2016 Traveltip 14 - Summer time in Grossarltal - reistip 14

Zomer in het Grossarldal - Wandelen en Fietsen in het Dal der Almen!
-
Summer in Grossarltal - Hiking and Biking in the Valley of Huts!


Het skiseizoen komt aan zijn einde, nog slechts een paar dagen kun je in het Großarldal de bergen afsuizen want de liften gaan op 3 april dicht voor het seizoen. 


Begin juni gaan de berghutten en liften weer open voor het zomer seizoen. Al zal het dan waarschijnlijk van het weer afhangen of alle hutten al open zullen zijn maar dat zullen er vanaf dat moment steeds meer worden. Zo gaan bv de Breitenebenalm al op 30 april open en de Loosbühealm op 1 mei
Via het toeristenbureau kun je precies te weten komen welke hutten er open zijn en wanneer de Panorama Lift gaat.

Tijdens ons korte winteruitstapje in Großarl hebben wij niet geskied maar de wandelschoenen aangetrokken. 
Een van onze tochtjes bracht ons bij het Talschluss van Hüttschlag  Hier hebben wij zomers nog niet onze kilometers gemaakt en zijn vast een beetje op ontdekking gegaan voor onze komende Großarl vakantie.

Talschluss Hüttschlag, Großarldal. 
Hüttschlag is sinds 1991 onderdeel van Nationalpark Hohe Tauern. Bereikbaar met de auto, fiets of bus. Parkeergelegenheid is aanwezig en is startpunt voor mooie wandelingen. Bezienswaardigheden zijn onder andere 
  • Boerderij Das Seegut, een van de oudste boerderijen in het Großarldal. 
  • Een informatieve wandeling (40 mins) brengt je naar het begin van het Schröderdal waar de Ötzlsee ligt. 
Tijdens onze volgende vakantie (september) zullen wij meer gaan ontdekken over de wandelingen die hier vertrekken en t.z.t. er een stukje overschrijven.
Een leuk restaurant/winkel bevindt zich vlak bij de parkeergelegenheid en heet Bauernladenstüberl
Je kunt hier een lekkere maaltijd nuttigen maar ook kun je er eigengemaakte levensmiddelen kopen. Het brood bv is super lekker en vers.Het Großarldal staat bekend om zijn 400 km wandel mogelijkheden en de 40 berghutten waar je naar toe kunt lopen of fietsen. Het biedt veel verschillende overnachting mogelijkheden, van appartement, B&B tot Luxe Hotels. In elke prijsklasse is wel een accommodatie te vinden.
Großarl zelf ligt op 924m en het hoogste punt is de "Frauenkogel" met haar 2.424m hoogte.

Vanuit het dorp kun je met de Panorama Gondel naar een hoogte van 1.850m en vanhier uit kun je een aantal wandelingen starten, zware wandelingen zitten er niet bij. Wel is er uiteraard enige conditie verreist omdat je toch op een grotere hoogte zit en je nog een aantal meter zult moeten overbruggen om de top te bereiken.
Voorbeeld wandelingen:
  • De familie wandeling, kinderwagen geschikt, brengt je via een glooiend pad naar de Spiegelsee.( Großarl Informatie geeft deze wandeling de classificatie: makkelijk dus blauw).
  • Een ander mooie middelmatige wandeling is via de Kreuzkogel naar de Gehwolfalm met een lengte van ongeveer 4 km. (Großarl Informatie geeft deze wandeling de classificatie: gemiddeld dus rood)
Gehwolfalm

Wandelen vanuit het dorp of in de omliggende plaatjes? Je kunt hier echt alle kanten op.
Makkelijk, middel of zwaar, of toch liever van hut naar hut alles is mogelijk. Je kunt je door een wandel taxi of bus naar een bepaald punt laten brengen of je auto parkeren op de vele parkeergelegenheden waar wandelingen vertrekken.

Voor een paar hele mooie wandelingen verwijs ik jullie naar een eerder blog, deze kun je bereiken via deze link.
Hier vind je ook een wandeling naar de Karseggalm met zijn 400 jaar de oudste berghut in het Großarldal, een absolute must. 
Karseggalm
We hebben naast de in bovengenoemde blog nog meer wandelingen gemaakt.
Onder andere naar Gerstreiteralm, Aigenalm-Paulhütte en de Hub-Grundalm.

Kloksgewijs: Aigenalm-Paulhütte, Hub-Grundalm en Gerstreiteralm

Geen zin in een zware wandeling dan kun je een bezoekje brengen aan de Liechtensteinklamm, deze klamm ligt aan het begin van het dal bij St. Johann in Pongau.
Liechtensteinklamm

Voor informatie over Großarl kun je terecht bij het toeristenbureau van Großarl, te bereiken via deze link

Als accommodatie kunnen we iedereen Hotel Nesslerhof ****S aanbevelen, dit hotel bestaat pas sinds 2012 maar het is uitstekend van kwaliteit.
De kamers, het eten en de service is gewoonweg fantastisch. Buiten hotelkamers is het ook mogelijk appartementen (ongeveer 200m afstand) te boeken of kamers in Alt Nesslerhof dat op hetzelfde terrein ligt als het hotel. 
Je kunt meer informatie over onze ervaring bij Nesslerhof vinden op mijn website.#salzburgerland #grossarl #grossarltal #grossarldal +Großarltal +SalzburgerLand +Hotel Nesslerhof
#hotelnesslerhof #hiking #biking #wandelen #fietsen #nationalparkhogetauern #bauernladenstuberl #gehwolfalm #valleyofhuts