2017 Travel Tip 19 - Brixen im Thale & Kitzbüheler Alps/Alpen - Reistip 2017 Tip 19

Een Nieuwe Plek Ontdekt: Brixen im Thale in Tirol, Oostenrijk
-
A New Place Discovered: Brixen im Thale in Tyrol, Austria

Uitzicht vanaf de Kitzbüheler Horn het Brixendal in.
Tirol is mij niet onbekend want ik heb hier veel afdalingen en wandelingen gemaakt vele jaren geleden maar dan in het nabij gelegen St. Johann in Tirol. 
Aangezien ik hier alweer een tijd niet ben geweest vond ik het tijd worden om is op ontdekking te gaan in het bij Nederlanders zo geliefde gebied. Ik heb voor Brixen im Thale gekozen omdat ik hier een top appartement heb gevonden maar daarover later meer.

Brixen im Thale is hoofdzakelijk als skigebied bekend. De plaatsen Brixen im Thale, Ellmau, Going am Wilden Kaiser, Hopfgarten, Itter, Kelschau, Scheffau, Soll en Westendorf vormen samen het Brixendal en is met 279 km piste het grootste samenhangende skigebied in Oostenrijk genaamd SkiWelt  wat het skigebied tot een populaire ski en snowboard bestemming maakt. De hoogste berg in de gemeente, de Hohe Salve is 1.829 meter hoog en biedt het mooiste uitzicht uit de Kitzbüheler Alpen.

Brixen im Thale is op zich in de zomermaanden erg rustig maar goed uitgangspunt voor wandelingen en zeker met kinderen kun je je hier prima vermaken bij de Filzalmsee  Hier is een soort klein kinderparadijs gemaakt waar de kinderen zich uitstekend zullen vermaken. Ook zijn hier een aantal rustige wandelingen te maken en er zijn een aantal gezellige berghutten voor een goede maaltijd. Wij hebben hier geluncht bij Jausenstation Frankalm en kan dit zeer aanbevelen en zeker met kinderen want die zullen zich hier kostelijk vermaken. Deze hut is in 20-30m te bereiken via een goed aangelegd pad dus ook met kinder/wandelwagen.

Filzalmsee map met wandelingen en kinderparadijs.




Filzalmsee

Vanuit Brixen im Thale is elk omliggend dorp gemakkelijk te bereiken met de auto, bus en fiets.

Ik heb vanuit Brixen im Thale de volgende dingen ondernomen:

De Hohe Salve, vanuit Hopfgarten, op geweest om te genieten van een mooi uitzicht, helaas werkte het weer niet helemaal mee. Op de berg bevindt zich een restaurant met draaiplateau en het hoogstgelegen kerkgebouw in Oostenrijk, de Bedevaartskerk van Johannes de Doper. Wees gerust je zult hier niet de enigste Nederlandse bezoeker zijn 😉. Na dit bezoek doorgereden naar de Hintersteiner SeeDit prachtige meer gelegen in het Wilder Kaiser gebied ligt bij het plaatsje Scheffau en ligt op 883m hoogte. Een wandeling brengt je in 1.30u om het meer maar is ook uitgangspunt van vele andere wandelingen. Zeer de moeite waard om een beetje voor om te rijden.

Hintersteiner See bij Scheffau am Wilder Kaiser

Kitzbüheler Horn op geweest voor een prachtig uitzicht. Diverse wandelingen kun je hier maken. Voor kinderen is hier een klimparadijs en speeltuin. En i.p.v. terug met de gondel kun je eerst een 40 minuten wandeling maken naar het lager gelegen Restaurant Alpenhaus en vanaf daar de lift naar beneden nemen. Je komt halverwege de wandeling de Alpengarten tegen. Na afloop een korte wandeling door Kitzbühel gemaakt. Heb je geen zin om in de gondel/lift te stappen maar liever naar het Alpenhaus rijdt kun je dit doen via de Kitzbüheler Horn Panoramastraße, deze 7.5km lange weg slingert zich langs de berg omhoog. Deze maut weg is meestal van midden mei t/m oktober geopend. Meer informatie vind je door hier te klikken.

Kitzbüheler Horn
Begin jaren 80 kwam ik veel in Sankt Johann in Tirol, zowel ’s winters en zomers, en heb hier heel veel kilometers liggen. Van het toenmalig gemoedelijke Sankt Johann is weinig over vind ik, het is er heel erg veranderd en er is veel bijgebouwd maar toch brengt dit bezoek hele leuke herinneringen met zich mee. Zoals de wedstrijd die ik gedaan heb met mijn neefje en nichtje, die begon op de Harschbichl (1.609m) en in een keer naar het op 659m gelegen Sankt Johann. Maar ook de (pittige en lange) wandelingen die ik er vroeger maakte zoals over de kam van de Wilder Kaiser of de klim van de Harschbichl (1.609m) naar de top van de Kitzbüheler Horn op 1.996m. Maar ja als 25 jarige waren dat wandelingen waar je eigenlijk niet echt bij nadacht maar het gewoon deed. 
Ik heb het stukje vanaf de Harschbich Alm naar het midden-station gelopen en een lunch ingepland bij Angerer Alm  een bergrestaurant met veel herinneringen. Je kunt hier een fantastische Brettljause (een combinatie van worst en kaas soorten) bestellen, deze wordt geserveerd op een soort poefje en een doosje met vers gebakken brood.

Bovenste Foto's Harschbichl met uitzicht op Kitzbüheler Horn/Onderste Foto's Bergrestaurant Angerer Alm
Verder kun je je hier als mountainbiker goed vermaken maar de E-Biker komt hier helemaal goed aan zijn trekken want er is hier 1.000km aan fietspaden te vinden. Dus keuze genoeg.

In het Brixendal, Wilder Kaiser/Kitzbüheler Alpen, bevinden zich vele soorten accommodaties dus zul je er naar elk budget iets kunnen vinden.

Mijn Tip: een prachtig nieuw appartementen complex, totaal 9 appartementen, genaamd Hubertus Logis in Brixen im Thale  is in seizoen 2015/2016 geopend. Het behoort tot Hotel Hubertus dat zich op 2 autominuten afstand bevindt. Er is goede parkeergelegenheid. Je kunt diverse extra’s bij boeken zoals ontbijt bij het hotel want broodjes services is helaas niet mogelijk maar een bakker/supermarkt ligt vlakbij. De keuken is goed voorzien om te koken. Er is een magnetron en broodrooster aanwezig maar ook een Nespresso en een gewone koffie machine.
De appartementen zijn ruim opgezet en hebben als je het nodig mocht hebben een eigen was/droog machine en voor de liefhebber is er een sauna in je eigen appartement. Met uitzondering van appartement Gaisberg.
Ik kan deze appartementen van harte aanbevelen. Boodschappen kun je uiteraard doen in de winkels in Brixen im Thale, hier zitten 2 SPAR winkels (1 grotere bij de skilift) en een BILA, mijn voorkeur ging uit naar de SPAR in Kirchberg, deze ligt op nog geen 5 km bij Brixen in Thale vandaan. Er is in Kirchberg ook een Mpreis maar deze kan ik zeker niet aanbevelen want deze is absoluut niet Mpreis waardig ondanks dat het personeel erg vriendelijk is.

Blijft voor mij nog een ding over en dat is jullie veel plezier te wensen met het ontdekken van dit gebied.

Met vriendelijke reisgroet,
Hedy Talens
Reizenenmeer Fotografie

Reacties

  1. Een mooi schrijven over een prachtig gebied Hedy en de fotografie geeft het net ietsje meer weer hoe mooi het hier wel niet is. Zag geen nieuwe filmpje van je op je YouTube kanaal dus kwam ik hier maar eens weer een kijkje nemen. Je doet uitstekend werk om iets te promoten. Ga vooral hier mee door. Wens je mooie momenten op je reizen. Zomerse groet van mij Tine.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Tine, dank voor je lieve woorden. Sinds paar dagen weer thuis en druk met de foto's zodat er snel een aantal filmpjes kunnen verschijnen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden