Upcoming Big Events - Olympiaregion Seefeld - Komende Grote Evenementen

Komende Evenementen in:
Olympiaregion Seefeld, Tirol - Bekend om zijn Grote Sneeuwzeker Langlauf Gebied 
-
Upcoming Events in:
Olympiaregion Seefeld, Tyrol - Known for its Snow Secure Cross-Country Area.1. 44ste KAISER MAXIMILIAN LAUF - VISMA SKI CLASSIC
Zondag 7 februari 2016 vind de 44 Kaiser Maximillian Lauf plaats maar op een ongewone plek, niet in Oberammergau maar in Seefeld. Door gebrek aan sneeuw heeft sneeuwzeker Seefeld zich spontaan als plaatsvervanger aangeboden zodat het evenement kan plaats vinden. 

De dames beginnen om 08.00u en de mannen om 08:20u. De afstand is 65 km afstand en in 3 rondes is de op klassieke techniek geschoolde langlauf wedstrijd voltooid. Locatie met start en finish is bij de Seefelder Seekirchl..
Een finish van de beste 120 professionals, met bekende World Cup lopers zoals Petter Eliassen, Tord Asle Gjerdalen, Anders Aukland, Britta Norgren, Katerina Smutna en Seraina Boner) wordt verwacht tegen 12.00 u.
Vanaf 12.00u  is het startsein voor de amateurs, waarbij naar verwachting ongeveer 300 langlaufers aan mee zullen doen. Deze amateursporters doen 1 klassieke ronde over een afstand van 22km.
Meer informatie op de website van Seefeld.

2. 46ste INTERNATIONALER GANGHOFER- & MINIGANGHOFERLAUF 
Op 5-6 maart 2016 vind de jaarlijks terugkerende Ganghoferlauf * plaats in Leutasch.
De Ganghoferlauf Leutasch is de oudste en grootste langlauf wedstrijd in Tirol.
Het geldt dan ook als de meest prestigieuze en is het absolute hoogtepunt van de Olympische regio Seefeld. Elk jaar trekt het evenement meer dan duizend deelnemers met prachtige routes door de Leutaschdal.

5 Maart 2016 start om 9.00u de klassiek geschoolde langlauf wedstrijd van 25 en 50km voor dames en heren. Om 13.00u start de MINI Ganghoferlauf. Diverse activieten vinden plaats op de dag.
6 Maart 2016 beginnen de freestyle wedstrijden voor dames en heren, 9.30u start de 20km en om 10.00 de 42km wedstrijden.
Start en finish vindt plaatsbij het Ganghofer Ski Stadion in Leutasch.
Meer informatie en het exacte tijdschema vind je hier.


3. 3e WINTERPARTY SEEFELD MIT VOLKS-ROCK’N’ROLLER ANDREAS GABALIER ALS STARGAST.
Mocht je het langlaufen kijken zat zijn dan kun je 5 maart 2016  terecht in Seefeld voor de grootste “Winter Party” in de Alpen. De superster Andreas Gabalier rockt weer in Seefeld om opnieuw duizenden fans en gasten in een prachtige open-air omgeving te laten genieten.
Meer informatie over tijden en ticket prijzen vind je hier.


* De Ganghoferlauf is vernoemd naar de Duitse schrijver Ludwig Ganghofer(7 jul 1855 – 24jul 1920
   en is waarschijnlijk de meeste gelezen en boekverfilmde schrijver uit Duitsland. Hij had een jachthut 
   in het Gaisdal bij Leutasch. Het was in zijn tijd een grote eer als je werd uitgenodigd in de jachthut. 
   De school in Leutasch  heeft een musuem over het leven van Ludwig Ganghofer.

Meer informatie over Leutasch en zijn prachtige omgeving vind je op mijn website. Het is namelijk niet alleen mooi om te langlaufen want zomers is het hier ook goed wandelen en fietsen. Leutasch is een prima uitgangspunt om de omgeving te ontdekken. Het biedt veel accommodatie mogelijkheden van hotels, B&B maar ook appartementen.

Populaire posts van deze blog

Special: The Pale Mountains, a Ladinic Saga / De Bleke Bergen, een Ladinische Sage

La Terrazza delle Dolomiti - Het Terras van de Dolomieten

2018 Travel Tip 4 - The 3 WWW of Canada / De 3 WWW van Canada - Reistip 2018 Tip 4