Rondreis Alberta/British Columbia - mei/juni 2019 - Edmonton, AB

Edmonton - Alternatief Aanvliegpunt Alberta

Skyline Edmonton

Edmonton is de hoofdstad van Alberta en ligt hoogverheven boven de North Saskatchewan Rivier.
Hier bevinden zich het;
Verder staat het bekend als festivalstad, door het grote aantal culturele activiteiten dat er wordt georganiseerd.
In 1947 wordt Edmonton overheerst door de grote hoeveelheid olie die hier wordt gevonden en zorgde voor de oprichting van de Edmonton Oilers (ijshockey) en de Edmonton Drillers (voetbal).
Maar diezelfde olie is in de jaren 80 de oorzaak van een hoge werkeloosheid door de oliecrisis.
Ook Edmonton kent zijn “Zwarte Vrijdag/Black Friday” maar heeft wel een andere betekenis dan waar de meeste mensen deze naam van kennen. Op vrijdag 31 juli 1987 werd de stad getroffen door een zware tornado die aan 27 mensen het leven kosten.
Vanaf eind jaren 90 herstelt de olieprijs zich en groeit de economie hard, deze groei gaat tot aan heden gestaag door en geeft de stad meer en meer waarde.
Helaas net als in de rest van de wereld krijgt de crisis vat op Canada niet zoals in Europa en Amerika de banken crisis maar krijgt vanaf 2014 weer te maken met een dip in de oil en gas industrie. De sector met de grootste impact op Canada en deze crisis is tot op heden goed te voelen bij de Canadese bevolking.

Ik ben niet geen stadsmens dus ik heb snel een paar dingen op een rijtje gezet die leuk zijn om te doen tijdens een bezoekje.

Wat te doen in en rondom Edmonton?
  • High Level Bridge Streetcar, is een historische tramrit over de High-Level Bridge in Edmonton. High Level Bridge is een brug over de North Saskatchewan River. De brug ligt naast het wetgevende gebouw van Alberta en verbond de afzonderlijke gemeenschappen van Edmonton en Strathcona, die in 1912 één stad werden.



  • Bezoek Historisch Old Strathcona, doe je dit op zaterdag dan is hier een grote “Farmers Market”
  • 100 Street Funicular, deze lift brengt je naar het lagergelegen wandelpad, River Valley Trail, dat langs de North Saskatschewan Rivier loopt.

  • Elk Island National Park, open 24/7 – 365 dagen per jaar, staat hoofdzakelijk bekend om zijn bizons en zijn donkere nachten dus goed voor sterrenkijken en het noorderlicht. Zie mijn eerder geschreven Blog
  • Edmonton Oilers, een wedstrijd zien als je in het ijshockey seizoen bent.
  • The Periscopes & Alberta Legislature Building is de ontmoetingsplaats van de Wetgevende Vergadering en de Uitvoerende Raad. Het is bekend onder de Edmontonians, zoals de inwoners van Edmonton genoemd worden, als “The Ledge”. Het is absoluut een bezoekje waard.


  • Muttart Conservatory, de hier liggende glazen piramides bieden een prachtig contrast bij zonsondergang
  • Segway toer doen langs het Saskatchewan River Valley Trail, je kunt dit ook op de fiets doen via een van de vele fietspaden.
Groetjes uit Edmonton, Alberta
Hedy Talens
Reizenenmeer Canada / Reizenenmeer.com

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden