Wandeling Raschötz (Natuurpark Puez-Geisler)

Resciesa of Raschötz in het Parco Naturale Puez-Odle of Naturpark Puez-Geisler
Een wandeling met interessante bezienswaardigheden!

 

Omdat het weer wat onstabiel is, heb ik gekozen voor een wandeling dichtbij huis en waar de nodige Rifugio’s/Schutzhütte (schuilplekken) zijn. Desalniettemin moet je altijd goed het weer in de gaten houden want het weer in de bergen kan zeer snel omslaan. Een rugzak met warm vest, regenjack, drinken en iets te eten is altijd raadzaam 


Voor het begin van mijn wandeling neem ik het treintje vanuit Ortisei naar Chalet Resciesa/Ratschötz dat ligt in het Parco Naturale Puez-Odle/Naturpark Puez-Geisler tussen het Val Gardena en Val di Funes.                                                     
Op weg naar de top kun je tijdens dit kort treinritje genieten van de prachtige flora en fauna van het bos. Vanuit het terras van het restaurant kunt je genieten van de Sellagroep, de Marmolada, de Langkofel en de Schlern. Deze bergen zijn zeer indrukwekkend.

 

De wandeling begint vlakbij de uitgang van het treinstation, je neemt hierbij de Route 35 naar Rifugio Resciesa dat ongeveer 30 minuten in beslag neemt, de eerste 100m zijn steiler en daarna gaat het pad gemoedelijk.
Bij de Rifugio aangekomen, vervolg je de route naar de Santa Croce of Heiligkreuz Kapelle, een prachtige klein bergkapelletje dat op Raschötz alm ligt. De huidige kapel is in 1755 gebouwd en in 2012 volledige gerenoveerd omdat de invloeden van weer en natuur hier groot zijn.

 


 

Na dit prachtige kerkje vervolg je je weg naar de top, dat stijgende pad brengt je in 20 minuten naar het hoogste punt van de wandeling op 2281m. 
Het biedt een prachtig uitzicht over de omliggende bergen maar het indrukwekkendst is toch wel het 7m hoge kruis genaamd Resciesa Crocefisso / Raschötz Kreuz dat hier in 2001 is geplaatst
Het beeld zelf is 3.3m hoog en gemaakt door kunstenaar Josef Bernardi uit Val Gardena. 































































































Volgens de kunstenaar is het beeld een reflectie van de omgeving waar het in staat. 

 

Als je de omgeving in je hebt opgenomen kun je twee dingen doen:
  1. Terug naar de Rifugio 
  2. Via de kam van de berg richting de Flitzer Scharte / Forcella di Valluzza, route 31
Voor de laatste optie heb ik gekozen. De wandeling brengt je in 30-40 minuten naar een splitsing, hier ga je rechts af naar de Baita Cason Hütte, een klein restaurantje op 5 minuten van het treinstation.

Deze wandeling is niet zwaar, op de klim naar het kruis misschien na. Hou er rekening mee dat het eerste stuk van de trein naar de Rifugio Resciesa vaak druk is maar na de kerk wordt dit absoluut minder. Geniet van deze relaxte wandeling en geniet van de maaltijden die de hutten hierboven bieden.

Met vriendelijke reisgroet,
Hedy Talens
Voor de Facebook leden: Zuid-Tirol / Alto Adige / Südtirol / Sudtirolo – Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen en de 3 vragen beantwoorden, wij doen de rest.

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden