Best & Worst 5 States according to..... Beste & Slechtste Staten volgens.....

Beste & Slechtste Staten voor zomer trips volgens CNTraveller
-
Best & Worst States for summer trips according CNTraveller


CNTraveller heeft een lijst vrijgegeven met de 5 beste en 5 slechtste staten gebaseerd op een aantal punten.

Van de 10 ben ik er in 5 geweest en deze heb ik er dan ook uitgelicht. Met de positieve ben ik het roerend eens maar ben de negatieve niet geheel.


  

BEST: Oregon
Iedereen die de kust van Oregon heeft gereden zal het niet verbazen dat de "Beaver State of Bever Staat" bovenaan de lijst staat. Er is gewoon zo veel te zien: van zeeleeuw grotten tot enorme zandduinen en tot de beroemde Goonies Rock (foto), de schildwachten staat op Cannon Beach. 
Meer over Oregon kun je op mijn blog vinden.

BEST: Washington State
Benzine prijzen zijn de hoogste in het land, maar laat dat je niet tegenhouden met het verkennen van Washington. Het staat op 1 van de bezienswaardigheden, zo gevarieerd als Olympic National Park met zijn gematigd regenwoud, bergen en watervallen; de dorre Columbia River Gorge; nog steeds actieve Mt. St Helens; en de grande dame van allen, Mt. Rainier, met een hoogte van14.000 ft (4.267m). 
Meer over Washington State kun je vinden op mijn blog.

Conclusie: ben ik over beide staten, na mijn recente trip, helemaal mee eens. Teveel te zien voor de tijd die je als Europaan er zult/kunt doorbrengen - Oregon deel van Highway 101 is een complete knokout en een zeer prettig bijkomend detail is dat de staat geen sales tax rekent op goederen. 
De indrukwekkende vulkaankegels en het regewoud van Washington zijn een absoluut hoogtepunt.
Voor meer zie mijn reisverslag  Vulkanen en Stranden BEST: Nevada
De attracties van Nevada belanden aan de toppositie op de lijst, dankzij de glinsterende Las Vegas, dat verschijnt als een fata morgana in het midden van de woestijn, naar Red Rock Canyon net ten westen van de stad, en de Valley of Fire (foto), Nevada’s oudste park.

Conclusie: Las Vegas een must see en zeker ook de Hooverdam maar om hier nu dagen door te brengen nee. Overigens Lake Tahoe bevindt zich ook gedeeltelijk in Nevada, hier bevinden zich grote casino's. Het mooiste gedeelte ligt in CaliforniaSLECHTSTE: South Dakota
Ook al is het de thuisbasis van Mount Rushmore, die meer dan 2 miljoen bezoekers in 2014 had, samen met de prachtige Needle snelweg, South Dakota wordt gerangschikt aan de onderkant van de lijst in termen van bezienswaardigheden. (Misschien reden mensen gewoon reed door het verkeerde deel van de staat?)

Conclusie: wat de schrijver al aangeeft mischien hebben de mensen door het verkeerde deel gereden. Mount Rushmore National Monument & Custer State Park zijn prachtig, niet groot dus daar zou het aan kunnen liggen. Een ander park wat je of mooi of niet mooi vindt is Badlands National Park  dit is een verhaal apart en ik zou er na geweest zijn nou niet meteen roepen: oh dat moet je zien.

zie hier 2 van mijn eigen foto's van Mount Rushmore & Badlands

SLECHTSTE: Connecticut
Alhoewel het in de onderste gelederen belandt qua gas en inwoning prijzen, en een na laatst voor het landschap (een score die mogelijk werd beïnvloed door zijn kleine formaat), De Constitution State of Grondwet Staat is de thuisbasis van wat velen beschouwen het beste pizza van het land, evenals de historische bezienswaardigheden en twee nationale parken.
"Connecticut geeft het absolute nul gevoel. Het is een kleine staat, dus zelfs met een vreselijke reiservaring, zal het niet lang duren, want je kunt van de ene kant naar de andere in minder dan twee uur.

Conclusie: niet mee eens, misschien opzich als staat wel maar als onderdeel van New England zeker niet. De prachtige herfst kleuren, de vele historische plaatsen en dan niet vergeten het plaatsje Mystic, waar de gelijknamige film met Julia Roberts is opgenomen en waar zich een leuke accommodatie bevindt genaamd de "Steamboot Inn". 
Meer over een trip naar New England kun je vinden op mijn website.

#oregon #traveloregon #washingtonstate #scenicwashington #nevada #southdakota #connecticut

Reacties

  1. South Dakota is prachtig!! Helemaal mee eens

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. vond het ook een beetje te negatief. Zelf was ik niet helemaal weg van Badlands maar van Custer & Rushmore temeer - Leuk dat je mijn site hebt gevonden

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Rondreis Alberta/British Columbia - mei/juni 2019 - Jasper NP

Rondreis Alberta/British Columbia - mei/juni 2019 - Banff / Lake Louise en omgeving.

Northern Italy a Catastrophe / Noord-Italië een Catastrofe