Glacier National Park, Montana – Een Roadtrip op zich!

Glacier Nationaal Park, Montana - Waar en waarheen?


Uitgehouwen gletsjers, met sneeuw bedekte bergen rijzen uit boven saffier blauwe meren in Glacier National Park
Waar je begint oost of west het maakt niet uit en is afhankelijk wat in de reisplanning past maar het doel is om de beroemde Going-to-the-Sun-Road te bereiken, vernoemd naar de berg die opdoemt voorbij Logan Pass. 
Going-to-the-Sun Road - Glacier National Park - Foto NPS
Deze 80 km lange, tweebaansweg doorkruist het park en wie wil kan stoppen om over paden te wandelen die door watervallen gemarkeerd worden en worden regelmatig bezocht door dikhoorn-schapen.
Must-see sites langs de weg zijn Wild Goose Island, Jackson Glacier Overlook en Logan’s Pass om er maar drie te noemen.

Bezoekerscentrum op de Logan Pas - Sneeuwresten in juni 2012

Waar te stoppen:  
Van welke kant je ook aan de Going-to-the-Sun-Road begint, je moet absoluut even uitwijken naar het leuke stadje Whitefish dat met zijn houten luifels en lokale winkels langs Central Avenue je zeker zal doen denken of je op de set van een klassieke western film bent gestapt.

Waar te eten: 
  • Aan de westkant van het park is dat Restaurant Latitude in Whitefish, een goed restaurant met Bistro Latitude 48 boven en The Red Room beneden waar vaak live muziek te horen is. Een heerlijk restaurant met een goede sfeer.
  • Aan de oostkant vind ik dat zelf wat lastiger omdat je dan gauw uitkomt in the Snowgoose Grill van de Great Bear Lodge of Main Lodge, absoluut goede accommodatie maar qua gezelligheid mmmm of in restaurants met namen als Rising Sun Pizza, Frog’s Cantina, Kip’s Beer Garden. 
Uitzicht van de Great Bear Lodge in St. Mary’s

Waar te verblijven: Afhankelijk of je aan de oostkant of west kant wilt slapen. 
  • Aan de oostkant ligt de Great Bear Lodge, deze is iets luxer dan de Maine Lodge in St. Mary. Er zijn meerdere hotels/cabins/tiny homes die allemaal te boeken zijn via de Glacier Park Collection. En allemaal vlakbij de oostingang in St. Mary. Er is ook accommodatie bij Swift Current Lake dat een stukje hier vandaan ligt genaamd Many Glacier Hotel maar dat vond ik er zo vreselijk uitzien, heel donkere kleine kamertjes dus maar niet gedaan. 
  • Aan de westkant is het voor mij de The Lodge at Whitefish Lake in Whitefish aan een prachtig meer, ruime kamers en uitstekend uitgangspunt voor diverse activiteiten. Alhoewel er bij de westingang ook mooie lodges liggen maar daar heb ik zelf niet overnacht.
Blijf een paar dagen en geniet van activiteiten die je via het hotel kunt boeken, zoals boottochten, paardrijden en rondleidingen in een van de beroemde rode bussen van het park.


Punten van aandacht:
  • The Going-to-the-Sun Road is normaal gesproken open van eind mei/begin juni tot midden/eind september en is totaal afhankelijk van de gevallen sneeuw en hoe de sneeuw ruiming verloopt. Het kan ook voorkomen dat je er ’s avonds komt en dat hij open is en overnight door sneeuwval de volgende ochtend dicht is.
  • Het is tegenwoordig nodig om de Going-to-the-Sun Road te reserveren voor elk voertuig dat toegang heeft tot de Going-to-the-Sun Road Corridor Vehicle Reservation Area van 27 mei tot 11 september 2022, van 6.00 tot 16.00 uur.
  • Maar ook de North Fork weg die begint bij de Polebridge Entrance moet gereserveerd worden van 27 mei tot 11 september 2022, van 6.00 tot 18.00 uur.
  • Beide te boeken via deze link.
  • Campers langer dan 21ft zijn niet welkom op de Going-to-the-Sun Road maar niet getreurd het alternatief is de kosteloze shuttle bus tussen oost en westingang.
  • Of je kunt de Historic Red Bus Tour doen die wel vooraf gereserveerd moet worden via Glacier National Park Lodges 
Met vriendelijke reisgroet
Hedy Talens
Reizenenmeer Canada / Reizenenmeer Blog / Reizenenmeer Fotografie / Reizenenmeer EU & VS
Voor FB leden: Canada Reis Info – Voor Oost en West uit Pure Passie! – lid worden is simpel: aanvragen en de 3 vragen invullen en wij doen de rest.

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden