Special: Discover Lake Ossiacher, Carinthia - Ontdek Ossiacher See, Kärnten

Ossiacher See, Kärnten – Mooi en een zalige temperatuur!
-
Lake Ossiacher, Carinthia – Beautiful and a great temperature!

 
Na ons bezoek aan de Steiermark, zijn we door gereden naar de Ossiacher See in Kärnten. We hebben heel bewust gekozen voor Ossiacher See, omdat het iets rustiger is dan Wörthersee of Faakersee. Maar ook omdat we hier een prachtig modern appartementen complex hebben gevonden dat direct aan het meer ligt.

Er zijn hier veel leuke dingen te doen en ik wil graag de dingen delen die wij hebben gedaan.

De eerste dag hebben we een relaxte ochtend en hebben deze besteed aan wat boodschappen voor in het appartement en daarna hebben we een bezoek gebracht aan de Burg Landskron
Deze burcht ligt hoog boven het meer en staat bekend om zijn uitstekende restaurant (alleen ‘s avonds open), de Apenberg en de Roofvogel show. 
Deze laatste wordt in de burcht gegeven en op advies van de dames van het appartementen complex hebben we besloten deze show maar eens te bekijken en ik moet bekennen het was niets teveel gezegd.
Er worden een aantal vogels gepresenteerd en deze vliegen ook echt gewoon vlak over je hoofd. Vooral de uil en de zeearend maakte grote indruk.

 
Na de roofvogel show hebben we een bezoek gebracht aan een nieuw hotel met een eigen wijngaard, genaamd “Trippelgut”. 
Meer info vind je hier.
Het ligt een 20 minuten rijden van Ossiacher See.
Dit bezoekje was puur omdat een vriendin van ons hier werkt maar het maakte, ondanks dat het nog heel veel moet doen om gasten te winnen, grote indruk. Het was modern opgezet met een natuurlijke stijl. De wijnen die we hebben geproefd kwamen uit eigen wijngaard en smaakte uitstekend. 

 
Op onze tweede dag zijn we naar de  Gerlitzen gegaan.  De Gerlitzen is een 1909 meter hoge berg in Karinthië nabij het plaatsje Treffen. 
De Gerlitzen ligt in het zuidelijke deel van de Nockberge en is een bekend uitzichtpunt voor de regio.
Je kunt met de Kanzelbahn naar boven (1.511m), hier bevindt zich een zelfbedieningsrestaurant en voor de kleintjes is er veel vertier. Ook de volwassen mens komt hier prima aan zijn trekken met een skelterbaan en een avonturenpark. Je kunt vanaf hier diverse wandelingen starten maar een wandeling naar het dal is een behoorlijk klus want het is een behoorlijk eind naar beneden. Je moet hier een hoogte verschil van 1.000m overbruggen.
Mocht je besluiten dat je naar de top wilt kun je de Gipfelbahn nemen, deze stoeltjes lift brengt je naar 1.909m. 
Ook hier staat een groot zelfbedieningsrestaurant. De top biedt een prachtig uitzicht over de diverse meren zoals Wörthersee. Er wordt hier veel aan paragliding gedaan. Veel wandelingen starten hier.

Wij kozen ervoor een wandeling te maken naar de Neugarten Almseehütte om van een lekkere lunch te genieten en daarna door te lopen naar het middenstation. De Neugarten Almseehütte is leuk voor kinderen want ze kunnen er met water spelen maar het hoogte punt van deze hut is de wandelende menukaart.
Er lopen koeien rond met de drankjes en gerecht namen op hun rug geschoren.

 
Mocht je een liefhebber zijn van de Oostenrijkse keuken, kun je hier een culinaire wandeling doen, deze route brengt je langs een 3tal hutten waar je de specialiteiten van ze hutten kunt proeven.
Meer informatie over de Gerlizten vind je door hier te klikken.

Onze derde dag hebben we op de fiets doorgebracht. Het is erg leuk om rustig om het meer te fietsen en een bezoek te brengen aan de Stift in Ossiach. Het rondje om het meer is 27 kilometer dus prima te fietsen. 
Wij hebben dit rondje uitgebreid met een bezoek aan het Faakersee dat zo’n 10km verderop ligt. Het was wat lastig vinden omdat de route niet echt goed staat aangegeven maar met behulp van andere fietsers en telefoon navigatie toch gevonden. Het laatste stukje was  behoorlijk pittig want het gaat voor een kleine kilometer behoorlijk steil omhoog.
Faakersee is turkoois van kleur en ik vermoed dat het in het hoogseizoen behoorlijk druk kan zijn.

Fietsen kun je regelen via het toeristenburo.

Op de Ossiacher See kun je onder andere zeilen, waterskiën, waterfietsen en zwemmen, het meer is niet koud, in ieder geval niet kouder dan een binnenzwembad van bv een hotel.

Ossiacher See is zeker een plek om langer te blijven ook gezien de lekkere temperatuur.

Veel plezier in dit deel van Kärnten.

Met vriendelijke reisgroet
Hedy Talens

Reacties

Populaire posts