Murano.

Het Museum of Glass (MOG) is een 75.000-square-foot kunstmuseum in Tacoma, Washington gewijd aan het medium van glas . Sinds de oprichting in 2002,  is het Glasmuseum  gewijdt aan het creëren van een ruimte voor de viering van de studio glas beweging door verzorgende kunstenaars, implementeren onderwijs, en het stimuleren van creativiteit.

Gelegen op een steenworp afstand van het Museum of Glass. Maar is dit een hotel of museum op zich?? Met zijn 25 etages lijkt het hotel, met al zijn glaskunstwerken wel op een museum, over alle etages worden kunstenaars en kunstwerken tentoongesteld.
De lobby van het hotel is al een kunstwerk op zich.

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden