Rondreis Alberta/British Columbia - mei/juni 2019 - Veerboot Vancouver Island & Nanaimo

Nanaimo of zoals de uitspraak is “nenaimou” aan de Strait of GeorgiaVandaag ga ik verder naar Nanaimo gelegen op Vancouver Island. Het eerste stuk gaat dus via de Sea to Sky Highway naar Horseshoe Bay om daar de veerboot te nemen naar Nanaimo op Vancouver Island. Deze veerboot gaat regelmatig en je moet tussen de 30 en 60 minuten van tevoren aanwezig zijn als je gereserveerd hebt. Ik had de boot van 15.30u gereserveerd omdat ik een stop wilde maken bij de Shannon Falls & Sea to Sky Gondola maar omdat de gondel ‘s morgens dicht zou zijn heb ik het een dag je eerder gedaan vanuit Whistler. (Zie mijn blog over Whistler)

Porteau Cove
Onderweg van Whistler naar Nanaimo, een lunch pauze in gelast bij Porteau Cove Provincial Park

Wachten voor de veerboot

Bij Horseshoe Bay aangekomen gaat alles heel soepeltjes, reservering laten zien, dan de betaling doen bij het volgende stop punt en in de aangewezen rij gaan staan en dan gaat het wachten tot vertrek beginnen.
Ik was redelijk vroeg dus ben ik maar even via de loopbrug het plaatsje ingelopen. Je hangt een informatie bord hoe laat de boot verwacht wordt. Je moet er in ieder geval voor zorgen dat je een half uur voor schema weer terug bij je auto bent. Helaas ging de boot met een half uurtje vertraging weg.
Het was redelijk heiig en er stond een redelijk windje dus je moet er wel even opletten dat je niet precies onder de rook van de boot gaat zitten.
                       
In Nanaimo of zoals de uitspraak is “nenaimou”, heb ik voor 1 nachtje het Coast Bastion Hotel geboekt, simpel weg omdat ik dan vandaag meer tijd had om dingen te doen en geen zin had meteen nog eens vele kilometers te moeten rijden naar mijn volgende bestemming.

Het is geen straf om in Nanaimo te verblijven, want het is niet alleen een van de oudste steden van BC maar het ligt aan de Strait of Georgia. De stad biedt prachtige uitzichten en beschikt over vele eilanden, stranden, lagunes en veel provinciale parken. 
Door Nanaimo wandelend kom je vele historische gebouwen tegen, zoals het musea waar veel overblijfselen te vinden zijn uit het steenkolenmijnen en First Nations tijdperk.

Maffeo Sutton Park

Je kunt hier ook de 4.5 kilometer lange Harbourfront Walkway lopen, deze wandeling brengt je langs de Swy-a-Lana-Lagoon (een door de mens aangelegde getijdepoel), Maffeo Sutton Park en vele bistro’s en barretjes.

Lighthouse Bistro & Pub

Tip: Lighthouse Bistro & Pub aan de haven met prachtig uitzicht. Als je voor de Bistro kiest kun je lekker buiten zitten en zijn er overheerlijke visgerechten zoals Hot Seafood Pot of Scampi Ravioli.
Kies je voor de Pub kun je gaan voor het normale pub eten zoals hamburgers en sandwiches


Haven van Nanaimo, op de achtergrond Gabriola Island

Als je hier eventueel wat langer bent zou je met de voetgangers veerboot over kunnen naar Gabriola Island om daar een mooie wandeling te maken of Newcastle Island Marine Provincial Park, je kunt hier wandelen en fietsen en je treft hier nog een uitkijktoren van de Hudson’s Bay Company aan.

Verder zijn hier Pipers Lagoon Park (beschutte lagune met wandelpaden en mooie uitzichtpunten over het water) en Neck Point Park, de laatste ligt iets verheven Pipers Lagoon Park, hier vind je kliffen, stranden en wandelpaden. Beide zijn zeer geschikt om zeeleeuwen aan te treffen. En zeker van Neck Point Park heb je de mogelijkheid om orka’s en otters te zien.

Verder staat Nanaimo bekend om zijn “Nanaimo Bar”, een dessert van Canadese oorsprong. Het bestaat uit drie lagen: een wafel en kokosnoot kruimel-base, custard gearomatiseerde botersuikerglazuur in het midden en een laag chocolade crème bovenop. 
Er bestaan veel soorten, bestaande uit verschillende soorten kruimels, verschillende smaken ijs (bijv. Munt, pindakaas, kokosnoot, mokka) en verschillende soorten chocolade.De vroegste bevestigde gedrukte kopie van het recept met de naam "Nanaimo bar" verscheen in het Edith Adams 'kookboek (14e editie) uit 1953.

Met vriendelijke reisgroet
Hedy Talens
Reizenemeer Blog / Reizenenmeer Canada / Reizenenmeer.com

Met ingang van 29 mei is er voor de facebook lezers van mijn Blog een groep beschikbaar: Canada Reis Info - Pure Passie!
Aanmelden is simpel: lidmaatschap aanvragen + de 3 vragen beantwoorden = goedkeuring 

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

2016 Traveltip 26 - Lake Garda, Italy - The Landmarks / Gardameer, Italië - De Bezienswaardigheden Reistip 2016 tip 26

Top Drive - Highway 101 - The Oregon Coast / Super route - De Kust Van Oregon