Travel Tip 2015 - Tip 26 - Discover / Ontdek- Zillertal Arena / Hohe Tauern Part 2

Nationaal Park Hohe Tauern & Omgeving: Königsleiten / Wildgerlostal
-
National Park Hohe Tauern & Surrounding: Königsleiten / WildgerlostalIn dit tweede deel van Nationaal Park Hohe Tauern ga ik in op 2 andere delen:
  • het Wildgerlosdal 
  • het skiplaatsje Köningsleiten.
Locatie technisch liggen ze recht tegenover elkaar met de Gerlosstraße ertussen.


In het Wildgerlosdal, het dal ligt ingesloten tussen Tirol en Salzburgerland, ligt de Speicher Durchlaßboden. 
Langs dit stuwmeer ligt een weg die je naar Restaurant/Hotel Finkau brengt, ongeveer 5 km van de Gerlosstraße. Een smalle weg slingert langs het meer met aan het einde een grote parkeerplaats en speeltuin/dierentuin voor kinderen. 

Er wordt hier ook veel gevist onder supervisie van de daar loslopende koeien en je kunt een rondwandeling om het meertje maken.


Hier starten diverse wandelingen maar wij gaan voor de wandeling naar de 
Leitenkammerklamm.
De Leitenkammerklamm heeft buitengewoon interssante erosievormen met verschillende kolken en uitspoelingen. Diverse uitkijkpunten bieden een goede mogelijkheid voor fotograferen
Je kunt de auto parkeren op de parkeerplaats bij het restaurant maar de waard vraagt een kleine vergoeding. Sommige parkeren hier de hele dag dus dat is wel te begrijpen. Wij waren er vrij laat en hoefde dus bij navragen niet te betalen. Tevens is hier een informatie plek waar je, na aanmelding, met een gids kunt wandelen.
De wandeling naar de voet van de klamm is makkelijk en geleidelijk, daarna kun je kiezen hoe je naar boven wandelt, langs de klamm of via de weg. Langs de klamm is mooier en zwaarder maar kom je langs alle uitzichtspunten van de klamm.


Als je boven bent aangekomen vind je daar de Trisser Alm (1.584 m) waar je een stop kunt maken voor een hapje en/of drankje.
Van hieruit kun je nog veel verder het Wildgerlosdal in wandelen. Aangezien wij erg laat waren hebben we wat gedronken en zijn teruggekeerd.
De wandeling biedt zeer veel mooie foto momenten en de klim is absoluut de moeite waard.


Dan naar Königsleiten, het dorpje ligt op1.600m. Een prima plek om in september te gebruiken als basis voor het Nationaal Park Hohe Tauern maar verwacht niet dat er veel open is of vertier want dat is er niet. De lokale supermarkt, een sportzaak, het planetarium en de gondel is open. Ons hotel, Hotel der Königsleitnerwas zeer prettig en modern Oostenrijks ingericht. Prijs kwaliteit ervan is uitstekend. En zeker 's winters ligt het hotel goed ten opzichte van de lift. Het maakt het hotel voor families met kinderen interessant.
Een korte wandeling brengt je, via een stijgende weg, naar de gondel van het dorp. Deze gondel brengt je naar het hoger gelegen skigebied op 2.264m. Zomers kun je wandelen naar het hoogste puntje, de Königsleitenspitze op 2.315m. Het uitzicht is prachtig en overziet een groot deel van het dal. Tijdens onze trip hadden we sneeuw op de top van berg en dat geeft wel iets speciaals in september vonden wij.

Nou kun je natuurlijk op diverse manieren naar beneden zoals 
  • weer de gondel 
  • een wandeling 
  • maar je kunt ook via de Jodelwandelweg naar beneden.   
De Jodelwandelweg  brengt je langs een aantal punten die te maken hebben met jodelen en karakteristieke tiroler gebruiksvoorwerpen. Je komt bv langs een grote lederhose tegen, bergschoenen, muziekhuisje en alpenhoorns. Onder het motto iedereen kan jodelen kan je deze wandeling doen en uitproberen. De wandeling kan onderbegeleiding gedaan worden en dan krijg je een kleine jodelcursus. Deze wandeling is kostenloos als je een gästekarte hebt. De wandeling is leuk voor jong en oud en duurt tussen de 2-3 uur.

Deze alpenhoorns staan bij de Larmach Alm, een erg leuk restaurant voor een uitstekende lunch en het fraaie uitzicht krijg je er gratis bij.

Meer informatie over de Zillertal Arena vind je door hier te klikken

#leitenkammerklamm #wildgerlostal #königsleiten #salburgerland #myaustria #visitaustria #discoveraustria #finkau #trisselalm #jodelwanderweg #oostenrijk #austria #hotelderkönigsleitner #königsleitenspitze #larmachalm

Reacties

Populaire posts van deze blog

Special: The Pale Mountains, a Ladinic Saga / De Bleke Bergen, een Ladinische Sage

La Terrazza delle Dolomiti - Het Terras van de Dolomieten

2018 Travel Tip 4 - The 3 WWW of Canada / De 3 WWW van Canada - Reistip 2018 Tip 4