Zwitserland - Oostenrijk - Europese Wintersportplaatsen in trek bij de Amerikanen

Onze eigen Europese wintersportplaatsen hebben toch een aantrekkingskracht voor Amerikanen, ondanks dat ze zelf beschikken over prachtige skigebieden.


CN Traveler heeft een aantal lijstjes gepresenteerd waar Oostenrijk en Zwitserland weer is worden "gehighlight".


Lijstje 1 bestaat uit de top 20 best skiplaatsen in Europa, gekozen door de lezers van CN Traveler.
Op dit lijstje staan plaatsen in Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk.

Zoals ik 2 dagen geleden al heb geschreven staat Zermatt daar uiteraard bij, met als reden dat het omringd is met de hoogste bergtoppen en daaraan verbonden Cervinia omdat het mogelijk is om vanuit Italië naar Zwitserland te skiën.
Crans Montana wordt genoemd om zijn mooie vergezichten op de Matterhorn en Mont Blanc (staat op het lijst van Frankrijk).
Interlaken met zijn bijzondere skigebied Jungfraujoch.
In Oostenrijk - ja kan je eigenlijk niet om deze plaatsen heen:
Ischgl, Sölden, St. Anton am Arlberg, Lech-Zurs am Arlberg - allen prachtige afdaling en goede stap/feestdorpen. -> dit laatste brengt mij bij lijstje 2.

Lijstje 2 de gids tot de best skigebieden in Europa, gebaseerd op de beste afdalingen en après-ski. Verder staat er ook in wat je het beste kunt doen als Amerikaan die gaat skiën in Europa. Het moet voor hen een stuk goedkoper zijn in Europa te skien dan voor ons Europeanen in Amerika op het moment met de Euro/Dollar.
Wederom Zermatt maar ook de mondaine plaatsen Gstaad en St. Moritz
Het Oostenrijkse rijtje is nagenoeg het zelfde alleen ontbreekt hier Sölden
Ook in Frankrijk staat een heel lijstje maar ik heb nog nooit geskiëd in Frankrijk dus kijk op het lijstje voor de namen.

Lijstje 3 bestaat uit 9 ongelooflijke "IJsgrotten" uit de hele wereld
Hierop staat de Eisriesenwelt in Werfen in Oostenrijk alleen is deze grot 's winters gesloten en gaat deze weer in mei 2015 open. Maar mocht je hier naar toe willen of gaan vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan Burg Hohenwerfen. Deze burcht is filmlocatie geweest voor de film. Where Eagles Dear of Als Adelaars vielen ze aan met Clint Eastwood en Richard Burton uit 1968.

     Eisriesenwelt, Werfen.


En in Zwitserland het Ice Pavillion, Mittelallalin, Saas Fee. Deze grot is de grootste ijsgrot in Wereld en is toegankelijk via een 70 meter tunnel vanaf het bergstation. De toegang is niet inbegrepen in de lift prijs.

Ice Pavillion, Mittelallalin

Mocht je hier naar toegaan of zijn, vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan het 's werelds hoogste draaiende restaurant Mittelallalin gelegen op een hoogte van 3.457m

Draaiend restaurant op Mittelallalin

En wat het misschien nog aantrekkelijk maakt om nu naar Saas Fee te gaan is dat ze feest vieren met speciale aanbiedingen.
Van 10-23 Januari 2015 neemt Saas-Fee je mee terug in de tijd.
Dit om hun 30, 150 en 165 jarig jubileum te vieren en dit doen zij met 2 winter thema's, aanbiedingen in volledige stijl van de jaren 80 en nostalgische trips terug in de tijd.
En als klap op de vuurpeil krijg je deze aanbiedingen tegen de prijzen van 30 jaar geleden.

@myswitserland
#Zermatt
#Gstaad
#Crans_Montana
#St_Mortiz
#Saas_Fee

@autria
#Ischgl
#Sölden
#St_Anton_am_Arlberg
#Lech_Zurs_Am_Arlberg
#Werfen

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden