Red Desert, Wyoming - Spectaculair stukje natuur!

 Red Desert, Wyoming - hoe indrukwekkend kan het zijn.

Credit: (Gregory Nickerson, Wyoming Migration Initiative/University of Wyoming)

Nu zullen wij niet zo heel snel Wyoming van boven zien, maar wie op die manier de “Cowboy State” zou zien, zal zien dat de staat door een grote rode streep zal worden doorbroken.

Red Desert/Great Basin Divide vanaf boven gezien / Foto NASA

Dit opmerkelijke beeld laat je dan kennis maken met de “Red Desert” en is even fascinerend als afgelegen. 
De Red Desert is een woestijn- en alsemsteppe op grote hoogte in het zuiden van centraal Wyoming en strekt zich uit over het “Great Divide Basin”, een uniek gesloten bekken gevormd in het Continental Divide, en de “Killpecker Sand Dunes”, het grootste levende duinsysteem in de Verenigde Staten. 

In de 19e eeuw staken de Oregon, California en Mormon Trails, de Continental Divide over bij South Pass, net ten noorden van de Rode Woestijn. Tegenwoordig doorsnijdt de drukke Interstate 80 de zuidelijke regio van de woestijn.

Bureau of Land Management- Extreme Public Lands, Killpecker Sand Dunes
Photo by Bob Wick, BLM

Via onderstaande interactieve map krijg je een globaal overzicht van het bijzondere stukje Wyoming en zijn Red Desert

In zijn geheel strekt de Rode Woestijn zich uit over een uitgestrekt deel van het zuidwesten van Wyoming en daarbuiten - van de spookstad South Pass City in het noorden stroomt het naar het zuiden, oosten en westen, langs de grenzen van Utah en Colorado.

Leer meer via dezewebsite over dit prachtige fenomeen dat zich in Wyoming bevindt.

Een wild landschap
De noordelijke Red Desert wordt vaak omschreven als de grootste niet-omheinde woestijngebied in de Lower 48. Het is de thuisbasis van verschillende "Wilderness Study Area’s". 

Deze gebieden zijn open voor het publiek om te kamperen, jagen, vissen en wandelen, maar “gemotoriseerd gebruik” is verboden.
De Northern Red Desert heeft negen unieke WSA's, de grootste concentratie in Wyoming.
Deze speciale plaatsen helpen de “Badlands” te behouden maar ook historische paden, fossiele overblijfselen van oude zeeën, en oude Indiaanse rotstekeningen en kampen.

Alle iconische diersoorten in het westen van Wyoming zijn te vinden in de noordelijke rode woestijn. Sommige kuddes groot wild zoeken hier hun toevlucht in de winter en anderen zijn het hele jaar door bewoners. De langste migratie van muilezelherten ooit gedocumenteerd begint elk voorjaar in de noordelijke Leucite Hills.
Deze gang strekt zich uit over 240 kilometer tot de zomerranden van de kudde in de Wyoming Range.

Red Desert Driving Route.
Voor de liefhebber is er een prachtige route door de Red Desert, maar je zult goed voorbereid op pad moeten want er is geen service op deze route. Dus volle tank, eten en drinken meenemen.
En slechts een klein deel van de route is geasfalteerd en dat zijn Highway 191 en Highway 28, de rest is gravel weg. Het best wordt deze route gereden met een 4wheel drive, er is weinig tot geen mobiel ontvangst en laat je verhuurder weten dat je deze route gaat doen en gebruik alleen de Bureau of Land Management (BLM) genummerde wegen.

carfull...from Wyoming - Horses and Sandstone

Tijdens de rit zal je niet veel mensen tegenkomen maar wel is er kans om wilde paarden, gaffelbok, muilezelherten en nog veel meer te zien.

Met vriendelijke reisgroet
Hedy Talens
Reizenenmeer Canada / Reizenenmeer Blog / Reizenenmeer Fotografie
Voor de FB leden: Canada Reis Info – Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen en de 3 vragen invullen en wij doen de rest.

Print Friendly and PDF

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden