Kootenay Rockies & The Golden Triangle Circle Route

Golden Triangle Circle Route, Kootenay Rockies - Een Fantastische Rondreis! 


Kootenay Rockies seen from Invermere, BC


Iedereen die hier al eens is geweest of van plan is een reis in de Canadese Rockies te maken, komt automatische in aanraking met delen en misschien de hele Golden Circle Triangle Route.

Laten we deze rondreis beginnen in Banff.

Deel 1   
Banff, AB naar Lake Louise, AB – 57 km, als je de via de Trans-Canada Highway 1 gaat, duurt dit ongeveer 40 minuten. Als je de Bow Valley Parkway 1A neemt is de afstand 58 km maar duurt 60 minuten. 
Dit is zonder stops op de Bow Valley Parkway. 

De Bow Valley Parkway heeft een verplichte rijbeperking, tussen Johnston Canyon Camping Ground tot de Fireside Picnic Area (17 km). Van begin maart tot eind juni vanaf 20.00u tot 8.00u.
Dit ter bescherming van de dieren die in dit gebied leven zoals herten, wolven, beren en poema. Langs deze prachtige weg, zeer populair bij fietsers, wild- en fotoliefhebbers, zijn er sommige punten die je niet echt kunt negeren.    
Johnston Canyon
  • De Sawback Burn hier zijn de overblijfselen van de gecontroleerde brand uit 1993 te zien.
  • Johnston Canyon, deze Canyon is echt een verplichte stop, de wandeling is zeker de moeite waard met zijn watervallen en hoge rotswanden. In het hoogseizoen is het hier heel druk, dus ga vroeg op de pad of neem de shuttle want er is maar beperkte parkeergelegenheid.
  • Castle Mountain Outlook, gelegen aan de voet van de indrukwekkende Castele Mountains, hier begint een 7,4 km rondwandeling.
  • Morant’s Curve, een van de meest gefotografeerde plekken, want hier kun je trainen langs de rivier zien slingeren met op de achtergrond Mt. Temple & Fairview Mountain
Deel 2
Aangekomen bij Lake Louise, AB gaan we naar Golden,BC via de Trans-Canada Highway 1, dwars door Yoho National Park – 84 km waar je iets meer dan een uur, maar dan zijn de hoogtepunten er nog.
  • Kicking Horse Pass nationale historische site, de hoogste Van Deze snelweg 1 
  • Spiral Tunnels, een hoogstandje rails- en tunnelbouw om een veiliger weg vinden voor de trein waar het een steile pas moest overwinnen. Helaas zijn er geen vaste tijden dat de trein komt, met een beetje geluk zie je de locomotief van de trein die de bovenste tunnel verlaat en het achterste deel van de trein die de onderste tunnel in gaat.
  • Takakkaw Falls, net voor het dorp Field is de afslag naar een indrukwekkende waterval, de weg is meestal geopend van medio juni tot medio oktober en alleen toegankelijk voor auto's en fietsers, dit in verband met de smalle bochten in de weg. 
  • Emerald Lake, net voorbij het dorp Field, ligt dit prachtig turquoise meer en aan het begin van deze afrit is de Natural Bridge die in de Kicking Horse River ligt.
Natural Bridge near Emerald Lake

Deel 3
Bij Golden, BC ga je weer naar het zuiden via de Highway 95 naar radium Hot Springs, BC - 103 km waar je iets meer dan een uur over doet. Onderweg kom je 's werelds grootste peddel tegen en is opgenomen in de Guinness Wereldrecord Boek.

Deel 4
In Radium Hot Springs, BC neem je de snelweg 93 Oost naar Kootenay National Park, AB om terug te keren naar ons beginpunt. Een afstand van 135 km en duurt ongeveer 1.45u. Daarnaast zijn er natuurlijk de nodige bezienswaardigheden.
  • Sinclair Canyon, met zijn rode kliffen, ligt net na de afrit en vormt een natuurlijke ingang van Kootenay National Park
  • Radium Hot Springs Mineral Pools, hier je heerlijk dobberen in verschillende baden die allemaal een andere temperatuur hebben. 
  • Op de Sinclair Pass ligt Olive Lake met enkele korte wandelingen en uitkijkposten
  • Kootenay Valley Viewpoint waar je een prachtig uitzicht hebt op de vallei en de bergen.
  • Paint Pots, mijn favoriete wandeling, hier zijn roest-gekleurde minerale bronnen met okerkleurige kusten. 
Paint Pots, Kootenay National Park
  • Marble Canyon is een zeer geliefde foto spot
  • Vermilion Pass met het Continental Divide. Hier zie je restanten van de gigantische bosbrand die hier vele jaren geleden woedde.
Continental Divide, Kootenay National Park

Samengevat ongeveer 380 km, die je daadwerkelijk kunt doen in 1 dag, maar niet de waarde geeft die hij eigenlijk verdient, dus je het kunnen opdelen in 2 delen.

Een map met meer van deze "Circle routes" in de Kootenay Rockies kan worden hier gedownload.
En zoals ik al in het begin aangaf, deze route is vaak automatisch deel van je geplande route, vooral als je de Canadese Rockies combineert met Brits Columbia.

Hopelijk heb je iets aan deze korte en beknopte samenvatting van een prachtige route. Het is samengesteld uit een combinatie van mijn eigen ervaring en informatie uit Kootenay Rockies Toerism..

Met vriendelijke reisgroet,
Hedy Talens
Voor de FB leden: Canada Reis Info – Voor Oost en West uit Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen en de 3 vragen invullen en wij doen de rest.


Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden