Travel Tip 2015 - Tip 3 Zermatt en Matterhorn - 150-jarig Jubileum

Zermatt en Matterhorn - 150-jarig Jubileum



Het Zwitserse Zermatt krijgt dit jaar nog meer aandacht dan normaal want het viert de 150ste verjaardag van de eerste beklimming van de Matterhorn. 
Zo zal er een openlucht toneelstuk zijn over Edward Whymper 's beklimming van de Matterhorn 150 jaar geleden en ook het muziekfestival Zermatt Unplugged in April. Dit zijn slecht 2 van de vele feestelijkheden die zal plaats vinden  




Meest spannend zal de heropening worden van de Hörnlihütte (basiskamp van de beklimmers van de Matterhorn) in juli.
De Hörnli hut werd in 2014 gesloten ivm werkzaamheden en voor het 150-jarig jubileum zal de hut feestelijk worden heropend op 14 juli 2015
De verbeterde hut (dateert uit 1880) zal goede riolering en verwarming hebben, en wordt aangesloten op de 100-jarige Matterhorn Lodge (Belvédère gebouwd in 1911), die later zal worden gesloopt.
Aan de voet van de Matterhorn ligt het zeer bekende Zermatt en ligt  in het Duitstalige gedeelte van Wallis.

Zermatt is een bekende wintersportplaats met skigebied en een populaire toeristische bestemming. Tot halverwege de 19e eeuw was het voornamelijk een landbouwgemeenschap. De namen Zermatt en Matterhorn verwijzen naar de alpenweiden of matten in de vallei. Zermatt werd toen "ontdekt" door Britse bergbeklimmers. De daaropvolgende strijd om als eerste de top van de Matterhorn te bereiken maakte het dorp wereldberoemd en sindsdien is Zermatt een gewilde toeristenplaats geworden. De 124 hotels en de vele vakantiewoningen bieden in het hoogseizoen plaats aan meer dan 17.500 gasten.

De Matterhorn (Italiaans : Cervino en Frans: Cervin) is één van de bekendste bergen ter wereld. De berg heeft een hoogte van 4.478m en ligt in de Walliser Alpen, op de grens van Zwitserland(Wallis) en Italië(Val d’Aosta).
Vanuit het aan de voet gelegen Zermatt heeft men een uitstekend uitzicht op de berg.  
De Oostzijde van de Berg is het meest bekend door zijn statige vorm en is dan ook het symbool van Zwitserland.
Van de kant van Zermatt heeft de Matterhorn een piramide-vorm, het is bijna een toren. Dat maakt hem meteen moeilijk te beklimmen.



Het dorp is autovrij. 
Het vervoer binnen Zermatt vindt plaats met elektrische voertuigen of paard en wagen.


Voor gedetailleerde informatie over Zermatt, hotels, parkeren, vervoer en trein kun je terecht op mijn site.

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden