2017 Travel Tip Tip 15 - Hiking Resciesa (Parco Naturale Puez-Odle) / Wandeling Raschötz (Natuurpark Puez-Geisler) Reistip 2017 Tip 15

Live vanuit Ortisei – St. Ulrich / Val Gardena – Gröden. 
Een wandel tip met interessante bezienswaardigheden! Resciesa Raschötz
-
Live from Ortisei – St.Ulrich / Val Gardena – Gröden. 
A Hiking tip with interesting viewpoint! Resciesa - Raschötz

 

Omdat het weer wat onstabiel is, heb ik gekozen voor een wandeling dichtbij huis en waar de nodige Rifugio’s/Schutzhütte (schuilplekken) zijn. Desalniettemin moet je altijd goed het weer in de gaten houden want het weer in de bergen kan zeer snel omslaan. Een rugzak met warm vest, regenjack, drinken en iets te eten is altijd raadzaam 
Voor het begin van mijn wandeling neem ik het treintje vanuit Ortisei naar Chalet Resciesa/Ratschötz dat ligt in het Parco Naturale Puez-Odle/Naturpark Puez-Geisler.                                                              
Op weg naar de top kun je tijdens dit kort treinritje  genieten van de prachtige flora en fauna van het bos. Vanuit het terras van het restaurant kunt je genieten van de Sella, de Marmolada, de Langkofel en de Schlern. Deze bergen zijn zeer indrukwekkend.

 

De wandeling begint vlakbij de uitgang de het treinstation, je neemt hierbij de Route 35 naar Rifugio Resciesa dat ongeveer 30 minuten in beslag neemt, de eerste 100m zijn steiler en daarna gaat het pad gemoedelijk.
Bij de Rifugio aangekomen, volg je de route naar de Heiligekreuzkapelle Rasciesa, een prachtige klein bergkapelletje dat Raschötz alm ligt. De huidige kapel is in 1755 gebouwd en in 2012 volledige gerenoveerd omdat de invloeden van weer en natuur hier groot zijn.

 


 

Na dit prachtige kerkje vervolg je je weg naar de top, dat stijgende pad brengt je in 20 minuten naar een prachtig uitzicht van de omliggende bergen maar het indrukwekkendst is toch wel het 7m hoge kruis was daar is geplaatst. Het beeld zelf is 3.3m hoog en gemaakt door kunstenaar Josef Bernardi Gardena in grenen meer dan tien jaar geleden. Volgens de kunstenaar is het beeld een reflectie van de omgeving waar het in staat. 

 

Als je de omgeving in je hebt opgenomen kun je twee dingen doen:
  1. Terug naar de Rifugio 
  2. Via de kam van de berg richting de Flitzer Scharte, route 31
Voor de laatste optie heb ik gekozen. De wandeling brengt je in 30-40 minuten naar een splitsing, hier ga je rechts af naar Baita Cason Hütte, een klein restaurantje op 5 minuten van het treinstation.

Deze wandeling is niet zwaar, op de klim naar het kruis misschien na. Hou er rekening mee dat het eerste stuk van de trein naar de Rifugio Resciesa vaak druk is maar na de kerk wordt dit absoluut minder. Geniet van deze relaxte wandeling en geniet van de maaltijden die de hutten hierboven bieden.

Met vriendelijke reisgroet,
Hedy Talens

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rondreis Alberta/British Columbia - mei/juni 2019 - Jasper NP

Special: The Pale Mountains, a Ladinic Saga / De Bleke Bergen, een Ladinische Sage

Rondreis Alberta/British Columbia - mei/juni 2019 - Banff / Lake Louise en omgeving.