Rondreis Alberta/British Columbia - mei/juni 2019 - Victoria, BC


Victoria of zoals de bijnaam luidt: The Garden City - Engelser dan de Engeland zelf!



Na een heerlijke tijd in de natuur geweest te zijn is een stad voor mij als geen stadsmens, altijd een beetje lastig voor mij en om er met mijn hart over te schrijven maar ik ga een poging doen.

Victoria, BC  is de hoofdstad van British Columbia en ligt in het zuidelijkste deel van Vancouver eiland. 
Het is vanaf het vaste land te bereiken via diverse plaatsen zoals Tsawassen (direct 90 mins) en Horseshoe Bay (via Nanaimo 115 mins + autorit). 
De veerboot service is super geregeld.
De stad is vernoemd naar de Engelse Koningin Victoria maar claimt Engelser te zijn England zelf, mede door de vele Tudor gebouwen en stijl die hier veelvuldig te vinden is, zoals Butchart Gardens en Hatley Castle.


Legislature Building ⬆️    The Empress Historic Site ⬇️


De Inner Harbour is het hart van Victoria met zijn prachtige gebouwen als Legislature Buildings (parlementsgebouwen) en het Empress Hotel want indrukwekkender kun je ze niet krijgen. Het Empress Hotel is onderdeel van de Fairmont keten en is gebouwd door de Canadian Pacific Railway en staat geregistreerd als historisch gebouw sinds 1980.
Gezellige gele watertaxi’s kunnen je van punt naar punt in de haven brengen en hun groene broertjes doen langere excursies. 

De unieke watertaxi in de Inner Harbour van Victoria.
Als cultuurbarbaar ga ik natuurlijk geen bezoekje brengen aan Royal British Columbia Museum.
Beacon Hill Park, een groot stadspark, en de hier bovengenoemde Butchart Gardens sla ik met liefde over. 
Ook Craigdarroch Castle staat niet op mijn lijstje.

Maar overslaan kun je natuurlijk niet: 




Chinatown, met het smalste straatje van Canada genaamd Tan Fan Alley, vernoemd naar het Chinese gokspel Fan-Tan, het steegje was oorspronkelijk een gokwijk met restaurants, winkels, en opiumholen. 
Victoria’s Legislature Buildingsdeze zijn geopend voor publiek en je kunt hier een rondleiding boeken. 



























Fishermans Wharfis vergeleken bij die in San Francisco is het natuurlijk maar klein, maar om er met een watertaxi heen te gaan en dan even tussen de gekleurde drijfende huisjes lopen is leuk en meer omdat het mooi aanknoop punt is om een bij toeristen wat minder bekende plek te bezoeken:
The Breakwater bij Ogden Point. Een golfbreker ter bescherming van de haven, nou is dat natuurlijk niet heel spannend maar de muurschilderingen aan beide zijde van de golfbreker zijn gemaakt door de First Nations.





















In 2009, om de tradities en geschiedenis van de Esquimalt en Songhees South Salish volkeren te eren, sponsorde GVHA (Greater Victory Harbour Authority) de transformatie van Unity Wall Mural of de Eenheid Muur Schildering.  
Een project dat de golfbreker transformeerde in een enorm canvas;  First Nation artiesten werd toestaan hun verhalen met de wereld te delen en een openbaar kunstwerk te maken dat een brug zou slaan tussen culturen.  In 2013 sponsorde GVHA de creatie van de derde fase van de muurschilderingen en het schilderen van gerelateerde ontwerpen langs de buitenste golfbreker.
De reactie op het kunstwerk was krachtig en heeft een visie gestimuleerd om beide zijden van de golfbreker te bedekken;  waardoor het de grootste muurschildering in Canada is.



Bij de Inner Harbour vind je ook gedenkteken ter ere van het 100-jarig bestaan van de Canadian Navy. Ik vond het een indrukwekkend beeld en zal bij menig emoties losmaken. Ik weet niet of het aan mij ligt maar vinden jullie ook niet dat de marinier op het bankje op Prins Charles lijkt? 😉



Restaurant Tips:
Finn’s Restaurant Steamship Grill & Bar voor een goede vismaaltijd en voor lunch kan ik Milestones aanbevelen.

Hopelijk is het niet een te saai verhaal geworden maar wens jullie veel plezier met het ontdekken van Victoria, jullie doen het vast beter dan ik.

Met vriendelijke reisgroet,
Hedy Talens

Met ingang van 29 mei is er voor de facebook lezers van mijn Blog een groep beschikbaar: Canada Reis Info - Pure Passie!
Aanmelden is simpel: lidmaatschap aanvragen + de 3 vragen beantwoorden = goedkeuring 

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden