2016 Traveltip 12 - Santa Monica Over Los Angeles - Reistip 12

Liever Santa Monica dan Los Angeles - En dit is waarom!

-
Rather Santa Monica than Los Angeles - And this is why!


Plannen om naar Californië te gaan met als startpunt Los Angeles? 

Uiteraard blijven de meeste mensen dan in Los Angeles voor 1 of 2 nachten. En dat is natuurlijk heel goed te begrijpen.
Los Angeles is de grootste stad in Californië en de een na grootste van de Verenigde Staten. Het heeft zo'n 3.9 miljoen mensen wonen binnen de stadsgrenzen. 
Van de kleine nederzetting in september 1781 is het gegroeid naar de wereldstad van tegenwoordig, met zijn drukke haven en grote luchthaven Los Angelos International Airport of in het kort LAX.
City of Los Angelos of De Stad van Engelen met zijn filmsterren, Beverly Hills*, Hollywood Boulevard met de Walk of Fame & TLC Chinese Theater, Universal Studios en niet te vergeten Disneyland dat in Anaheim ligt iets ten Zuiden van Los Angeles.
Ten noorden van het centrum van Los Angeles ligt het Griffith Park. Hier is onder andere het Gene Autry Western Heritage Museum te vinden, een museum over het leven in het westen van de Verenigde Staten. Het is een samenvoeging van het Southwest Museum of the American Indian, het Museum of the American West en het Women of the West Museum.

*Beverly Hills: wie kent dat niet van horen zeggen of zien op tv. In deze buurt wonen opvallend veel wereldsterren in exceptioneel grote huizen. De Amerikaanse acteur Douglas Fairbanks en de Canadese actrice Mary Pickford waren de eersten die hier een landgoed kochten. Andere beroemdheden volgden al snel. Onder meer op de beroemde Mulholland Drive*
Om al die sterren goed te kleden is het beroemde winkelgebied van Beverly Hills ontstaan. Met Rodeo Drive, en de straatjes er om heen, dat het duurste winkelgebied ter wereld wordt genoemd.


*Mulholland Drive is een bekende en bochtige weg door de heuvels van Los Angeles, genoemd naar de ingenieur William Mulholland. Een deel van de weg wordt ook Mulholland Highway genoemd. De weg loopt over de heuvelrug van de Santa Monica Mountains en de Hollywood Hills en verbindt op die manier twee delen van de U.S. Route 101. De weg biedt schitterende uitzichten op zowel het Los Angeles basin als de San Fernando Valley.
TIPS die ik je kan meegeven uit eigen ervaring.
1. Doe nooit de Bevery Hills beroemde huizenroute want dat is zonde van je geld en tijd.
2. Mocht je plannen hebben om naar Rodeo Drive te gaan, doe dat dan 's middags.
    Want de sterren zijn 's morgens in geen velden of wegen te bekennen. 
    Als je het in je hotel vraagt zullen ze je er 's morgens heen sturen. En een beetje gapen naar 
    de "Rich en Famous" is toch hartstikke leuk.
De meeste bekende stranden van Los Angeles zijn: Venice Beach, Huntington Beach, Malibu en Santa Monica.
En over deze laatste, Santa Monica, wil het graag hebben want het is mijn absolute favoriet.

Aangezien ik beslist geen stadsmens ben, zit ik dan ook niet graag in een hotel in de grote stad. Ja als het niet anders kan prima maar in/bij Los Angeles heb je een prima alternatief: Santa Monica.
Santa Monica ligt op een kleine 20 minuten rijden van Los Angeles International Airport (LAX) of 35-40 minuten met het openbaar vervoer.

TIP: Als je een taxi neemt naar Santa Monica en je een auto 1 of 2 dagen later huurt kun je ook wat geld besparen op de autohuur. De hop-on-bus van LA naar Santa Monica kost je slechts $1,00.
Even een bierviltje pakken en een klein berekening maken wat het scheelt. 
Dit hangt ongetwijfeld af van het volgende:
 1. je de auto veel gaat gebruiken in Santa Monica,
 2. heel vaak een taxi gaat pakken of 
 3. gewoon het openbaar vervoer.
Wij hebben de eerste keer wel de auto gehuurd en de tweede keer pas later. 
In Santa Monica heb je zeker geen auto nodig want alle leuke dingen zijn te voet te doen. 

Santa Monica is zeer rustgevend en heeft een zeer eigentijdse sfeer.
Vele hotels zijn hier te boeken, zoals Shutters on the Beach (mijn favoriet maar dan kun je meteen een kleine lening afsluiten maar je kunt er wel de Beckham's tegenkomen 😉 of getuigen zijn van een bruiloft van allemaal oud acteurs) of ketens als Travellogde, Comfort Inn en Days Inn en alles wat daartussen ligt qua prijs. 

Er zijn veel restaurants in Santa Monica dus de keuze is ruim.
Mijn favoriete restaurants zijn:
 • Coast, het "Beach" restaurant van Shutters on the Beach  We hebben hier ontbeten, geluncht en gedineerd en het is allemaal erg goed en de sfeer is uitermate gezellig. Het heeft een goede kaart en zeer vriendelijk personeel. Mocht het druk zijn, kun je eventueel onder het genot van een drankje wachten aan de bar. Of ga er vast 's middags heen als Happy Hour begint. Kleding voorschrift is gewoon casual. TIP: reserveren is een absolute must en probeer een patio plek te bemachtigen. Het restaurant ligt onder het hotel gelegen aan de Ocean Front Board Walk. De link om te reserveren staat op de site van Coast.

Shutters on the Beach met rechtsonder Coast (casual)en daarboven 1 Pico Restaurant(fine dining). 
Bij het balkon bevindt zich het derde restaurant de Living Room (casual)


 • Living Room  gelegen op lobby hoogte van Shutters on the Beach, is waar je een makkelijke hap kunt bestellen zoals een hamburger, kaasplateau of gewoon weg een biertje, wijntje of koffie. 
 • 1 Pico , het derde restaurant van Shutters on the Beach, heeft een hele goede keuken maar heeft wel iets stijver qua stijl. Casual in een korte broek bv. zal er dan ook niet worden gewaardeerd. (Reserveren aanbevolen)
 • Catch, een visrestaurant in Hotel Casa del Mar, het zusterhotel van Shutters on the Beach dat om de hoek ligt. Dit restaurant serveert verse vis en sushi. Het is een stijlvol ingericht restaurant en de keuken is erg goed. (Reserveren aanbevolen)
 • Ocean & Vine, gelegen in Loews Beach Hotel, heeft een goede keuken maar de inrichting is wel wat donker. (Reserveren aanbevolen)
 • Bubba Gump Restaurant, dit restaurant/shack ligt op de Santa Monica Pier, het is er vaak druk en het eten is veel. Maar eigenlijk wel een must om even een hamburgertje weg te werken. Bubba Gump Restaurants (zo'n 150 inmiddels) zijn gebaseerd op de film Forrest Gump met Tom Hanks met zijn fameuze uitspraak "life is like a box of chocolates you never know what you gonna get". 
Highlights van Santa Monica:
1. Uiteraard de 
Santa Monica Pier met zijn vele leuke attracties voor kinderen. Je vindt hier:
 • Santa Monica Pier Aquarium
 • diverse winkels,  zoals 66toCali, hier eindigt Route 66.
 • Pacific Park, met een reuze rad en achtbaan maar ook springkussen enz.
 • Maar het mooiste is denk ik toch wel de "oude carrousel" die hier staat. Een in 1922 gebouwde draaimolen met 44 handgemaakte houten paarden, muzikaal begeleid door een draaiorgel. Tot 1939 was deze attractie gehuisvest in de Looff Hippodrome. Dit gebouw werd in 1987 tot National Historic Landmark verklaard

2. De huisjes van de strandwachten die zijn gebruikt voor de opnames van Baywatch.3. De boulevard van Santa Monica naar Venice Beach, dit kan lopend, rolschaatsend, fietsend of
    joggend. 
    Dit is echt een must om te doen. Het zal je veel indrukken geven over de verschillen in Santa
    Monica 
en het nabij gelegen Venice Beach. Je komt hier allerlei pluimage tegen, van ouwe
    mannen en vrouwen 
met een personal coach, pronkende jonge mannen en vrouwen en ga zo maar
    door.
    De wandeling (het gedeelte Venice Beach) is zeker niet geschikt om in de avond uren te doen
    want er 
loopt ook heel wat gespuis rond. 
    Zoals zwervers met boodschappenkarretjes, mafkezen die een snuifje te veel hebben genomen en 
    ook zakkenrollers (ook overdag).4. Winkelen doe je in Downtown & 3
th Street Promenade. 
    3th Street Promenade is een gezellige autovrije winkelstraat waar ook straatartiesten optreden. 
    Je vindt hier voor ieder wat wils.
    Van een gezellige koffieshop tot kledingzaak. Het ligt op steenworp van de Santa Monica Pier.


Ongetwijfeld ben ik wat vergeten of ik heb het misschien zelf wel gemist maar zo is het nu eenmaal.
Ik hoop dat deze tips je een leuke voorbereiding geven voor een toekomstige trip naar Californië.

Je kunt nog diverse reisroutes en hotels vinden op mijn website.
B.v de relax-trip van Los Angeles naar San Francisco in combinatie met 2-3 dagen Las Vegas maar dan vliegen van en naar LA i.p.v. rijden.

Met vriendelijke reisgroet,
Hedy Talens - reizenenmeer.com

#santamonica #venicebeach #losangeles #losangelos #california #californië #hollywood #walkoffame #rodeodrive #mulhollanddrive #coast #onepico #livingroom #shuttersonthebeach #catch #oceanandvine #bubbagump #santamonicapier #carousel #carrousel #pieraquarium #pacificpark #66tocali #visitcalifornia #cityoflosangelos 


Populaire posts van deze blog

Special: The Pale Mountains, a Ladinic Saga / De Bleke Bergen, een Ladinische Sage

La Terrazza delle Dolomiti - Het Terras van de Dolomieten

2018 Travel Tip 4 - The 3 WWW of Canada / De 3 WWW van Canada - Reistip 2018 Tip 4