US State Parks Deel 1 - Beste/Mooiste/Bijzonderste in de aan Canada gelegen Staten!

US State Parken - De 2 Beste/Mooiste/Bijzonderste in de aan Canada gelegen Staten
-
Perfect voor een combinatie!

Canada is een prachtig uitgangspunt om een stukje van de aan Canada gelegen staten mee te pikken.
Met de Staten van deel 1 kan dat vanuit Vancouver, Calgary en Winnipeg worden gedaan - uiteraard kan dit ook omgekeerd vanuit Amerika maar dit is niet mijn insteek in dit Blog.
Foto Alex Riereck
Chugach State Park
18620 Seward Hwy,
Anchorage, AK 99516
Alaska
Een van de grootste state parken van het land kan het qua grootte wedijveren met vele nationale parken. Dit park is vernoemd naar de inheemse bevolking van de regio Upper Cook Inlet en wemelt van de ruige wildernis waar Alaska het meest bekend om staat. Met enorme gletsjers, kilometerslange kustlijn van de oceaan, sprankelende saffier-kleurige meren en een gevarieerd scala aan dieren in het wild (u vindt tal van elanden en bruine beren), is het verrassend dat dit park zo toegankelijk is - op slechts elf kilometer van het centrum van Anchorage


Foto Beau Stanton
Kachemak Bay State Park
Homer, AK 99603
Alaska
Je kunt er allen met een boot of vliegtuig komen (waarschijnlijk vanaf Homer), omdat er geen toegang is tot een groot deel van het park - en dat is wat deze ongerepte wildernis in stand houdt waar walvissen, zeeleeuwen, elanden en een ongelooflijk gevarieerd aanbod van zeevogels.  Maar de belangrijkste troef blijft de ecologische diversiteit: of je nu op zoek bent naar zandstranden, dichte bossen of enorme ijsvelden en gletsjers, je vindt het hier allemaal.


Foto Nicolea Gheorghe
Cape Disappointment State Park
244 Robert Gray Dr,
Ilwaco, WA 98624
Washington
Vuurtorens staan schildwacht boven op winderige kliffen, zeegeuren wapperen door de lucht en golven botsen met een crash waar de Stille Oceaan de Columbia-rivier beneden ontmoet. Vernoemd naar de eerste gedwarsboomde reis van kapitein John Meares om de Columbia te vinden, is Cape Disappointment doordrenkt van noordwestelijke geschiedenis. Wandel door oerbos of rond zoetwatermeren, zoutwatermoerassen en oceaangetijden.
    
Foto Paul Harrett
Deception Pass State Park
41229 State Rte 20,
Oak Harbor, WA 98277
Washington
Langs het Pacific Northwest Trail en is de verbinding tussen Whidbey Island en Fidalgo Island ligt dit juweel van een park met prachtig inhammen, kliffen en een prachtig burg.








Foto Dane
Smith Rock State Park
Terrebonne, OR 97760
Oregon
Als een van de natuurlijke wonderen van Oregon, met dramatische kliffen, torenhoge rode rotsen en een meanderende rivier,  is het zeker een bezoek waard Of het nu voor een korte stop is om uit te kijken vanaf een van de geweldige uitkijkpunten bij de ingang van het park of om goed te verkennen door naar beneden te gaan in de kloof.



Foto Shabbir Jasdanwala
Oswald West State Park
Arch Cape,OR 97102
Oregon
it park ligt op de kaap en toont de wilde, ruige kustlijn waar Oregon bekend om staat.  Naast de kust vind je gematigde regenwouden en een geweldige surf strand - Short Sands Beach (ook bekend als Shorty's).



Foto Jessica Treantenou
Farragut State Park
13550 ID-54,
Athol, ID 83801
Idaho
Het ooit WWII training kamp is tegen een prachtig park met diverse campings waar een overvloed aan activiteiten te doen.  Voor kinderen is er een Junior Ranger Station bij het museum
Foto Macson McGuigan
Castle Rock State Park
748 E Castle Rock Rd,
Almo, ID 83312
Idaho
Met honderden routes om te verkennen, trekt het uitdagende landschap van Castle Rocks State Park rotsklimmers van over de hele wereld aan en biedt het uitstekende wandelen, mountainbiken en paardrijden te midden van een dramatische achtergrond die dateert van 2,5 miljoen jaar geleden. Overblijfselen van Native American rotstekeningen, historische pad overgangen en 20e-eeuwse ranching zijn vandaag zichtbaar in het park.
Foto Kristi Powell Photography
Makoshika State Park
1301 Snyder St,
Glendive, MT 59330
Montana
Een natuurreservaat en een openbaar recreatiegebied aan de zuidoostkant van Glendive in Dawson County, Montana. Het staatspark omvat badlands met dinosaurus fossielen en gesteente uit de Hell Creek Formation. Het is het grootste van de staatsparken van Montana
Foto AdventureSeekerUS
Lewis & Clark Caverns State Park
25 Lewis & Clark Caverns Road,
Whitehall, MT 59759
Montana
Je hebt hier de mogelijkheid een van de grootste kalksteengrotten in het noordwesten te ontdekken en het is het eerste staatspark in Montana. Naast de ondergrondse attractie vind je hier ook kilometerslange wandelpaden.
Foto Dalton Schroeder
Curt Cowdy State Park
1264 Granite Springs Rd,
Cheyenne, WY 82009
Wyoming
Curt Gowdy State Park heeft zeven secties van rijk gevarieerd landschap, flora en fauna versieren de uitlopers van de Laramie Mountains. De prachtige attracties in Curt Gowdy State Park liggen in de buurt van het kruispunt van twee belangrijke interstates, I-80 en I-25.
Foto Bri Weiler
Hot Springs State Park
220 Park St,
Thermopolis, WY 82443
Wyoming
De warmwaterbronnen aan de rivier - die stromen bij een constante temperatuur van 53 graden Celsius - maken dit park bijzonder speciaal.  Je kunt een duik nemen in het stomende zwembad of wandelen over de paden van het park op zoek naar vrij rondlopende bizons.
Foto North Dakota Legendary
Little Missouri State Park
910 103rd Ave NW,
Killdeer, ND 58640
North Dakota
Bezoekers kunnen genieten van een adembenemend uitzicht op de waterwegen die door het ruige landschap van de badlands rollen. Je vindt hier 72 km aan ruiter en wandelpaden waarvan een groot deel alleen te paard of the voet is te bereiken. Bezoek Mako Shika, dat in de Sioux taal daar waar het land breekt betekent.
Foto Leslie Smith
Lake Sakakawea State Park
Pick City, ND 58545
North Dakota
Net buiten Pick City, en grenst aan de Garrison Dam. Het is vernoemd naar Sakakawea (ook geschreven sacagawea), de Lemhi Shoshone vrouw die bekend staat om het helpen van Lewis en Clark op hun expeditie naar het Westen. Dit park staat bekend om zijn vis- en wateractiviteiten, waaronder windsurfen. De grote camping biedt meer dan 200 tent- en rv-plaatsen, plus een scala aan voorzieningen, om te genieten van een ontspannen verblijf aan het meer.
Foto Kayla
Custer State Park
13438 US Highway 16A,
Custer, SD 57730
South Dakota
De granietpieken en glooiende vlaktes roepen.  Het heldere bergwater is uitnodigend en de open bergketens wachten om ontdekt te worden. Custer State Park, dat 71.000 hectare beslaat in de Black Hills, is de thuisbasis van een overvloed aan dieren in het wild en avontuur;  kamperen, wandelen, fietsen, zwemmen, vissen of ontspannen, er is hier voor elk wat wils.





Foto Cato Peterson
Good Earth State Park
26924 480th Avenue,
Sioux Falls, SD 57108
South Dakota
Good Earth State Park ten zuidoosten van Sioux Falls is een belangrijke culturele en historische plek, evenals een uniek natuurreservaat dat grenst aan het meest ontwikkelde en bevolkte deel van onze staat.  De site zelf is een van de oudste locaties van langdurige menselijke bewoning in de Verenigde Staten.  De rivier, een overvloed aan dieren in het wild, vruchtbare uiterwaarden, de beschikbaarheid van pipestone (catliniet) en bescherming tegen wind maakten het gebied tot een belangrijke verzamelplaats voor seizoensceremonies en een belangrijk handelscentrum voor veel inheemse volkeren van 1300-1700 na Christus.




Met vriendelijke reisgroet
Hedy Talens
Reizenenmeer Canada / Reizenenmeer Blog / Reizenenmeer Fotografie / Reizenenmeer.com
Voor de FB leden: Canada Reis Info – Voor Oost en West uit Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen en de 3 vragen invullen en wij doen de rest.

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden