2017 Travel Tip 16 - New Discoveries at Carinthia & Lake Ossiach / Nieuwe Ontdekkingen bij Karinthië & Ossiacher See - Reistip 2017 Tip 16

Rondreis Juni/Juli Deel 1: Ossiacher See met Nieuwe ontdekking.
-
Roundtrip June/July Part 1: Lake Ossiach with New Discoveries


Deze keer begint mijn avontuur bij Ossiacher See in Kärnten of zoals wij Nederlanders zeggen Karinthië. Degene die mijn blog volgen weten dat ik hier vorig jaar ook al ben geweest maar het is de bedoeling om nog meer van deze mooie omgeving te ontdekken. 
Ik heb bewust weer gekozen voor Ossiacher See omdat het naar mijn mening een stuk rustiger is dan de Wörthersee of Millstätter See en voor het zuidelijke deel van Karinthië ligt het zo’n beetje tussen beide meren in.
Welk meer je ook kiest, ze hebben in de zomer allemaal, een watertemperatuur van rond de 26 graden en watersport beoefenen is hier absoluut tijdverdrijf nummer 1.

Kärnten Card – geldig in heel Kärnten! 
Wie in Kärnten verblijft en dingen wil zien doet er goed aan om de Kärnten Card te kopen. 
Deze kost voor volwassenen € 42  en € 22 voor kinderen en zijn geldig voor een week. Er is ook een optie voor 2 of 3 weken en er gelden aanbiedingen als er meer kinderen dan 2 bij betrokken zijn. Dit alles kun je terug vinden op de website.
Deze kaart biedt zeer veel voordelen zoals ik hier onder aangeef. 
Mocht je bv onderstaande bezienswaardigheden gaan doen mag je hier, op vertoon van de kaart 1 maal dagelijks, gratis in of mee dus hou je al gauw geld in je zak. En is dan altijd weer goed voor een lekker ijsje of lunch.

Kärnten Card
 -€42,00 pp
Gebruik maken van bv onderstaande bezienswaardigheden.
Ossiacher See Schifffahrt € 13,90
 Dagelijks
Bergbahnen Gerlitzen.                € 21,00
 Dagelijks
Bergbahnen Dreilandereck € 14,00
 Dagelijks
Villacher Alpenstraβe € 17,00
 Dagelijks
Adlerarena Burg Landskron € 12,00
 Dagelijks
 Na gebruik kaart € 35,90
 Besparing

De kaart is geldig in de heel staat dus mocht je niet op een plek verblijven is dat geen probleem.
Het enige wat je er niet mee kunt is het zonnetje regelen want die krijg je er hopelijk sowieso gratis bij. Kärnten is niet voor niets de warmste staat van Oostenrijk

Op ontdekking.
De Gerlitzen is een 1.909m hoge berg in Karinthië. De Gerlitzen ligt in het zuidelijke deel van de Nockberge en is een bekend uitzichtpunt voor de regio. Je kunt hier vele wandelingen maken van makkelijk tot zwaar. Maar de favoriete sport is hier parapente of deltavliegen. Bij het middenstation kan jong en oud zich vermaken. Gerlitzen Alpenstrasse, deze weg brengt je naar Hotel Feuerberg, hier starten verschillende wandeling en je kunt vanaf hier ook naar de top lopen. Lunchen was tijdens ons bezoek niet mogelijk ivm het volledig volgeboekt zijn maar volgens het toeristenbureau kan je er lunchen. Een zeer leuk alternatief is de iets lager gelegen Sepplehütte. Villacher Alpenstrasse, deze weg (16.5km) brengt je naar 1.711m waar je 2 restaurants vindt en een parkeerplaats, het bied een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Van hieraf kunt je nog verder lopen naar een uitkijk platvorm (ca 20 mins lopen) of het hoger op zoeken waar je 2 pelgrim kerken aantreft en een nieuw restaurant (ca 90 mins lopen). De weg biedt vele stop plekken om te genieten van de omliggende bergen, een Alpengarten (entree zit niet in de Kärnten Card) en een observatie platvorm waar een aardverschuiving is geweest. Ik moet eerlijk bekennen dat de weg mooi is maar het niet haalt bij de bergwegen die ik eerder heb gereden. BV de Nockalmstrasse hier iets vandaag gelegen is vele malen mooier.Bezoek gebracht aan de Adler Arena bij Burg Landskron, de roofvogel show die hier gehouden wordt is absoluut een bezoek waard. Voor de liefhebber is hier een restaurant maar die heb ik nu al 2 x getroffen met Rühe Tag. 3Ländereck in Arnoldstein, hier brengt een stoeltjes lift je naar 1.506m en vanaf hier kun je in 20 minuten lopen naar het 3 Landenpunt op 1.508m. Je kijkt vanaf hier naar prachtige bergruggen in Slovenië, Italië en Oostenrijk.Rondje Wörthersee, het grootste en warmste meer van Karinthië. De vele verschillende kleuren blauw/groen van het water zijn prachtig. Je kunt stoppen bij Schloss Maria Lorreto maar echte aanrader is de Aussichtsturm Pyramidenkoge  hoog gelegen boven de Wörthersee. De toren is 120m hoog en heeft 441 treden om boven te komen maar gelukkig is er ook een lift die je naar boven kan brengen. Helaas gesloten door bliksem inslag.Bezoekje gebracht aan de Affenberg bij Burg Landskron, hier bevinden zich in een natuurlijke omgeving 150 Japanse Makaken. Je kunt hier alleen naar binnen in combinatie met een rondleiding maar deze 45 minuten durende rondleiding is zeker de moeite waard. Je leert in een korte periode veel over deze apensoort en ze lopen rakelings langs je. Het is makkelijk te combineren met de roofvogel show bij de Adler Arena. Bovengenoemde attracties zitten allen in Kärnten Card.

Een reistip die ik er tijdens mijn vakantie heb uitgelicht kunt je vinden via deze link, het betreft een wandel, fiets of autorit naar het Ossiacher Tauernteich.

MIJN TIP voor een goede accommodatie in de categorie appartementen is Apart Hotel Legendär.


Dit waren mijn bevindingen deze keer bij de Ossiacher See, ik kan deze atrracties/bezienswaardigheden van harte aanbevelen.
Ik wens je dan ook heel veel plezier in dit mooie en warme deel van Oostenrijk,

Met vriendelijke reisgroet,
Hedy TalensReacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden