Wyoming & Zijn Meest Bekende Outlaw-Schuilplaats -

Hole-in-the-Wall -Wyoming’ Meest Legendarische Outlaw-Schuilplaats! 
That’s WY!!!!

Hole-In-The-Wall - Foto Sam Beebe (CC BY 2.0)

De beroemdste Outlaw-schuilplaats: Hole-in-the-Wall in de Big Horn Mountains
Hole-in-the-Wall is een afgelegen pas in de Big Horn Mountains van Johnson County, Wyoming, de reeks kliffen en bergen splitste in een soort van pad de Big Horn Mountains en werd één van de meest legendarisch Outlaw-schuilplaatsen.
Het legendarische verleden van Wyoming omvat legende na legende van veedrijvers, boeven en beroemde afvalligen die profiteerden van het wijd open landschap en het ruige berglandschap. 

Hole-in-the-Wall Foot Trail. Foto BLM Wyoming
The Hole-in-the-Wall is een kleurrijke en schilderachtige helling van rood zandsteen.

Deze afgelegen locatie was de favoriete schuilplaats van de “Hole-in-the-Wall Bende”, bestaande uit veedrijvers en boeven zoals de Logan Brothers en de Butch Cassidy’s “Wild Bunch Bende” waaronder zich Kid Curry en Black Jack Ketchum zich bevonden

Butch Cassidy & Sundance Kid - wie kent ze niet! De Bekende Cassidy’s Wild Bunch Bende
En dan heb ik het niet over Paul Newman & Robert Redford

Deze foto is bekend als the "Fort Worth Five Photograph." Foto Fort Worth, Texas, 1900
Zittend van links naar rechts: Harry A. Longabaugh, alias the Sundance Kid, Ben Kilpatrick, alias the Tall Texan, Robert Leroy Parker, alias Butch Cassidy
Staand: Will Carver & Harvey Logan, alias Kid Curry.

Butch Cassidy (Beaver, UT, 13 apr 1866 – vermoedelijk San Vicente in Boliva , 6 nov 1908), geboren als Robert LeRoy Parker, was een beruchte Amerikaanse treinrover, bankrover en leider van de bende.
Sundance Kid (Mont Clare in Pennsylvania, 1867 – Atocha in Bolivia, 7 nov 1908), geboren als Harry Alonzo Longabaugh , was een beruchte Amerikaanse treinrover, bankrover en lid van de bende.
Kid Curry (1867 - 17 juni 1904), geboren als Harvey Alexander Logan, was een Amerikaanse vogelvrij verklaarde en schutter en lid van de bende. Ondanks het feit dat hij minder bekend dan zijn collega-bendeleden, staat hij bekend als "de wildste van de Wild Bunch”’

Hole in the Wall Cabin bij het Old Trail Town Museum in Cody

Aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw ontmoetten de bendes elkaar in de Hole in the Wall Cabin. De hut werd in 1883 gebouwd door Alexander Gent.
Tegenwoordig is deze te vinden in het Old Trail Town Museum in Cody, Wyoming.

Vanaf het einde van de jaren 1860 tot ongeveer 1910 werd de pas vaak gebruikt door talloze outlaw-bendes. Uiteindelijk vervaagde het in de geschiedenis, met bendes die het minder vaak gebruikten. Op zijn hoogtepunt had het verschillende hutten die bendes gebruikten tijdens de strenge winters in Wyoming, en het had een stalstal, een kraal, vee en voorraden, waarbij elke bende bijdroeg aan het onderhoud van de site.

Hoog boven de vallei ligt dit prachtige uitkijkpunt van waar ze een uitstekend uitzicht hadden op iedereen die de Hole-in-the-Wall wilde binnen komen. 
Foto BLM Wyoming

Het gebied was afgelegen, gemakkelijk te verdedigen vanwege de smalle passen, en onmogelijk voor politieagenten om te naderen zonder de bandieten te waarschuwen.

Locatie: The Hole in the Wall ligt op Willow Creek Ranch
Route 25 S van Kaycee, Wyoming, naar TTT road en verder door Willow Creek Ranch.
Op de website Bureau of Land Management staat hoe je bij het “foot-trail” kunt komen, maar is absoluut geen cookie dit te vinden als ik het zo zie. 

Bord - Hole-in-the-Wall Foot Trail - Foto BLM Wyoming

Locatie: The Hole in the Wall ligt op Willow Creek Ranch
Route 25 S van Kaycee, Wyoming, naar TTT road en verder door Willow Creek Ranch.
Op de website Bureau of Land Management staat hoe je bij het “foot-trail” kunt komen, maar is absoluut geen cookie dit te vinden als ik het zo zie. 

Hieronder vind je een interactieve kaart met een voorbeeld reis vanuit Canada, maar de focus ligt op Wyoming en niet op Canada. Er is natuurlijk wel een fiks aantal kilometers aan verbonden dus hou daar rekening mee qua reisdagen en stops of overweeg hem vanuit Denver te starten en te eindigen.



Veel plezier met het ontdekken met deze oh zo mooie staat en waan je terug in de tijd van de outlaws en cowboys.

Met vriendelijke blijf thuis groet
Hedy Talens
Reizenenmeer Canada / Reizenenmeer Blog / Reizenenmeer Fotografie
Voor de FB leden: Canada Reis Info – Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen en de 3 vragen invullen en wij doen de rest.

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden