US State Parken Deel 2 - De Twee Beste/Mooiste/Bijzonderste in de aan Canada gelegen Staten

US State Parken - De 2 Beste/Mooiste/Bijzonderste in de aan Canada gelegen Staten
-
Perfect voor een combinatie!



Canada is een prachtig uitgangspunt om een stukje van de aan Canada gelegen staten mee te pikken.
Met de Staten van deel 2 kan dat vanuit Winnipeg, Toronto & Montreal worden gedaan- uiteraard kan dit ook omgekeerd vanuit Amerika maar dit is niet mijn insteek in dit Blog.
Foto Logan
5702 MN-61,
Silver Bay, MN 55614
 Minnesota
Uitgesproken als "tet-a-gooch", is dit een spectaculaire bestemming. Wandel naar het rotsachtige, door de wind geveegde Shovel Point of terug naar een van de vier, rustige binnenmeren. En mis natuurlijk de prachtige High Falls aan de Baptism River niet, de hoogste waterval volledig
binnen de grenzen van Minnesota. Blijf vooral een nachtje op de campground waar je terecht kunt met campers tot 60ft
Foto Brace Hammelgarn
36750 Main Park Drive,
Park Rapids, MN 56470
Minnesota
Zoals je zou verwachten van een staatspark in Minnesota, heeft Itasca meer dan 100 meren binnen zijn grenzen. Maar wat dit park echt speciaal maakt, is het feit dat het de bovenloop van de Mississippi-rivier bevat.


Foto Josh Guerrerro "Wolverine"
Mackinac Island State Park
7029 Huron Rd,
Mackinac Island, MI 49757
Michigan
Dit state park is alleen per boot of vliegtuig te bereiken en is autovrij. Een grote verscheidenheid aan historische en natuurlijke hulpbronnen biedt iets van belang voor elke bezoeker van Mackinac Island. Historische bezienswaardigheden, adembenemende vergezichten, spectaculaire rotsformaties, rustige bossen en inspirerende natuurpaden liggen op slechts enkele minuten afstand. De sites zijn bereikbaar te voet of met de fiets, gehuurd paard of buggy, sightseeing koetsen of paardentaxi.
Foto Dawn
Porcupine Mountains
Wilderness State Park

33303 Headquarters Rd,
Ontonagon, MI 49953
Michigan
Dit ruime staatspark (verspreid over 60.000 hectare) heeft een weelderig oerbos, kilometerslange rivieren en beken en natuurlijk prachtige watervallen.  Gelegen op het Upper Peninsula van de staat, vindt u in de zomer meer dan 144 km aan wandelpaden in het park.

Foto Jeff Baumgart
Smugglers Notch State Park
6443 Mountain Rd,
Stowe, VT 05672
Vermont
De beroemde Smugglers' Notch is een smalle doorgang door de Green Mountains. Bezoekers kunnen een wandeling maken langs de wetlands promenade in de buurt van het Barnes Camp Vistor Center of beginnen aan een wandeling op de Long Trail. De Smugglers' Notch Picnic Area, gelegen aan een prachtig beekje, ligt verderop.


Foto Chris Webster
Grand Isle State Park
36 E Shore S,
Grand Isle, VT 05458
Vermont
Het ligt op het grootste eiland rond Lake Champlain en zorgt voor een spannende kampeer- en kano-ervaring. Het uitzicht op het meer is uitstekend vanaf het eiland en het meer biedt een scala aan leuke dingen om te doen, waaronder vissen, zwemmen, zeilen en kajakken. Het eiland is vooral populair bij gezinnen, en velen komen hier voor een zonovergoten vakantie in de zomermaanden.

Foto Baxter State Park
Baxter State Park
Millinocket, ME 04462
Maine
Een groot gebied dat permanent bewaard is gebleven als een staatspark in Northeast Piscataquis, Piscataquis County in het noorden van centraal Maine, Verenigde Staten. Het ligt in de regio North Maine Woods en grenst in het oosten aan het Katahdin Woods and Waters National Monument

 

Foto Christopher Hodgkins
Reid State Park
375 Seguinland Road,
Georgetown, ME 04548

Maine
Het park is een belangrijk en zeldzaam geologisch landschap aan de Atlantische kust van Maine met nog zeldzamere zandduinen. Naast de recreatieve mogelijkheden zoals surfen en zwemmen, dienen de stranden van het park als broedplaatsen voor bedreigde vogels en een voederplaats voor veel kustvogels. Vanaf Griffith Head, kun je je vergapen aan het uitgestrekte zeegezicht waar je de twee vuurtorens van Seguin Island, The Cuckolds en Hendricks Head, kunt zien.




Foto Mark HubbleCover
Franconia Notch State Park
Flume Gorge, Daniel Webster Hwy,
Lincoln, NH 03251
New Hampshire
In het hart van het White Mountain National Forest. Franconia Notch is een spectaculaire bergpas doorkruist door een unieke parkway die zich uitstrekt van de Flume Gorge in het zuiden tot Echo Lake in het noorden. Gedurende acht mijl windt de I-93 tussen de hoge toppen van de Kinsman- en Frankische bergketens.
Je kunt hier zwemmen, skiën, wandelen, kanoën en geschiedenis op een bergpas met panorama kabelbaan
Franconia Notch was het huis van de beroemde Oude Man van de Berg, hetzelfde "Grote Stenen Gezicht" vereeuwigd door Nathaniel Hawthorne en Daniel Webster. 
Foto Erin Keane
Echo Lake State park
68 Echo Lake Road,
North Conway, NH 03860
New Hampshire
Echo Lake State Park is een geweldige plek om met het gezin te zwemmen en te picknicken. Verschillende wandelpaden ontspringen in het park, waaronder een schilderachtig pad rond het meer en anderen die leiden naar Cathedral Ledge State Park, waar het uitzicht op de Saco River Valley spectaculair is.






Foto Tim Zucco
Mount Holyoke Range State Park
1500 West St,
Amherst, MA 01002
Massachusetts
Het 3000 hectare grote Mount Holyoke Range State Park heeft een bergrug van 11 kilometer lang.  Het park omvat ook beken, wetlands, bossen en struikgewas. Bezoekers kunnen meer dan 48 km aan gebaande paden verkennen.




Foto Ahmed & Amarra
Mount Greylock State Reservation
30 Rockwell Rd,
Lanesborough, MA 01237
Massachusetts
In de noordwestelijke hoek van Massachusetts strekt Mount Greylock State Reservation zich uit.  Het park heeft 112 km aan paden en schuilplaatsen langs de paden, perfect voor backpackers
Foto Lily B
Lincoln Woods State Park
2 Manchester Print Works Rd,
Lincoln, RI 02865
Rhode Island
Dit rustige park is een perfecte plek om het achterland van North Dakota te verkennen en te ervaren wat het echt betekent om de stekker uit het stopcontact te halen.
Foto Susanne Manchester
Colt State Park, Rhode Island
Route 114,
Bristol, RI 02809
Rhode Island
Dit stuk open ruimte biedt een van de beste uitzichten op de oceaan in Rhode Island.  Vanaf hier kun je je terugtrekken en kijken hoe zeilboten voorbij varen of spring op het East Bay Bike Path en fiets je een weg door het gebied.
Foto Anna Maria Viola Photography
Lovers leap State Park
178 Short Woods Rd,
New Milford, CT 06776
Connecticut
Doordrenkt van Native American geschiedenis, is de belangrijkste trekpleister de hoge, rotsachtige kloof en het ongelooflijke uitzicht op de Housatonic-rivier vanaf de Lovers Leap Trail. Bezoekers kunnen een wandeling maken over een gerestaureerde smeedijzeren brug uit 1895 en de majestueuze herfstkleuren van bovenaf bewonderen.



Foto Katie Boland
Silver Sands State Park
1 Silver Sands Pkwy,
Milford, CT 06460
Connecticut
Dit strandachtige staatspark beschikt over een hectare duinen en strand en een indrukwekkend vogelreservaat op Charles Island.










Met vriendelijke reisgroet
Hedy Talens
Reizenenmeer Canada / Reizenenmeer Blog / Reizenenmeer Fotografie / Reizenenmeer.com
Voor FB leden: Canada Reis Info – Voor Oost en West uit Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen en de 3 vragen invullen en wij doen de rest.

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden