Beartooth Highway, Wyoming - Gevaarlijk of Mooi?

Beartooth Highway of US 212 - Wyoming

.
Beartooth Highway Pas - Foto Andrew Prickett 

De Cowboy State zoals zijn bijnaam luid is nooit saai want je kunt hier moeten vechten tegen sterke winden, ‘s winters sneeuwverstuiving of gewoon genieten van het uitzicht.
Maar volgens menigeen is de staat ook de mooiste maar ook gevaarlijke weg rijk, de Beartooth Highway dat een onderdeel is van de US 212 en heeft een lengte van om en nabij 110km.

 De weg begint of eindigt in Red Lodge (1.697m) en brengt je naar of van de Noordoost ingang van Yellowstone (2.245m), er zitten een behoorlijk aantal haarspeldbochten in en hij kruipt naar de Beartooth Pass Summit op 3.337m en maakt het daarmee de hoogste weg in Wyoming. 
De weg kost behoorlijk wat tijd, tussen de 2-3u, en misschien wel langer als je alles op je gemak wilt zien.

Maar of hij nou echt zo gevaarlijk is als sommige zeggen, onder normale omstandigheden betwijfel ik dat zeer want wij Europeanen zijn wel wat gewend door onze Alpenlanden.
De hoogte en weercondities zullen voor de bijnaam Most Dangerous Roads zorgen vermoed ik zo.

In de winter is hij dicht en misschien is het beter om hem met zeer hevige wind niet te rijden en alleen met goede weersomstandigheden want je wil tenslotte niet overvallen worden door sneeuwstormen op de hoge pas.
Check voor vertrek dus de weg condities vooral in mei, juni en vanaf half september want dan kan hij gesloten zijn door sneeuwresten.

Beartooth Highway vanuit de lucht - Video Mainlight Photo

Maar dat het een van de mooiste en historische wegen staat als een paal boven water, de weg brengt je door de Absoraka Range in de Rocky Mountains. Er zijn prachtige vergezichten, veel uitkijkpunten, mooie bergmeren dus genoeg om van te genieten.

Wie het verhaal liever in pdf formaat leest is hier de link.

Met vriendelijke reisgroet
Hedy Talens
Reizenenmeer Canada / Reizenenmeer Blog / Reizenenmeer Fotografie / Reizenenmeer.com
Voor de FB leden: Canada Reis Info – Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen en de 3 vragen invullen en wij doen de rest.




Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden