Dorf Tirol / Tirolo: Bezoek 2 van de 800 Kastelen en Burchten die Zuid-Tirol heeft.

Een Trip naar de Kastelen van Dorf Tirol / Tirolo,  Zuid-Tirol, Italië

Schloss - Landwirtschaft Museum Brunnenburg

Dorf Tirol ligt net buiten Meran/Merano op weg naar het Passeier Tal/Val Passiria.
Het is een gezellig dorp met veel restaurants. Je moet je auto parkeren aan het begin van het dorp of je kunt met de stoeltjeslift vanuit Meran naar boven en vandaar is het ongeveer 20 minuten lopen naar Dorf Tirol.
Naast een bezoek aan de kastelen heb je hier ook veel wandelmogelijkheden.

Zuid-Tirol staat bekend om zijn vele kastelen (ongeveer 800 kastelen en burchten) en vandaag bezocht ik er twee: Castle Tyrol en Schloss Brunnenburg.
Kasteel Tirol is indrukwekkend groot en Schloss Brunnenburg is klein, maar ik vond het kleinere slot veel indrukwekkender, omdat het meer ziel heeft.

Schloss Tirol

Kasteel Tirol - Castello Tirolo
Het Kasteel Tirol gebouwd in de twaalfde eeuw, is het belangrijkste kasteel in Tirol en de naamgever van de regio. De naam Tirol werd oorspronkelijk gebruikt voor het gehucht rond het kasteel. Het is een museum waar de geschiedenis van het kasteel tot op de dag van vandaag wordt uitgelegd. Je kunt hier vele uren doorbrengen.
Voor de lekkere trek kun je naar het restaurant gaan dat net onder het kasteel ligt. Je kunt hier ook een roofvogel show bezoeken, deze worden twee keer per dag gehouden.

Courtyard of Schloss Brunnenburg

Slot Brunnenburg – Castello Fontana
Rond 1.250 bouwde Wilhelm Tarant op een glaciale puinhoop (nederzetting uit de ijstijd) onder Kasteel Tirol, De Brunnenburg  deze  dankt zijn naam aan een nabijgelegen bron. Door de eeuwen heen werd het kasteel een ruïne, maar aan het begin van de 20ste eeuw werd het kasteel radicaal gerestaureerd. De invloedrijke Amerikaanse dichter Ezra Pound (1885-1972) woonde ooit in de Brunnenburg en aan hij is het daar gelegen studiecentrum genoemd

Deze tour neemt de hele dag in beslag, dus neem je tijd en geniet van de schoonheid van deze twee kastelen.

Ik wens je een hele fijne kastelen dag.
Met vriendelijke reisgroet
Hedy Talens

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden