Oostenrijk - nieuwste Regels

Nieuwe Regels voor Oostenrijk


Vanaf zaterdag 16 april 2022 zijn er aanpassingen van de regels in Oostenrijk

Het masker blijft in Oostenrijk, maar het aantal uitzonderingen wordt uitgebreid.  Dit is voorzien in een verordening die donderdag werd gepresenteerd door minister van Volksgezondheid Johannes Rauch (Groenen) en zal gelden vanaf Stille Zaterdag (Karsamstag) t/m 8 juli.
  • FFP2-maskervereiste blijft in het openbaar vervoer en in de essentiële handel, bijvoorbeeld in supermarkten, maar deze verdwijnt in de normale handel, zoals modewinkels, en op evenementen. Naast de essentiële handel, waaronder ook o.a. apotheken, drogisterijen, benzinestations, banken of tabakswinkels vallen, wordt het masker ook gebruikt in al het openbaar vervoer en de daarbij behorende (gesloten) treinstations, in taxi's en verder in verpleeg- en gehandicaptenvoorzieningen evenals in ziekenhuizen vereist.
  • De geldigheid van de Groene Pas wordt verlengd tot een jaar voor wie een booster heeft gekregen. Huidige maatregels was 270 dgn maar omdat er nog geen 4e geadviseerd wordt is deze nu verlengd naar 365 dgn. 
  • De 3G-regel bij nachtcatering en bij grote evenementen wordt opgeheven.

Vanaf maandag, 20 december 2021 mogen volwassenen Oostenrijk alleen nog in met een geldig 2-G-bewijs + negatieve PCR-test of een bewezen derde vaccinatie. 
Anders moeten reizigers onmiddellijk in quarantaine.

Oostenrijk scherpt zijn toelatingseisen aan om de Omikron-variant aan banden te leggen. De nieuwe verordening treedt volgende week maandag in werking, maakte het ministerie van Volksgezondheid vrijdagavond bekend. 
In het bijzonder is toegang tot Oostenrijk alleen mogelijk met een geldig 2-G-bewijs - d.w.z. voor gevaccineerde of herstelde personen. 
Daarnaast moet een PCR-test worden getoond die niet ouder is dan 72 uur, tenzij een boostervaccinatie kan worden bewezen. 

Als een extra PCR-test of boostervaccinatie niet kan worden gedetecteerd, is toegang mogelijk, maar moet onmiddellijk thuisquarantaine worden gestart, aldus het ministerie. Deze zelfisolatie wordt pas beëindigd wanneer een PCR-test die na binnenkomst is afgenomen, is geëvalueerd met een negatief resultaat. 
In dit geval is registratie door middel van een pre-reisautorisatie ook verplicht.

Holiday Ninja Pass voor kinderen
Voor kinderen en adolescenten in de schoolgaande leeftijd uit het buitenland die niet volledig gevaccineerd zijn en niet hersteld zijn, is er nu de "Holiday Ninja Pass": met twee PCR en één antigeentest per week kan gebruik worden gemaakt van alle faciliteiten waarvoor een 2-G bewijs vereist is. PCR-tests zijn 72 uur geldig, antigeentests 48 uur. De testresultaten worden geregistreerd in het "Holiday Ninja Passport" en is alleen geldig als er een bijbehorend geldig negatief testresultaat is.

De "Holiday Ninja Pass" kan worden gebruikt door alle schoolgaande kinderen en jongeren die na 31 augustus 2006 zijn geboren. Het document kan worden gedownload van www.sichere-gastfreundschaft.at en voor vertrek worden uitgeprint. Wij raden aan vóór aankomst een negatief PCR-testresultaat in te voeren, aangezien dit bij het inchecken in de accommodatie vereist zal zijn (en kinderen en jongeren die niet volledig gevaccineerd zijn en niet hersteld zijn, hebben bij binnenkomst een negatief PCR-testresultaat nodig).

Met vriendelijke reisgroet,
Hedy Talens
Reizenenmeer Blog / Reizenenmeer Fotografie / Reizenenmeer EU & VS

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden