Othello Tunnels Trail

Coquihalla Canyon Provincial Park / Othello Tunnels: Een Knap Staaltje Werk uit 1915.


Vanuit Tunnel # 1 kijken naar Tunnel #2 en #3

Othello Tunnels.
Aan de buiten rand van Hope, BC ligt het Coquihalla Canyon Provincial Park, dat in de wandelgangen de Othello Tunnels wordt genoemd.
De Othello-tunnels zijn een reeks oude treintunnels en bruggen die door de massieve granieten muren snijden, door de canyon en langs de rivier.

Het park omvat de kloof van de Coquihalla rivier en een buitendienst gestelde spoorlijn genaamd Kettle Valley Railway.
De Kettle Valley Railway was een dochteronderneming van de Canadian Pacific Railway die in het zuiden van British Columbia, ten westen van Midway via Myra Canyon (Kettle Valley Tresle), Coquihalla en ten slotte Hope, verbonden met de belangrijkste CPR-lijn.
De KVR werd geopend in 1915 en raakte vanaf 1961 meer en meer in verval.

De oude spoorbrug nog zichtbaar onder de huidige brug.
Over deze spoorlijn ligt nu een wandelpad genaamd Othello Tunnels Trail.
Het pad heeft een lengte van 3,5 km heen en terug. Duur ongeveer een uur.
Volg vanaf de parkeerplaats de borden langs een brede pad, dit voormalige spoorwegbed is vlak en is geschikt voor iedereen dus ook rolstoel en kinderwagen vriendelijk.  

Coquihalla Rivier

Tunnel #2

Op kaart van de brochure staan 5 tunnels maar als je ze loopt tel je er eigenlijk maar 4. Na de laatste draaien veel mensen om want hier is het einde van de Othello Tunnel wandeling. Maar je kunt nog verder lopen want het is het Kettle Valley Trail en deze zou je zelfs terug naar Hope kunnen brengen of terug naar de parkeerplaats via de bergen. Dit staat aangegeven zo’n 10-15 minuten lopen na de laatste tunnel. Het stukje tussen de tunnel en dit bordje is een prachtig stukje natuur met bomen bedekt met mos en vele varens.






















Trivia
De rotswanden van het park en de relatief korte afstand tot Vancouver hebben ertoe geleid dat er veel populaire films zijn opgenomen zoals First Blood (1982) met Sylvester Stallone als John Rambo, Shoot to Kill of zoals hij ook genoemd wordt Deadly Pursuit (1988) met Sidney Poitier en Tom Berenger. 2 Echte klassiekers maar ook de horror film The Cabin in the Woods (2011) met Chris Hemsworth, zijn allemaal gefilmd in Coquihalla Canyon.

Met vriendelijke reisgroet,
Hedy Talens
Reizenenmeer Canada /  Reizenenmeer Blog / Reizenenmeer.com / Reizenenmeer Fotografie

Met ingang van 29 mei is er voor de facebook lezers van mijn Blog een groep beschikbaar: Canada Reis Info - Pure Passie!
Aanmelden is simpel: lidmaatschap aanvragen + de 3 vragen beantwoorden = goedkeuring 

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden